HC Energie Karlovy Vary

Mádež sbírá první body

K a r l o v y  V a r y - Úvodní kola extraligy za sebou nemají pouze hokejisté A týmu, ale i zástupci mládežnických a žákovských kategorií. Nejstarší junioři zatím soutěží procházejí bez ztráty kytičky, když porazili Litvínov i Pardubice. Branku a nahrávku si v prvních dvou kolech připsal útočník David Zucker. Dorostenci naopak vytěžili pouhý bod z utkání s Pardubicemi, které nakonec prohráli na samostatné nájezdy. Z žákovských kategorií zmiňme senzační obrat šesťáků z 4:8 na 9:8 proti hokejistům Tábora.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: Tomiš, Sláma. Asistence: Baran, Zucker, Zmeškal.
Z úvodního tlaku se podařilo domácím vstřelit pouze jednu branku, čehož Litvínovští při herním útlumu Karlovarských využili a vyrovnali. O konečném vítězství rozhodl vstup do třetí třetiny, který měli domácí lepší než hosté a Slámou šli opět do vedení. Ve zbytku poslední části pak aktivní obranou těsný náskok udrželi.

HC Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky: Zucker, Mareček, Zmeškal. Asistence: Baran, Boguský, Tollinger, Topinka, Bauer, Mašek.
Utkání mělo dva rozhodující momenty. Prvním bylo vstřelení dvou branek do domácí sítě během 12. minuty a tím druhým ubránění dvojnásobné početní výhody Pardubic ve druhé části. V závěrečné třetině Karlovarští zodpovědně bránili a zaslouženě vyhráli.

Extraliga dorostu

HC Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)
Branky: Kroupa, Polák. Asistence: Kellner, Funk.
Utkání hosté prohráli špatným vstupem do utkání, kdy již v 10. minutě prohrávali 3:0. Rozhodčí předvedl svým rozhodováním, kam se bude ubírat trend pískání v letošní sezóně, a trestal všechny zákroky, především hokejkou. Ve zbytku utkání Karlovarští byli lepším mužstvem, ale do kolen je poslaly dva góly vstřelené zpoza jejich branky.

HC Energie Karlovy Vary - HC Pardubice 1:2 po s.n. (0:0, 0:1,1:0)
Branka: Rohan.
Do utkání lépe vstoupili hosté a jen díky výkonu brankáře Energie Hrušky šli oba soupeři do šaten po první třetině za nerozhodného stavu. Ve druhé části se hosté již gólově prosadili poměrně laciným gólem po nahození kotouče od modré čáry do skrumáže před domácí brankou. Před poslední částí si Karlovarští řekli, že ukážou charakter mužstva a vybojují alespoň bod, což se jim podařilo. V následném prodloužení se nic významného neudálo a samostatné nájezdy byly již loterie, která lépe vyšla soupeři.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC Tábor - HC Energie Karlovy Vary 2:2 (1:1, 0:1, 1:0)
Branky: Vachovec, Kverka. Asistence: Švec, Valeš.
Po vydařeném přípravném období vstoupili hosté do prvního mistrovského utkání v roli favorita, kterou však nezvládli. Hráli hodně nervózně a křečovitě, přesto si vypracovali víc brankových příležitostí, které ale neproměnili. Nepřesné přihrávky, nedostatečný pohyb a slabý důraz v koncovce byly hlavními příčinami zisku pouhého bodu.

HC Kolín - HC Energie Karlovy Vary 2:8 (2:1, 0:5, 0:2)
Branky: Frk 3, Baar 2, Sýkora 2, Winkler. Asistence: Kverka 3, Hluchý 2, Káš.
Karlovarští vstoupili do utkání lehkovážně, výsledkem byla prohraná 1. třetina. Po důrazné domluvě v šatně se hra hostů výrazně zlepšila. Začali být agresivní, měli kvalitní pohyb a dostali domácí tým pod drtivý tlak. Svoji převahu hosté vyjádřili i pěti zásahy do černého, což definitivně zlomilo odpor soupeře. Dvěma zásahy do domácí sítě v závěrečné části potvrdili svoji herní dominanci a konečným výsledkem bylo jednoznačné vítězství, na které to ale po první třetině nevypadalo.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Tábor - HC Energie Karlovy Vary 0:12 (0:3, 0:7, 0:2)
Branky: Táborský 6, Tomeček 2, Vrána, Troška, Urbančok, Červenka. Asistence: Vrána 6, Troška, Táborský, Formánek.
Karlovarští hráči v utkání jasně dominovali, prosazovali se kombinací a dobrým pohybem. Hostům se dařily přesilové hry i nacvičené signály. O produktivitu se tradičně postarala 1. pětka ve složení Táborský, Vrána, Tomeček, Troška a Gombár, která zaznamenala 11 branek. Pochvalu za výkon zaslouží ještě obránce Urbančok.

HC Kolín - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: Miškovský, Táborský, Červenka. Asistence: Matas, Troška.
Ve druhém mistrovském utkání narazili karlovarští „osmáci“ na urputně bránícího soupeře, který hrál často až za hranicí pravidel. Karlovarští hráči disciplinovanou hrou dosáhli zisku dvou bodů, přestože se střelecky trápili. Výsledek je vzhledem k poměru sil na ledě pro domácí hodně příznivý.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Tábor 11:3 (3:0, 3:2, 5:2)
Branky: Bečka 4, Zadražil 4. Asistence: Bečka, Kádě, Zadražil, Bouda, Šaling, Csamango, Grundler.
Hráči Energie odehráli první třetinu výborně, ale když soupeř ve druhé části hry dal rychlé dvě branky, vypadalo to s nimi poměrně zle. Naštěstí v rozmezí jedné minuty se dvakrát gólově prosadili, čímž soupeři odskočili na rozdíl tří branek, a další drama nepřipustili.

HC Energie Karlovy Vary – HC Kolín 6:3(2:1, 1:1, 3:1)
Branky: Tomeček 4, Bečka, Csamango.
Pro domácí se jednalo o velmi těžké utkání, neboť se velmi těžko proti houževnatě a dobře bránícímu soupeři prosazovali. O tříbrankovém vítězství nakonec rozhodla fyzická převaha Karlovarských (hráčů Kolína bylo jen 10) a střelecká potence Tomečka ve třetí třetině.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Tábor 9:8 (3:4, 1:2, 5:2)
Branky:Zikmund 5, Vrána 4. Asistence: Vrána 3, Zikmund, Krejsa, Rubeš.
První mistrovské utkání se pro "šesťáky" nevyvíjelo dobře. Ještě v desáté minutě 3. třetiny byl stav 4:8, ale drtivým závěrem zápas otočili, když vítěznou branku vstřelili 28 sekund před závěrečnou sirénou.

HC Energie Karlovy Vary – HC Kolín 10:3 (4:0, 4:0, 2:3)
Branky: Zikmund 6, Opatrný 2, Holý P., Suchý.
Zápas měl velmi dobré tempo, kdy o výhře Energie rozhodlo lepší proměňování gólových příležitostí. Všichni Karlovarští podali dobrý výkon, přesto je potřeba vyzdvihnout brankáře Feča a první pětku ve složení Zikmund, Vrána, Opatrný, Pavlík a Krejza.