HC Energie Karlovy Vary

”Prohra určitě zamrzí” , řekl před návratem do Liberce Jan Plodek

První dvě třetiny sehráli liberečtí hokejisté na západě Čech s místní Energií vyrovnaně, ale třetí třetinu byli domácí na koni a Tygři můžou být rádi alespoň za bod. Přes to byli Liberečtí velmi zklamaní a nálada skleslá. Pro rozhovor jsme chtěli najít autora gólu z tr. střílení Jana Plodka, ale pro zklamání všech to bylo velmi těžké. I tak jsme ulovili tohoto hrdinu dnešního večera a ten se nakonec naštěstí rozpovídal
Jak moc mrzí prohra v prodloužení?
Určitě mrzí. Bod jakoby se zdá dobrý, ale když už jsme uhráli remízu, doufali jsme, že utkání dotáhneme do vítězného konce. Že uhrajeme například bez gólu prodloužení. Taky jsem věřil, že by nájezdy Hnilda vychytal a vyhráli bychom. Takže určitě to mrzí.

Znamená to, že jste to chtěli spíš v prodloužení ubránit a dotáhnout to na nájezdy?
My si vždycky spíš říkáme, že to ubráníme, že nechceme soupeři dát dva body. Když bychom dali branku my, tak by to bylo něco navíc. Trestné nájezdy jsou poté buď a nebo.

Překvapily Vás Vary tou kombinací?
Já se přiznám, že jsem to ani neviděl. Přišel jsem zrovna z ledu, tudíž jsem seděl na lavičce a odpočíval. Najednou lidi řvali, tak jsem říkal to je …(místo slova použit výmluvný úsměv).

Během utkání bylo mnoho přesilovek… Klíčová asi byla přesilovka, kdy Vary hrály pět na tři a branku nedaly a vy jste jí dali.
Určitě, i v druhé třetině to pětiminutové oslabení ve čtyřech jsme uhráli, pak jsme měli zase my přesilovku, nedali jsme. Dneska je hokej o přesilovkách. Komu se daří přesilovky a ubrání oslabení, ten většinou vyhrává. My jsme byli rádi, že jsme alespoň vyrovnali ve třetí třetině a zaplať pán bůh za bod.

Jak moc je těžké udržet se v tempu, když je zápas takhle rozkouskovaný?
Tak pro ty hráče, kteří hrají je to v pohodě. Horší je to když se hraje třeba na čtyři lajny. Pak se tam ty kluci nedostávají a je to těžší.

Vy jste prováděl trestné střílení. Byl jste určen nebo jste se přihlásil dobrovolně?
Byl jsem určen trenérem. Byli jsme zrovna na ledě, vraceli jsme se ke střídačce a trenér se mě zeptal jestli si věřím, tak jsem řekl, že ano.

Měl jste promyšlené, co uděláte?
Když mi trenér řekl, že pojedu, rozmýšlel jsem co udělám a tak nějak jsem věděl, že udělám tohle. Když jsem jel, tak už jsem věděl co udělám.

Hrálo by nějakou roli, kdyby stál v bráně někdo jiný než Sáblík?
Kdyby tam stál někdo jiný, asi bych vymýšlel něco jiného, protože vím, že Sáblík je docela vysoký gólman. I kluci mi radili, že má hodně místa mezi nohama. Říkal jsem si, že ho zkusím roztáhnout a vrátit mu to mezi nohy. Myslím si, že kdyby tam byl někdo jiný, vymýšlel bych něco jiného.

Liberci se v poslední době proti Varům nedaří…
My tento problém řešíme už dlouho. Připravovali jsme se na to i před minulým zápasem, když jsme tady začínali a teď taky. Víme, že teď čtyři nebo pět let jsme tady moc bodů neuhráli. Snažíme se něco vymyslet. Ujistili jsme se, že tady teď hrají bojovně a nic pro ně není ztracený. Hrají důrazně a musíme se jim přizpůsobit. Příště bychom měli využít nějaké přesilovky a vyhrát. Ale teď máme alespoň bod.

U druhého gólu jste měl asistenci, můžete tu akci nějak popsat?
Zachytil jsem tam puk, který bek nějak špatně vyhazoval. Docela mě překvapilo, že se to tam tak divně odráželo a skončilo u mě. Jenom jsem do kotouče šťouchnul a ono to přelítlo přes Sáblíka. Klimoš tam byl sám a dorážel do prázdné brány.

Související články