HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejová remíza se Spartou

K a r l o v y  V a r y - Ten nejlepší český sledge hokej měli možnost sledovat diváci, kteří zavítali o slunečném sobotním odpoledni na karlovarský zimní stadion. Sem přijela pražská Sparta, aby s domácími SKV Nowaco Sharks sehrála atraktivní duel dvou celků z vrcholu tabulky sledge hokejové ligy. Utkání nepostrádalo nic, kromě brankového koření, a tak se oba soupeři rozešli smírně 0:0.
Od úvodních sekund utkání bylo jasné, že proti sobě nastoupily dva kvalitní týmy. Sparťan Kovář vyslal první střelu na karlovarského brankáře Janouška už po 35 sekundách. Blíže k otevření gólového účtu však byli domácí - ve 3. minutě vystihl Kvochovu rozehrávku Jiří Berger a v samostatném nájezdu nechal vyniknout Vápenku v brance hostů. Po této tutovce Žraloků převzala iniciativu Sparta a častěji pobývala v útočném pásmu, ovšem bez patřičně úspěšné koncovky. V 10. minutě nasadil k ďábelskému sólu Krupička, jenže před Janouškem už nedokázal své rychlosti náležitě využít. 13. minuta nabídla sprinterský souboj mezi Jiřím Bergerem a Kvochem. Úspěšnější byl karlovarský útočník, jeho střela po ledě však postrádala razanci. Na začátku 14. minuty byl vyloučen obránce Tomáš Berger, paradoxně ale Sparta mohla inkasovat. Další karlovarský zadák Hrbek překazil Kovářovu střelu a dostal se do brejku, ve kterém nechal zaskvět Vápenkovu lapačku.

Pilný střelec Kovář prověřil Janouška hned ze začátku prostřední třetiny, o pár chvil na to oplácel na opačné straně kluziště Jiří Berger střelou k tyči. Oba gólmani ale zůstávali pány svého území. Sparta poté několik minut předváděla, že se v jejích řadách sešli ti nejzkušenější borci a dlouho nedovolila Žralokům vyplout z obranného pásma. Tlakem si vynutila i další přesilovku, která se jí ale příliš nevyvedla. Až po jejím skončení přišly veliké šance k překonání Janouška. Nejprve Zapletal vybídl od brankové čáry Kvocha, ten jenom přestřelil. Hned po chvilce vykouzlil podobnou nahrávku Krupička pro zakončujícího Zapletala a tentokrát byl hrdinou okamžiku samotný Janoušek, který se zvládl přemístit k tyči. V posledních minutách druhé třetiny bylo Karlovarským pěkně horko, nicméně remízový stav udrželi.

Poslední patnáctiminutovku odstartoval pokus Marka Schneidera z ostrého úhlu, Vápenka kryl bez problémů. Na konci 32. minuty domácí rychlík Jiří Berger vyškolil Němce, jenže sám před Vápenkou minul ze svého pohledu pravý horní roh branky. Sparta odpověděla opětovným náporem, leč všechny střelecké pokusy mířily mimo chtěný cíl. A to i v končící 40. minutě poté, co Krupička dostal ideální nahrávku přímo před Janouška, kde v tisíciprocentní šanci přestřelil. Maskovaný muž se žralokem na hrudi se vyznamenal o necelou minutu později, to betonem pokryl nebezpečnou Zapletalovu ránu z pravého kruhu. V závěru duelu se řítil pro vyhozený puk Jiří Berger, u kotouče byl však dříve Vápenka, který si udělal výlet ze své klece.

Velice pohledný zápas tak skončil fotbalovou remízou 0:0. I přesto aktéři nabídli příchozím zajímavou podívanou a jen je možná škoda, že si na ni nenašlo cestu více diváků. Rozhodně by svého času nelitovali.

SKV NOWACO SHARKS KARLOVY VARY - SPARTA PRAHA 0:0 (0:0, 0:0, 0:0).
Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: cca 60.

Karlovy Vary: Janoušek, Hrbek, T. Berger, J. Berger ml., M. Schneider, Geier, Frous, Švec, Lindák, Janko, L. Nejedlý ml., L. Nejedlý st., Hamák, R. Schneider.
Trenér: J. Berger st.

Sparta: Vápenka, Kvoch, Kovář, Chadraba, Z. Krupička, Němec, Zapletal, Hornich, J. Krupička.
Trenér: F. Kovář.