HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Vzhůru na Moravu!

K a r l o v y V a r y - Těsně před reprezentační přestávkou se mládežnické soutěže přelomily do svých druhých částí, kde se střetávají týmy moravské s českými. Juniory a dorostence Energie čekal hned na úvod výlet na Valašsko, příliš bodů jim však nepřinesl. K jedinému vítězství se zlínským Hamé přispěl třemi body junior Pavel Kuběna. Přinášíme vám i výsledky ostatních kategorií.

Extraliga juniorů

HC Hamé - HC Energie K.Vary 2:3 (0:1,1:1,1:1)
Branky: Kuběna, Bauer Jakub,Sláma. Asistence: Kuběna2x, Bauer Jakub, Gasparik.
Svá první utkání s moravskými celky sehráli junioři Energie na Valašku. V úvodním duelu společné části nastoupili ve Zlíně. Hrálo se velmi tvrdé utkání, v jehož průběhu se Karlovarští dostali do dvoubrankového vedení, ovšem domácí dokázali dvěma góly v přesilových hrách srovnat. Hráči Energie se nevzdali a bojovným výkonem tři a půl minuty před koncem zápasu Kuběnou vstřelili rozhodující třetí gól.

HC Vsetín - HC Energie K.Vary 3:1 (0:0,1:1,2:0)
Branky: Hamerle. Asistence: Bauer Jakub.
Oba soupeři začali s dobrou defenzívou, která utkání vládla po celých šedesát minut. O výhře domácích rozhodla šťastná branka, kdy se puk nečekaně odrazil za karlovarskou brankou a domácích vstřelili gól na 2:1. V závěru zápasu se hosté snažili, měli i šance srovnat manko, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Třetí gól dal Vsetín do prázdné branky při power play Karlových Varů.

Extraliga dorostu

HC Vsetín - HC Energie K.Vary 5:1 (0:0,1:0,4:1)
Branky: Chaljavin. Asistence: Záhora.
I pro dorost začala společná část soutěže s moravskými kluby duelem na Valašsku. V úvodu zápasu nedokázali Karlovarští proměnit jednu ze tří přesilových her, což se asi stalo osudným pro další vývoj. Od poloviny utkání jejich hostitelé přebrali iniciativu a zaslouženě zvítězili.

HC Hamé - HC Energie Karlovy Vary
Zápas se Zlínem byl odložen pro nemoc zlínského dorostu.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 13:1 (4:0, 4:1, 5:0)
Branky: Vaněk 5, Putyera 3, Fejtl 2, Flieger 2, Vachovec. Asistence: Putyera 5, Vaněk 3, Schusser 2, Mohl, Flieger, Fusek.
Samotný výsledek napovídá rozdílu hokejových kvalit obou soupeřů. Domácí poslední tým tabulky nepodcenili a s chutí si zastříleli.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 11:4 (3:0, 3:3, 5:1)
Branky: Kaš 3, Hampl 2, Besirevič, Kverka, Mareček, Treťakov, Funk, Frank. Asistence: Mareček 3, Funk, Frank, Frk, Kverka, Lažanský.
Domácím vyšla první třetina, soupeř se však nevzdal a svojí bojovností ve druhé části dokázal náskok snížit. Karlovarští se ale před poslední částí zmobilizovali, dali do hry svoji bojovnost podpořenou touhou po vítězství a zároveň dokázat, že jsou daleko lepším týmem, což se jim herně i střelecky podařilo.

Žákovská liga starších žáků - 7. třída

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Energie Karlovy Vary 5:5 (0:3, 3:2, 2:0)
Branky: Frk 3, Táborský, Vrána. Asistence: Táborský 2, Troška 2, Vrána, Frk.
V polovině utkání měli hosté čtyřbrankový náskok, o který ve druhé polovině hrubými individuelními chybami přišli a na konec se strachovali i o bod, který si z ledu soupeře dovezli. Výsledek je jednoznačnou ztrátou.

Žákovská liga starších žáků - 6. třída

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Energie Karlovy Vary 1:14 (1:3, 0:6, 0:5)
Branky: Bečka 7, Brodský 3, Flegl 2, Kádě, Urbančok. Asistence: Csamango 5, Flegl 3, Kádě 2, Košťál, Urbančok.
Karlovarští se do svého soupeře od úvodního buly zakousli a velmi dobrým týmovým výkonem ho jednoznačně přehráli. Střelecky se dařilo Šimonu Bečkovi, který nastřílel sedm branek.

Severočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - KLH Chomutov 17:0 (5:0, 8:0, 4:0)
Branky: Krejsa 5, Vrána 5, Zajíček 2, Pavlík, Opatrný, Klíma, Holý P., Kundrát L. Asistence: Pavlík 2, Opatrný 2, Krejsa, Vrána, Suchý, Hanák, Kundrát L., Holý M.
Hosté nastoupili s ročníkovou třídou, celkově s mladším výběrem, se kterým si karlovarští snadno poradili, a výsledek odpovídá rozdílu mezi oběma družstvy.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - KLH Chomutov 7:0 (4:0, 3:0, 0:0)
Branky: Rubeš 6, Fencl. Asistence: Michálek 4, Buchar.
Podobně jako v 5. třídě, tak i v této kategorii hosté přivezli mladší ročník. Výborný chomutovský brankář a slabá koncovka domácích zachránila jejich družstvo od vyšší prohry.

Severočeský regionální přebor v minihokeji

3. třída - HC Klášterec – HC Energie Karlovy Vary 0:8

2. třída - HC Klášterec – HC Energie Karlovy Vary 1:18