HC Energie Karlovy Vary

Vyjádření GM Miroslava Vaňka k situaci okolo Romana Čechmánka

K a r l o v y V a r y - Bezprostředně po pátečním utkání HC Energie Karlovy Vary s Českými Budějovicemi se vyjádřil karlovarský generální manažer Miroslav Vaněk k aktuálnímu vývoji v případu možného odchodu Romana Čechmánka do zahraničí. Situace v současné době není ještě zcela vyjasněná. Olympijský vítěz a finalista Vezina Trophy má nabídky ze zahraničních soutěží, ale stále je možné, že letošní ročník dochytá v Karlových Varech. Rovněž už se spekuluje o případné náhradě, kterou by podle slov Miroslava Vaňka měl pravděpodobně být brankář z první ligy.
“Situace je naprosto jednoduchá. Agent Romana Čechmánka nás oslovil s tím, že má eventuální řešení vzniklé situace, která samozřejmě není normální. Roman k nám přišel jako jednička, ale prvním brankářem dnes není. Lukáš Mensator chytá výborně, což jsme mohli vidět i v dnešním utkání. Hledá se tedy nějaká alternativa. Roman má nabídky ze zahraničí: z německého Hamburku, z Finska a údajně i z Ruska. Roman tyto nabídky zvažuje.

Dohodli jsme se na tom, že v případě dobré finanční nabídky pro klub i hráče jsme ochotni domluvit se na Romanově uvolnění. Tento stav se nedá dále prodlužovat, Roman chce někde chytat. Takže jsme nakloněni nějaké dohodě.

Při posledním jednání, které jsem s Romanem měl včera večer, jsme se dohodli, že do neděle zůstane u nás a situaci budeme řešit v reprezentační přestávce. Ale může se stát, že v Karlových Varech zůstane až do konce sezóny.“

Zároveň vyvstává otázka náhrady na postu druhého brankáře: „Dnes už to asi vím, ale zatím to nemohu říct, protože se jedná o brankáře pod kontraktem v jiném klubu. Jsem pouze dohodnut s jeho agentem a generálním manažerem toho klubu. Bude to brankář z první ligy.“