HC Energie Karlovy Vary

Udrží si Karlovy Vary neporazitelnost?

K prodloužení krásné série bez prohry v přípravě zavítají energetici k druhému přípravnému derby do Plzně, kde se utkají s místním HC Lasselsberger Plzeň. Tým, na který se pokaždé hráči i diváci patřičně vyhecují a utkání má tím pádem patřičný říz, přichází na program do plzeňské ČEZ Areny v úterý v 17:30. Jak už bylo řečeno, Varští v přípravě ještě neprohráli a Plzeň naopak na zisk cenného skalpu čeká. Navíc poslední přípravný zápas mezi těmito soupeři vyhrály Karlovy Vary ranou exkapitána Plzně v poslední minutě ale…..
…….Plzeň bývá doma pod vedením Marka Sýkory neporazitelná i když to zdaleka není tak nedobytný hrad jako v sezóně 1999/2000. Navíc keramici měli týden bez zápasu a tudíž si mohli odpočinout a potrénovat.

Plzeň se v minulém ročníku Tipsport extraligy umístila na 11. místě ligové tabulky a neprobojovala se tudíž do play off. Management klubu se snaží loňský výpadek napravit, a tak se v Plzni přes léto událo několik zajímavých změn. Z mužstva odešlo pár slavných jmen, jako je Michal Straka, David Moravec a slovenský útočník Dušan Andrašovský.

Naopak na západ Čech zamířily silné posily, ze kterých můžeme jmenovat obránce Jiřího Malinského, ale hlavně útočníky Igora Rataje a Richarda Krále. Rataj oblékal dres Bílých Tygrů z Liberce, odehrál všech 52 kol a nastřílel v nich celkem 19 branek. Král nasbíral ve Zlíně 31 bodů za 16 branek a 15 asistencí. Další posily sice nejsou tak známé, nicméně nic to nemění na jejich kvalitě. Tyto posily jsou: David Ludvík, který přišel ze Znojma. Před tím, než byl ve Znojmě, hrál v zámořských juniorských soutěžích. Nicméně je to dobrá akvizice do budoucna. Další mladičký hráč ze zámoří se jmenuje Ladislav Kouba, jenž do Kanady odešel v roce 2000 právě z Plzně a byl draftován Phoenixem. Bývalý kmenový hráč Sparty Benák se už v Plzni v minulosti ukázal a nezanechal špatný dojem. Jistě ho však budou znát i v jiných týmech, protože prolezl ne jeden extraligový a prvoligový tým, kam ho Sparta půjčovala na hostování. Poslední novinkou je ještě horký přestup slovenského útočníka Petera Fabuše z Třince.

U Lasselsbergeru se tak není čemu divit, že cílem je vybojovat play off. Trenér Sýkora neskrývá svoji spokojenost s posilami a doufá, že se noví hráči ukáží v nejlepším světle. Zatím to jsou právě oni, kdo se alespoň jednou zapsal do kanadského bodování. Benák dal zatím jeden gól a Malinský s Ratajem mají po asistenci. Plzeňskou až dlouholetou mizérii v zakončení miniaturně krotí již stabilní hráči Plzně Jaroslav Kracík a Radek Matějovský. V rozhovoru pro plzeňské klubové stránky Marek Sýkora dodává, že chce sehrát přípravu lépe než tu předchozí. Plzeň v ní tenkrát 8 zápasů prohrála, 2 remizovala a jen jeden jediný dokázala vyhrát v normální hrací době. To se zatím ovšem moc nedaří.

Plzeň má ze tří zápasů bilanci 0-0-0-1-2 a skóre 3:8. Je ovšem nutno dodat, že dvakrát o body přišla v posledních sekundách a že Plzeňská jednička Roman Málek chytal pouze v jednom zápase. Oproti tomu Karlovy Vary v přípravě zatím dominují s bilancí 3-0-1-0-0 a skórem 16:11. V posledním utkání dokonce přejely Norimberk 5:2, se kterým později Slavie Praha „pouze“ remizovala 2:2. Nejproduktivnějším hráčem je Skuhravý, který nastřílel 4 góly. Trenér ovšem nemůže být příliš spokojen s novými tvářemi v mužstvu. Snad jen Machulda je produktivní a za gól a dvě asistence má tři body. Zelený dres poprvé při derby na plzeňském ledě oblékne explzeňský Hanzlík, což jistě bude zajímavým prvkem. I přes to je téma pro tento zápas jasné - bude první výhra Plzně a první prohra K.Varů nebo si týmy zanechají svoji dosavadní tvář?

Odpověď se dozvíme v úterý, kdy zápas začíná v 17:30.

Související články