HC Energie Karlovy Vary

Mládežnické soutěže finišují

K a r l o v y V a r y - Poslední dvě kola juniorské i dorostenecké extraligy přinesl uplynulý týden. Zatímco junioři potvrdili vzestup formy a díky výhře v Hradci Králové a domácí remízou s Kladnem vybojovali postupovou pátou příčku, dorostencům Energie sezona končí. Přes srdnatý bojovný výkon podlehli Slavii i Pardubicím a v celkové tabulce obsadili sedmou příčku. Dobojováno už mají i nejmladší hokejisté, nejvíce potěšili čtvrťáci, kteří se s Teplicemi střetnou o titul severočeského přeborníka.

Extraliga juniorů

HC Lev Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky: Budínský, Zaťovič, Bauer, Kuběna. Asistence: Gasparik 2x, Zaťovič, Hamerle, Bušta, Brňák.
Velmi důležitý zápas hosté zládli. Na ledě sestupujícího Hradce v minulém utkání prohrál o play-off bojující Litvínov. Karlovarští ale nezaváhali a povinné vítězství vybojovali, když měli zápas od začátku pod kontrolou. Poslední třetinu již šetřili síly na rozhodující sobotní zápas.

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 5:5 (3:2, 1:3, 1:0)
Branky: Sedláček 2x, Budínský, Kuběna, Brňák. Asistence: Bauer 2x, Sláma 2x, Zaťovič, Gasparik, Bušta, Budínský.
Energie potřebovala k postupu do play-off získat bod. Do vedoucího týmu české skupiny se pustila s obrovskou chutí, ale občas zapomínala hrát důsledněji v obraně, čehož ofenzivně silný soupeř dokázal využívat. Důležitou postupovou branku vstřelili domácí na začátku 3. třetiny a poté až do konce zápasu zodpovědně bránili. Při rovnosti bodů s Libercem a Plzní rozhodla vzájemná mini tabulka, ve které byla Energie nejlepší a obsadila ve skupině konečné 5. místo. V prvním kole play-off narazí na Olomouc.

Extraliga dorostu

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0,1:0,0:0)
Na ledě aktuálně druhého týmu předvedli Karlovarští velmi dobrý výkon a sehráli minimálně vyrovnané utkání. Jediná branka utkání byla z pohledu hostů velmi nešťastná. Při přesilové hře Slavie střela jejího obránce letěla dva metry vedle branky, ale nešťastně se odrazila od nohy domácího hráče do karlovarské sítě. S power play trenéři otáleli, neboť měli stále šanci, že v konečném účtování o postup do play off by mohlo rozhodovat i celkové skóre. Hráči si však za výkon zasloužili pochvalu.

HC Energie Karlovy Vary - HC Pardubice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: Topinka, Novák. Asistence: Keller 2, Tollinger.
Těsně před zápasem bylo rozhodnuto. České Budějovice, se kterými se mladí energetici přetahovali o postupové šesté místo, doma vyhrály, čímž si zajistily postup. I přes tuto skutečnost trenéři chlapcům nic neřekli a chtěli poslední zápas sezony vyhrát. Domácí bojovali, rvali se o výsledek, jenže hosté dobře bránili a vyráželi do rychlých brejků. V závěru ve snaze strhnout výsledek na svoji stranu hráli domácí vabank, ale chyba v rozehrávce umožnila soupeři dvě minuty před koncem vstřelit vítězný gól.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:0 – kontumačně
Hosté cestovali do Karlovy Varů v čase, kdy byl stadion kvůli sněhu uzavřen. Po té se rozhodli, že podruhé do Karlovy Varů cestovat nebudou a utkání kontumovali.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:0 – kontumačně
Hosté cestovali do Karlovy Varů v čase, kdy byl stadion kvůli sněhu uzavřen. Po té se rozhodli, že podruhé do Karlovy Varů cestovat nebudou a utkání kontumovali.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 4:4 (1:3, 2:0, 1:1)
Branky: Vrána 3, Frk. Asistence: Troška 2, Táborský, Frk.
Měření sil dvou vyrovnaných týmů negativně ovlivnily emoce, které měly značný podíl na kvalitě utkání. Zápas, ve kterém se často objevovaly zákroky za hranicí pravidel, nakonec skončil zaslouženou dělbou bodů.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Energie Karlovy Vary 1:7 (0:1, 1:3, 0:3)
Branky: Frk 4, Táborský 3. Asistence: Frk 2, Táborský 2, Vrána 2.
Hosté vstoupili do utkání se značnými obavami, neboť tento soupeř jim sebral již dva body a vždy dokázal vsítit alarmující počet branek. Karlovarští tentokrát hráli velmi organizovaně v defenzivě, v ofenzivní činnosti na sebe upozornila dvojice Frk - Táborský, která se postarala o všechny zásahy hostů.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)
Branky: Csamango 3, Šaling 3, Vrána, Brodský. Asistence: Urbančok, Šaling, Brodský, Kádě.
Dohrávané utkání, které nemělo potřebné tempo, se stalo jednoznačnou záležitostí domácích. Ti soupeře převyšovali pohybem, kombinací i důrazem, a proto nebylo od první minuty o vítězi pochyb.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Energie Karlovy Vary 4:11 (2:6, 1:3, 1:2)
Branky: Brodský 3, Bouda 2, Šaling 2, Grundler, Csamango, Flegl, Kádě. Asistence: Csamango 4, Šaling 2, Urbančok, Červenka, Grundler, Kádě, Flegl.
V utkání, ve kterém se obě mužstva snažila o ofenzivní pojetí, se projevila větší kombinační vyspělost a kreativita hostů. Ti po první třetině vedli již o čtyři branky a zbytek zápasu měli plně pod svojí kontrolou.

Severočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Most - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:1, 0:4, 3:0)
Branky: Klíma 2, Kalčík, Kundrát L., Krejsa. Asistence: Klíma 2, Vrána 2.
Ve třetí třetině za stavu 0:5 dostali příležitost v sestavě Karlových Varů náhradníci a Most toho dokázal využít ke zkorigování výsledku. V konečné tabulce skončila 5. třída na čtvrtém místě.

Severočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Most - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: Rubeš 2, Mikeš. Asistence: Michálek, Fencl.
Ze stálého tlaku hosté vytěžili pouze tři branky především díky výbornému brankáři domácích. V tabulce obsadila 4. třída ve skupině A první místo a zahraje si s vítězem skupiny B Teplicemi ve dvou zápasech o titul přeborník severočeského regionu.

Severočeský přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Stadion Litoměřice 10:3 – odvetný zápas boje o 3. místo
Karlovy Vary vyhrály i první zápas 8:2, a obsadily tak třetí místo.

Severočeský přebor v minihokeji - 2. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Slovan Ústí nad Labem 10:7 – odvetný zápas boje o 3. místo
Branky: Vildumetz 2, Smolka 2, Hanák, Bečka Jan, Kunc, Rozhon, Pajk, Chládek.
Karlovy Vary vyhrály i první zápas 12 :5, a obsadily tak třetí místo.