HC Energie Karlovy Vary

Ani jednoho trenéra nepotěšil výkon svých svěřenců v úvodní části

K a r l o v y  V a r y - Po vysilujícím utkání se na tiskové konferenci sešli asistent trenéra Hamé Jaroslav Stuchlík a za druhou stranu Zděněk Venera. Oba měli výhrady ke hře, jakou předvedly pětky z obou táborů v prchvních dvaceti minutách. Kouč Energie se vyjádřil i k improvizaci při výběru hráčů na nájezdy po vyloučení Řezníčka a Skuhravého těsně před koncem prodloužení.
Zlín se poslední zápasy trápil. Startovní výstřel jejich bezbodové série zazněl překvapivě na Kladně, odkud si odvezli výprask 3:8. Chuť se jim měla spravit po souboji s Plzní, ale ani zde zlínští hráči nemohli radostně zvedat hokejky nad hlavu. Obdobná scéna se opakovala i na domácí půdě Sparty. „Po třech slepených prohrách jsme do Varů přijeli s cílem tuto šňůru přetrhnout a za každou cenu bodovat,“ naznačil předzápasový cíl Jaroslav Stuchlík.
Ve čtvrté minutě se Zlínským tajil dech, když se puk od Václava Skuhravého objevil za zády jejich muže s maskou a na straně skóre domácích se objevila jednička. „Myslím si, že z naší strany byla první třetina špatná. To, jak jsme Varským nabídli první gól by se nám nemělo stávat. Soupeř by se měl na skórování více nadřít. Utkání bylo nicméně vyrovnané. Vary nás chvilkami tlačily.
Již v posledních minutách normální hrací doby byla na hráčích obou stran patrná únava a vysílení. „Ke konci jsme již hráli na prodloužení a i během prodloužení jsme spekulovali o trestných stříleních, protože na ně máme vhodné hráče. Nakonec jsme se dvěma body spokojeni. Brali bychom je již před zápasem,“ uzavírá hodnocení utkání asistent trenéra Hamé.

Fakt, že mužstvo z druhé strany republiky z posledních třech klání neodešlo z ledu jako vítěz, v trenéru Karlovarských spíše vzbuzovalo obavy. „To, že sem soupeř jel po třech porážkách, nám moc nenahrávalo, protože bylo jasné, že u nich proběhne určitá mobilizace, což také bylo v dnešním zápase vidět.“
Ani lodivodu varských bojovníků se úvodní dvacetiminutovka nepozdávala a rád by viděl výkon svých svěřenců na jiné úrovni. „V první třetině nás Zlín přehrával. Myslím si, že jsme měli i trochu štěstí a můžeme jen děkovat Lukáši Mensátorovi, že byl stav po první třetině pouze 1:1. Těší mě ale, že od půlky zápasu a v poslední třetině především, jsme získali převahu a byli jsme na tom fyzicky dobře. Udělali jsme z toho dobrý zápas.
V okamžiku, kdy se již pomalu zavírala možnost získat vítězství v prodloužení, se vymrštila ruka rozhodčího a na trestné lavici domácích se objevila dvojice Řezníček, Skuhravý, oba adepti na případné nájezdy. Do souboje jeden na jednoho se tedy musel postavit i Jan Košťál. „Dopředu nebylo rozhodnuto, že pojede. Jednak nebyl Pepa Řezníček a jednak nemohl jet Venca Skuhravý. Honza Košťál to při tréninku docela sází nahoru na lapačku. Je pravák a na brankaře, který má lapačku v levé ruce má trošku výhodu. Jinak nikdo další, kdo by suverénně proměňoval nájezdy tam není, tudíž je to strašně těžký výběr. Jenže ani nejlepší výběr hráčů bez omezení nemá vliv na vrtkavou štěstěnu. „Bohužel nájezdy a prodloužení jsou i otázka štěstí. Někdy se podaří nám, někdy zase soupeři. Obě dvě mužstva mají kvalitní gólmany a myslím si, že na nájezdy má Zlín trochu šikovnější hráče, což se nakonec projevilo. Jak Hamrlík tak Leška to provedli perfektně, rozhodli zápas.
Ačkoliv vítězství slaví tentokrát Hamé, Zdeněk Venera nevidí odehrané utkání nijak černě. „Jeden bod je lepší než nic, i když dva nebo tři by byly samozřejmě lepší. Já jsem rád za to, že se naše mužstvo dokázalo od půlky zápasu zvednout, vytvořit si převahu a udělat z toho dramatický zápas.“

Související články

Ohlasy k zápasu | so 30.9.2006

Procházka s Mensatorem k utkání se Zlínem