HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Tento týden se poměrně zadařilo

K a r l o v y V a r y – Mládež má za sebou týden celkem dobrých výsledků. Z dvanácti utkání jich osm vyhráli a čtyry prohráli. Dobře si vedli junioři, kdy ze tří zápasů dokázali dvě na domácí půdě zúročit. Velkou měrou se na tomto úspěchu podílel Jakub Hamerle , který zaznamenal ze tří zápasů čtyři branky. Dorost si vedl podstatně hůře, rovněž ze tří zápasů dokázal jen u jednoho vytěžit plný bodový zisk a to proti poslednímu týmu moravské skupiny – Přerovu. Mladíčci z druhých až devátých tříd si už uvědomili, že je konec Vánočních prázdnin a oproti minulémui týdnu, tentokrát dopadli už lépe. Více se dozvíte dále v článku.

extraliga juniorů

HC Energie K.Vary - HC Oceláři Třinec 5:2 (2:1,2:0,1:1)

Branky:Hamerle 2x, Bušta, Kloz, Sláma, Asistence: Budínský 2x, Kloz, Hamerle, Brňák, Satora

V úvodu zápasu domácí několikrát zbytečně faulovali a hosté v početní výhodě 5:3 vstřelili první gól. Důležité pro další vývoj zápasu bylo, že se podařilo karlovarským během půl minuty výsledek otočit a ve druhé třetině přidat další dva důležité góly, které rozhodly o osudu celého zápasu.

HC Olomouc – HC Energie K.Vary 5:3 (0:0,3:1,2:2)

Branky: Bauer Jan 2x, Gasparik Asistence: Kuběna, Kloz, Karpíšek,Brňák

Po bezbrankové první části se hosté nedokázali v prostřední části na hru koncentrovat a během několika vteřin dostali dva góly, které je zřejmě připravili o bodový zisk. Za stavu 3:0 se sice nevzdali a dokázali výsledek srovnat , ale domácí využitím přesilových her nakonec výhru získali.

HC Energie K.Vary- HC Havířov 6:1 (1:0,3:0,2:1)

Branky:Hamerle 2x, Zaťovič 2x, Bauer Jakub, Asistence: Gasparik 3x, Bauer Jan 2x, Budínský, Bušta, Boguský, Kuběna, Sedláček, Sláma

Po velice rychlé úvodní brance přestali mladí energetici být aktivní a najednou byl soupeř střelecky aktivnější. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které se domácí daleko více tlačili do potřebné střelby a výsledkem bylo získání rozhodujícího náskoku.

extraliga dorostu

HC Oceláři Třinec – HC Energie K. Vary 4:0 (0:0,1:0,3:0)

Klíčovým momentem bylo neuznání branky K. Varů na 1:1 po konzultaci s nepozorným brankovým rozhodčím a poté velké množství neproměněných přesilových her. V této důležité herní činnosti byli domácí lepší a zaznamenali z nich první tři branky.

HC Energie K. Vary – HC Přerov 5:3 (3:0,1:1,1:2)

Branky: Záhora 2, Rohan T., Topinka, Chaljavin Asistence: Hudák, Novák, Rohan M

Utkání rozhodli mladí energetici v samém úvodu utkání, kdy již v 10. minutě vedli 3:0. V dalším průběhu chtěli trenéři šetřit nějaké síly, ale díky častým vyloučením se jim tento záměr nepodařilo zrealizovat.

HC Energie K. Vary – HC Olomouc 1:2 (0:0,0:1,1:1)

Branky: Mistoler Asistence: Polák

V první třetině byla Olomouc lepším týmem, ale branku nevstřelila. To se hostům podařilo až ve vyrovnané druhé části. Domácí se snažili srovnat, ale hosté dokázali přidat rozhodující druhý gól na začátku závěrečné třetiny. Po snížení se karlovarští pokusili vyrovnat v power play, které sehráli dobře, ale chybělo jim potřebné střelecké štěstí.

žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC K. Vary - HC Kobra Praha 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)

Branky: Putyera 2, Flieger 2, Fusek, Vaněk, Mareček Asistence: Schopf, Šik, Hluchý, Fusek, Putyera, Flieger, Mareček, Baar

Návrat zraněných hráčů, změna sestavy a v neposlední řadě obrovské nasazení rozhodlo o vysoké výhře domácích hokejistů s houževnatým týmem z Hlavního města.

žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC K. Vary - HC Kobra Praha 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: Fišar, Kaš, Kovář Asistence: Vachovec, Frk

Po celé utkání se hrál vyrovnaný hokej. Domácí měli oproti soupeři lepšího brankáře a navíc si dokázali vždy v každé třetině s jednou ze svých šancí poradit, což se hostům nepodařilo, a to rozhodlo.

severočeský regionální přebor elévů – 5. třída

HC Baník Sokolov - HC K. Vary 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky: Hanák Asistence: Krejsa

Domácí byli po celé utkání lepší a zaslouženě zvítězili. Hosté hráli příliš odevzdaně a bojácně.

severočeský regionální přebor elévů – 4. třída

HC Baník Sokolov - HC K. Vary 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky: Mikeš Asistence: Křehý

Přestože karlovarští na branku soupeře vystřelili dvojnásobný počet střel, z vítězství se nakonec radovali nadšeně bojující domácí. Hostům chybělo důraznější, přesnější a překvapivější zakončení. Když se k tomu přičetla větší touha domácích poprvé v derby uspět, připsali si hosté svoji „premiérovou“ prohru v soutěži.

severočeský regionální přebor v minihokeji – 3. třída

HC K. Vary – SK Kadaň 12:1

Branky: Trapl 3, Benais 3, Rulík 2, Bčela 2, Troška, Hanzl.

severočeský regionální přebor v minihokeji – 2. třída

HC K. Vary – SK Kadaň 9:7

Branky : Vildumetz 2, Chládek 2, Hanák 2, Smolka, Chodounský, Pech.