HC Energie Karlovy Vary

Energie tráví cyklistický týden na Šumavě

K a r l o v y  V a r y - Letní příprava hokejistů HC Energie je v plném proudu. Po tvrdém drilu v posilovně, tělocvičně a na kolečkových bruslích naplánovali trenéři Venera a Baďouček týdenní soustředění na Šumavě v rekreačním středisku Železná Ruda. Kromě regenerace a odpočinku, k čemuž dobře poslouží sauna a bazén, čekají energetiky především náročné cyklistické túry korunované výjezdem na vrchol Pancíř.
Program soustředění HC Energie startuje v pondělí 22. května, na místě se však hráči museli hlásit již předešlý večer. Dočasným domovem energetiků se stala zhruba dvoutisícová Železná Ruda. Městečko, jehož hlavní dominantu tvoří malebný kostelík s půdorysem šesticípé hvězdy, leží v údolí řeky Řezné a je ze všech stran obklopeno horskými vrcholy. Jedná se o oblíbenou destinaci letních i zimních turistů.

Každodenní program hokejistů začíná snídaní v 8:00 a končí večeří ve 21:00. Většinu dne stráví energetici v sedlech horských kol, na kterých budou brázdit přilehlé okolí. Ke slovu se samozřejmě dostanou i kolektivní hry, relaxační a odpočinkové programy. Návrat do Karlových Varů je naplánován na páteční odpolední hodiny. Ještě předtím však energetiky čeká pomyslná třešnička na dortu - táhlý výjezd na vrch Pancíř, jenž se pyšní nadmořskou výškou 1214 metrů nad mořem.