HC Energie Karlovy Vary

Bojovat o Paralympiádu budou i karlovarští sledge hokejisté

K a r l o v y  V a r y - Ve středu 2. listopadu odjíždí sledge hokejová reprezentace České republiky na dosud nejdůležitější turnaj ve své krátké historii. V italském Turíně se zúčastní barážových bojů o účast na březnových Paralympijských hrách. Reprezentanti sehrají ve čtyřech dnech čtyři zápasy, včetně jednoho přátelského s domácím výběrem. Do města pod Alpami vyrazí hájit české barvy také dva zástupci SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary - útočník Jiří Berger a obránce Miroslav Hrbek.
Paralympiáda se bude v Turíně konat od 10. do 19. března příštího roku. Jejího sledge hokejového turnaje se zúčastní celkem osm mužstev. Jistou účast mají domácí Italové, dále pak se můžou již s klidem připravovat reprezentační výběry Norska, Švédska, Německa, Spojených států, Kanady a Japonska. Sedmičku týmů doplní vítěz barážového turnaje, jenž se odehraje ve dnech 4. až 7. listopadu.

Česká reprezentace vedená trenérem Františkem Kovářem odjíždí na jih s velkým přáním postoupit do hlavního turnaje. Největším soupeřem na cestě k uskutečnění tohoto snu jí bude celek Estonska, který na jarním Mistrovství Evropy ve Zlíně skončil o jednu příčku výše než čtvrtí Češi. Tehdy dokázali Estonci porazit náš tým 3:0. Utkání s tímto soupeřem tak bude pro vývoj baráže klíčové.

Velkou neznámou, která však patrně nepřekvapí, je Jižní Korea. Seznam protivníků, usilujících o postup, doplňují Britové. Ti na Mistrovství Evropy podlehli našim sledge hokejistům 0:2 a obsadili páté místo.

Na úvod turnaje si Češi zahrají s domácími Italy. Půjde však o přátelský zápas vhodný k nalezení souhry, utkání Itálů se do tabulky započítávat nebudou. O výsledcích naší reprezentace vás budeme aktuálně informovat.

Program sledge hokejové reprezentace na baráži v Turíně:

Pátek    4. 11.  Itálie - ČR
Sobota   5. 11.  Estonsko - ČR
Neděle   6. 11.  ČR - Jižní Korea
Pondělí  7. 11.  ČR - Velká Británie
Nominace ČR:

Brankáři:
Michal Vápenka (Sparta), Libor Hulín (Olomouc)

Obránci:
Martin Kovář, Martin Němec (oba Sparta), Miroslav Hrbek (Karlovy Vary)

Útočníci:
Tomáš Kvoch, Zdeněk Krupička, Jiří Chadraba (všichni Sparta), Jiří Berger (Karlovy Vary), Erik Fojtík, Roman Herink (oba Zlín), Zdeněk Klíma, Dan Kalina (oba České Budějovice), Libor Geier, Miloš Derka (oba Olomouc).