HC Energie Karlovy Vary

Dorost prohrál v Liberci, opět zapůsobilo kouzlo nového kouče

Dorost: HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
L i b e r e c - Narozdíl od svých starších kolegů, nedokázali karlovarští dorostenci vyzrát na své vrstevníky v dresech s bílým tygrem. Energetici ztratili zápas již v první polovině. Přestože ani za stavu 0:3 Západočeši nepřestali bojovat, domácí si výhru vzít nenechali a jistě tak udělali radost i svému novému trenérovi. Karlovarské góly zaznamenali Putyera a Fusek.
Extraliga dorostu, 10. kolo, čt 5.10.2006, Svijanská aréna
Liberec
Karlovy Vary
5:2
1:0, 3:2, 1:0
Branky a nahrávky: 12. Pekárik (Drnec), 23. Lemfeld (Pekárik), 29. Chlouba (Drnec), 30. Vašek (Mizerík), 57. Mizerík (Klíma) - 30. Putyera (-), 33. Fusek (Šaling). Rozhodčí: Hrubý - Žídek, L. Podrazil. Vyloučení: 16:14, navíc Ryžuk (K. Vary) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 35:26 (13:6, 13:13, 9:7). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Liberec: Petrásek - Přibyl, Lacek, Příkazský, Černý, Kulda, A. Jánošík, Jurčák - Pekárik, Chlouba, Drnec, F. Jánošík, Bortňák, Mizerík, Klíma, Lemfeld, Vařecha, Kedršt, Vašek, Skalický.
Karlovy Vary: Habal - Rohan, Funk, Ryžuk, Špila, Tomeček, Jemeljanov, Dlapa - Mistoler, Kellner, Chaljavin, Šaling, Putyera, Fusek, Vaněk, Hampl, Flieger.

Komentář k utkání

Bílí Tygři se ubránili při prvním oslabení mezi 3. a 5. minutou, když byl vyloučen Lacek za nedovolené bránění. Jednu vteřinu po Lackově návratu mohli zahájit přesilovku, kterou jim nabídl držením Dlapa. Nevyužili. Dvě vteřiny po návratu Dlapy šel zase na trestnou lavici domácí Vašek... Opravdu bláznivá první desetiminutovka.

První gól padl kupodivu při hře 5 na 5. V čase 11:11 se po asistenci Tomáše Drnce trefil Ondřej Pekárik - 1:0.

Důležitý druhý gól přidal v přesilovce při vyloučení Jemeljanova v 23. min. Radek Lemfeld, nahrával Ondřej Pekárik - 2:0.

V polovině druhé třetiny padly tři branky v rozmezí necelých dvou minut. Nejprve Roman Chlouba zvýšil na 3:0, poté ale samostatná akce Jana Pultyery vrátila Karlovarské do hry - 3:1. Když ovšem přidal na konci 30. minuty Martin Vašek gól na 4:1, zdálo se být vše v pohodě.

V čase 30:12, tedy 14 vteřin po libereckém čtvrtém gólu, byli ale vyloučeni tři hráči najednou - domácí Jurčák (držení), Pekárik (hrubost) a karlovarský Kellner (také hrubost). Bílí Tygři přežili dvouminutové oslabení 3 proti 4.

V 33. min. však šel na trestnou lavici Skalický za hákování a hostům stačilo k využití přesilovky 11 vteřin. Autorem gólu byl Adam Fusek, asistentem Jan Šaling - 4:2.

Náskok dvou gólů do poslední třetiny byl ovšem stále nadějný. Hned v 41. minutě museli Liberečtí čelit náporu Karlových Varů v krátkém oslabení 3 proti 5. Ubránili se a poté se s úspěchem snažili kontrolovat hru.

Hosté se ještě dostali do šance v 49. min., kdy brankář Martin Petrásek vykryl betonem nebezpečnou střelu Funka, a potom bylo důležité, že Liberec neinkasoval v oslabení mezi 50. a 52. minutou při vyloučení Černého za podražení.

Od 54. minuty naopak měli velkou výhodu domácí, hráli minutu a 24 vteřin 5 na 3. Ačkoli zamkli soupeře před Habalovou brankou, skórovat se nepodařilo. Povedlo se to ale v 57. minutě Lukáši Mizeríkovi, který na útočné modré vystihl zaváhání karlovarského obránce, rozjel se jako torpédo a přesně zakončil. Tento gól na 5:2 byl definitivním potvrzením zaslouženého libereckého vítězství.