HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Vkročení do nového roku se povedlo jen některým kategoriím

K a r l o v y V a r y – Zejména mladší kategorie si zřejmě neuvědomily, že po vánočních prázdninách se začala opět hrát mistrovská utkání, a tak vkročení do nového roku neproběhlo pro některé mládežníky zrovna ideálně. Tento týden byl ve znamení vysokých výsledků a tím pádem i hodně vstřelených, ale i obdržených branek. Dvěma nejstarším mládežnickým kategoriím se zadařilo. Junioři vyhráli na půdě Slezanu Opava 1:6 za přispění Martina Zaťoviče, jenž přispěl dvěma trefami, a dorostenci porazili v Ostravě Sarezu 1:4. Další výsledky se dozvíte v článku.

Extraliga juniorů

HC Slezan Opava – HC Energie K. Vary 1:6 (0:2, 0:4, 1:0)

Branky: Zaťovič 2, Sedláček, Budínský, Kuběna, Sláma Asistence: Hamerle 2, Gasparik 2, Kloz, Bauer Jakub, Bušta, Karpíšek, Bauer Jan

Kvůli nebezpečně vysoké vrstvě sněhu na střeše Zímního stadionu v Opavě se zápas hrál v nedalekých Kravařích. Od úvodního vhazování měli hosté hru po kontrolou, přestože v prvních dvou třetinách hráli celkem devět oslabení, po 40 minutách bylo však o výsledku rozhodnuto.

Extraliga dorostu

HC Sareza Ostrava - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky: Rohan Tomáš, Polák, Novák, Topinka Asistence: Mistoler, Topinka

Domácí se brzy ujali vedení, ale hosty to nezaskočilo. Ještě v první části dokázali vyrovnat a převzali otěže zápasu do svých rukou. Rozhodující pro konečný výsledek se ukázala branka karlovarského Nováka z první minuty závěrečné třetiny. Ostravští se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale naráželi na dobře organizovanou obranu hostů, kteří svoji výhru pečetili střelou do prázdné branky v power play domácích.

žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC K. Vary - HC Tábor 8:4 (1:2, 3:2, 4:0)

Branky: Putyera 3, Vaněk 2, Frank 2, Vachovec Asistence: Putyera 3, Frank 2, Funk, Vaněk, Fusek

Tradiční neduh domácích, špatný nastup do utkání, ovlivnil první dvě třetiny utkání. O zisku dvou bodů rozhodli úvodní minuty třetí třetiny.

žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC K. Vary - HC Tábor 1:7 (0:3, 0:2, 1:1)

Branka: Frk

Překvapující a téměř šokující prohra domácí „osmičky“. Chlapci si zřejmě po prázninách ještě neuvědomili, že hrají mistrovské utkání. Zaspali začátek zápasu a rychlé tři góly v první třetině rozhodli o vítězství soupeře, který předvedl oproti domácím dobrou hru a zaslouženě vyhrál.

žákovská liga starších žáků – 7. třída

HC Lasselsberger Plzeň - HC K. Vary 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Nevydařené utkání ze strany hostů, kteří předvedli po všech stránkách nepěkný výkon a v podstatě domácím darovali dva body.

žákovská liga starších žáků – 6. třída

HC Lasselsberger Plzeň - HC K. Vary 4:4 (0:0, 3:0, 1:4)

branky: Mareček, Hampl, Kas, Kverka Asistence: Mareček 2, Hampl

Po vyrovnané první třetině plzeňští vstřelili 3 branky a zápas se zdál rozhodnutý ve prospěch domácích. Karlovarští se však nevzdali a během 3 minut vyrovnali a zaslouženě si odvezli bod.

žákovská liga mladších žáků – 7.třída

HC Tábor - HC K. Vary 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)

Branky: Táborský 2, Frk 2, Červenka Asistence: Frk 2, Vrána 2

Utkání ovlivnil brzký vedoucí gól soupeře, který urputnou obranou a rychlým přechodem do útoku činil hostům nemalé problémy. Karlovarští hráči byli po většinu utkání lepším týmem, ale srážela je tradičně nízká efektivita v koncovce. Přesto karlovarští díky své velké bojovnosti a nasazení vstřelili 5 minut před koncem vítězný gól.

HC K. Vary - HC Lasselsberger Plzeň 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Domácí „sedmička“ podala proti soupeři, který nastoupil opět s výraznou převahou ročníku 92, statečný výkon. Karlovarští hráči se však proti fyzicky vyspělejšímu soupeři těžko prosazovali a své čtyři vyložené šance nedokázali proměnit, přesto se za svůj výkon stydět nemusí.

žákovská liga mladších žáků – 6.třída

HC Tábor - HC K. Vary 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Branky: Bečka 2, Csamango 2, Šaling Asistence: Csamango 3, Šaling 2, Čoudek

V utkání průměrné úrovně měli hosté většinou jasnou převahu, kterou vyjádřili v přesvědčivé vítězství. To mohlo být ještě výraznější, kdyby místo individuálního řešení herních situací, se více hráči prosazovali herní kreativitou a kombinací v útočném pásmu domácích.

HC K. Vary - HC Lasselsberger Plzeň 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)

Branky: Brodský, Csamango Asistence: Bouda, Csamango

Karlovarští nastoupili proti dosud neporažené Plzni pouze s jedenácti hráči, přesto podali nejlepší výkon sezony. Rychlým přístupem po celém kluzišti neumožnili soupeři kombinovat a po zásluze získali velmi cenný bod.

severočeský regionální přebor elévů – 5. třída

HC Chemopetrol Litvínov - HC K. Vary 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Utkání bylo opticky vyrovnané, avšak domácí dokázali proměnit z minima maximum.

HC K. Vary - HC Baník Most 3:9 (0:3, 2:1, 1:5)
Branky: Klíma 2, Vrána Asistence: Opatrný 2
Karlovarští prohrávali na začátku druhé části již 0:4. Potom se zlepšili, na začátku 3.třetiny dokázali snížilt na 3:4, ale závěr opět vůbec nezvládli a nakonec vysoko prohráli.

severočeský regionální přebor elévů – 4. třída

Chemopetrol Litvínov - HC K. Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky: Bečka M., Fencl Asistence: Mikeš, Buchar, Kodl

V utkání měli karlovarští hráči mírně navrch a konečný výsledek tak odpovídá poměru sil na ledě.

HC K. Vary - HC Baník Most 9:1 (1:0, 3:1, 5:0) Branky: Křehký 3, Michálek 2, Mikeš 2, Řezníček, Fencl Asistence: Michálek 3, Mikeš

Domácí se v průběhu celého utkání postupně zlepšovali, až nakonec dosáhli výrazného vítězství.

severočeský regionální přebor v minihokeji 3. třída

SK Kadaň – HC K. Vary 7:8

branky: Binias 5, Liška 1, Šesták 1, Troška 1

severočeský regionální přebor v minihokeji 2. třída

SK Kadaň – HC K. Vary 6:0