HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary jedou bojovat na Polygon Cup do Nitry

Podobně jako celá řada dalších extraligových týmů, tak i karlovarská Energie vyráží v rámci své přípravy za hranice. Po švýcarských zájezdech z minulých let míří tentokrát Západočeši do Nitry na třetí ročník turnaje Polygon Cup. Zajímavého měření sil se zúčastní týmy šesti zemí. Vedle domácí Nitry, české Energie pak dále i německý Wolfsburg, ruský Chabarovsk, polský Krakow a francouzský Štrasburk. Turnaj se koná od čtvrtka 17. srpna do soboty 19. srpna a vítěz si odveze prémii 100 tisíc slovenských korun.
Během tří hracích dnů čeká na každý z týmů porce tří utkání. Podle rozlosování se Energie postupně utká s Chabarovskem, Nitrou a Krakowem. Po odehrání těchto zápasů se všech šest mužstev seřadí do jedné tabulky. O vítězi bude rozhodovat počet získaných bodů, pomocným kritériem je skóre. Pokud ani to nerozhodne, určí pořadí úspěšnost týmů při trestných stříleních, které budou následovat po každém střetnutí.

Turnaj se vedle Nitry hraje i na zimním stadionu v Nových Zámcích. Předchozími vítězi se stala domácí Nitra a Zvolen. Letos si poprvé úspěšná mužstva odvezou z nitranského měření sil finanční odměnu. Vítěz se může těšit na 100 tisíc slovenských korun, druhý celek pořadí 65 tisíc a bronzové mužstvo bude brát 35 tisíc.

Program turnaje

Čtvrtek 17.8.2006
14:00 - Grizzly Adams Wolfsburg – MKS Cracovia Crakow
18:00 - AMUR Chabarovsk – Energie Karlovy Vary
17:30 - HK Dynamax Oil Nitra – CSG Štrasburg

Pátek 18.8.2006
14:00 - AMUR Chabarovsk – Grizzly Adams Wolfsburg
17:30 - CSG Štrasburg - MKS Cracovia Crakow
17:30 - HK Dynamax Oil Nitra – HC Energie Karlovy Vary

Sobota 19.8.2006
14:30 - HC Energie Karlovy Vary - MKS Cracovia Crakow
17:30 - CSG Štrasburg - Grizzly Adams Wolfsburg
18:00 - HK Dynamax Oil Nitra – AMUR Chabarovsk