HC Energie Karlovy Vary

Junioři stále první, žáci klopýtli s Kladnem

Tradiční a náročné soupeře potkala mladá karlovarská krev v soubojích hokejových tříd. Svou vysokou kvalitu předváděli především mladíci z Kladna, kteří ve čtyřech soubojích ponechali Karlovarským pouze jediný bod. Radost ovšem dělají západočeským fanouškům dvě nejstarší kategorie. Dorost se drží v postupové šestici a senzace podzimu, karlovarští junioři, po krátké přestávce opět vévodí české extraligové skupině. Povedený týden za sebou má například Vít Budínský, jenž ve dvou utkáních zaznamenal čtyři kanadské body.

Extraliga juniorů

HC Chemopetrol Litvínov - HC Energie 4:3 SN (1:0, 0:2, 2:1 - 0:0)
Branky: Budínský, Mareček, Šnajdr. Asistence: Schmidt, Jan Bauer, Mašek, Sláma, Budínský.

Poměrně smolné utkání sehráli mladí energetici na ledě Litvínova. Nepodařilo se jim udržet vedení 3:1 a v závěrečné třetině díky několika zbytečným vyloučením přišli o vítězství, když vyrovnávající branku inkasovali pouhých 9 vteřin před koncem základní hrací doby. Po prodloužení se rozhodovalo v nájezdech, ve kterých byli domácí o jeden gól šťastnější.

HC Energie – HC Moeller Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: Zucker 2, Sláma, Budínský. Asistence: Tomiš 2, Baran, Budínský, Šnajdr, Sláma.

Utkání se rozhodlo ve druhé třetině, ve které domácí brankou na 3:1 potrestali časté vylučování soupeře. V poslední části Karlovarští nepřipustili žádné drama a své vedení ještě navýšili.

Extraliga dorostu

HC Energie – HC Chemopetrol Litvínov 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky: Kroupa 2, Kellner, Hudák. Asistence: Mistoler 3, Rohan 2.

Během prvních dvou třetin si domácí vytvořili velké množství šancí, ale jejich koncovka nebyla dobrá, čímž měli před třetí částí jen dvoubrankový náskok. I díky tomu soupeři umožnili zdramatizovat utkání snížením stavu na 3:2 již v první minutě třetí třetiny. Obrovskou vůlí utkání nakonec dovedli do vítězného konce.

HC Moeller Pardubice – HC Energie 2:0 (0:0,1:0,1:0)
Utkání dominovali na obou stranách vynikající brankáři. Bohužel z pohledu hostů o výsledku utkání rozhodl jeden nešťastný odraz kotouče na soupeřovu hůl, po které dali pardubičtí mladíci první branku. V závěru utkání se energetici nedokázali prosadit ani při power – play a naopak domácí trefou do prázdné definitivně rozhodli.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC Energie - HC Rabat Kladno 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky: Záhora, Winkler. Asistence: Sýkora, Frk.

Karlovarští sehráli nešťastné utkání, ve kterém narazili na výborně bruslařsky vybaveného soupeře. Střetnutí rozhodl vlastní gól Karlových Varů.

HC Energie - HC Tábor 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: Záhora, Winkler, Kverka, Švec. Asistence: Valeš, Frk, Vachovec, Červenka, Baar.

Po kvalitní hře v první třetině se domácí dostali do dvougólového vedení, avšak ve druhé části nepochopitelně ubrali a za zisk dvou bodů mohou děkovat pouze výbornému brankáři D. Honzíkovi.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Energie - HC Rabat Kladno 4:5 (2:1, 1:0, 1:4)
Branky: Červenka 2, Formánek, Tomeček. Asistence: Troška 2, Tomeček, Zadražil.

Domácí podali proti dosud neporaženému Kladnu statečný výkon. Přestože byli většinu času pod tlakem, dokázali favorita zaskočit a do poslední minuty drželi naději na bodový zisk.

HC Energie - HC Tábor 5:3 (3:3, 1:0, 1:0)
Branky: Zadražil 2, Tomeček 2, Táborský. Asistence: Táborský 3, Zadražil 2,Tomeček 2.

Karlovarští sehráli nevydařené utkání, soupeře hrubě podcenili, a proto se o výsledek museli třást až do poslední minuty. Pochvalu zaslouží pouze útok Táborský – Zadražil - Tomeček, který zajistil všechny branky Energie.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Rabat Kladno – HC Energie 6:1 (2:0,1:0, 3:1)
Branka: Zikmund. Asistence: Flégl.

Domácí byli od začátku ve všech činnostech lepší a svoji převahu dokázali proměnit v první letošní porážku sedmáků energie.

HC Tábor – HC Energie 2:6 (2:4, 0:2, 0:0)
Branky: Csamango 3, Flégl 2, Bečka. Asistence: Šaling 2, Čoudek 2, Duda, Bečka.

Hosté hráli pohledný kombinační hokej a převyšovali Tábor v rychlosti. Ve druhé třetině vytáhli domácí zastrašovací taktiku ve formě likvidačních faulů, které rozhodčí nechával bez povšimnutí. Karlovarští se s tím ale dokázali vyrovnat a jejich odpovědí byly dvě branky, po kterých se již utkání v klidu dohrálo. Výborné střetnutí odehrál Csamango, autor tří branek.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Rabat Kladno – HC Energie 3:3 (0:1, 0:2, 3:0 )
Branky: Opatrný, Klíma, Fencl. Asistence: Pavlík, Rubeš, Hanák.

Karlovarští po dvoutýdenní pauze zahájili utkání výborným bráněním, ze kterého vyráželi do brejků, které třikrát využili. Ve třetí třetině nedokázali odolat místy až drtivému náporu domácích a výsledkem byla spravedlivá remíza.

HC Tábor – HC Energie 7:2 (1:1, 3:1, 3:0)
Branky: Zikmund, Opatrný. Asistence: Opatrný, Vrána.

Zápas se pro energetiky vyvíjel do poloviny utkání dobře, ale po obdržené čtvrté brance se již nenašel v jejich sestavě nikdo, kdo by svou bojovností strhnul ostatní. Výsledkem byly další tři branky v jejich síti.

Přebor Karlovarského a Plzeňského kraje v minihokeji – 3. třída

HC Energie K. Vary – HC Třemošná 7:2
Branky: Bečka 3, Trapl 2, Smolka, Wildumetz.

HC Energie – HC Baník Sokolov 6:5
Branky: Trapl 4, Smolka, Wildumetz.

Přebor Karlovarského a Plzeňského kraje v minihokeji – 2. třída

HC Energie – HC Třemošná 2:11
Branky: Formánek, Nídl.

HC Energie – HC Baník Sokolov 3:2
Branky: Formánek, Ďurian, Nídl.