HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Střelecké manévry energetiků

Pět branek na zápas, to je průměr karlovarských juniorů ze tří utkání uplynulého týdne. Boj o čelní pozice je nesmírně vyrovnaný a jediné zaváhání v Kladně je odsunulo na druhou příčku. Jednoznačným "střelcem týdne" se stal Tomáš Sláma, jenž vsítil 4 branky. Dorostenci se díky dvěma výhrám drží v postupové šestce, i zde jsou však jen minimální bodové rozdíly. V článku přinášíme podrobné info i výsledky žákovských kategorií.

Extraliga juniorů – 14. - 16. kolo

HC Lev Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 1:6 (0:3, 1:3, 0:0)
Branky:
Zucker, Brňák, Budínský, Šnajdr, Bauer, Topinka. Asistence: Sláma, Budínský, Tomiš, Smolík, Boguský, Polák, Rohan.
Pro vývoj utkání byla rozhodující první třetina, ve které hosté nenechali domácím ani špetku nadějí na dobrý výsledek. Další tři branky ve druhé části pak Východočechy srazily do kolen úplně. Závěr utkání hosté jen kontrolovali a šetřili síly na další zápasy.

HC Energie Karlovy Vary – HC Slovan Ústí nad Labem 7:2 (1:2, 1:0, 5:0)
Branky:
Sláma 3x, Budínský, Zucker, Tomiš, Bauer. Asistence: Budínský 3x, Zucker 2x , Šnajdr 2x, Tomiš, Boguský, Zmeškal.
Po doslova „tragické“ první třetině museli udělat trenéři Energie v šatně malé zemětřesení a teprve po něm si hráči uvědomili, jak je třeba hrát. Poslední třetina byla již exhibicí, kdy domácí odčinili třetí třetinu z prvního vzájemného zápasu, kterou stejným rozdílem v Ústí prohráli.

HC Rabat Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sn. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Branky:
Sláma, Budínský. Asistence: Budínský, Šnajdr, Sláma, Zmeškal.
Ve vyrovnaném utkání se hostům nepodařilo proměnit několik samostatných nájezdů. Domácí byli v koncovce efektivnější, vytěžili téměř maximum ze svých příležitostí. V samostatných nájezdech se Karlovarským opět nedařilo.

Extraliga dorostu – 14. – 16. kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC Hradec Králové 9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
Branky:
Chocholáč 2, Mistoler, Hudák, Kroupa, Tomeček, Fusek, Chaljavin, Hampl. Asistence: Rohan 2, Chaljavin 2, Jemeljanov 2, Kellner, Habal, Mistoler, Chocholáč, Flieger, Ryžuk, Špila.
Kromě úvodních pěti minut utkání dominovali domácí ve všech činnostech. Trenéři tak mohli rozložit zátěž na více hráčů, aby ušetřili síly do dalších zápasů.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Branky:
Chaljavin, Ryžuk. Asistence: Hudák 2, Chocholáč, Chaljavin.
Karlovarští po vysoké výhře nad Hradcem Králové neodehráli dobré utkání. Především úvodní třetina byla z jejich strany špatná, což ovlivnilo další průběh utkání. Od druhé třetiny se hosté zlepšili, začali domácí přehrávat, ale to nedůležitější, góly v ústecké síti, ty chyběly.

HC Energie Karlovy Vary - PZ Kladno 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky:
Kellner, Rohan, Chaljavin. Asistence: Funk, Chocholáč.
Domácím nevyšla první třetina, ve které se herně trápili. Obraz hry se ve druhé radikálně změnil, hráči si začali vytvářet brankové šance a ty také proměnili. V poslední části pozornou hrou stav a vývoj již jen kontrolovali. Mladí energetici si po zásluze připsali důležité tři body pro odskok od spodních pater tabulky.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída – 12. kolo

HC Energie Karlovy Vary - SC Kolínští Kozlové 11:1 (4:0, 3:0, 4:1)
Branky:
Vachovec 3, Baar 3, Škrdle, Záhora, Frk, Winkler, Kaš. Asistence: Kverka 3, Škrdle 2, Záhora 2, Švec 2, Škornička, Vachovec, Winkler.
V utkání aktuálně prvního celku s posledním udeřili domácí hned v úvodu utkání a ve 20. vteřině vedli 2:0. S přibývajícími minutami rovnoměrně skóre navyšovali a s chutí si zastříleli. Karlovarští hráči předvedli pohledný, kombinační hokej.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída – 12. kolo

HC Energie Karlovy Vary - SC Kolínští Kozlové 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky:
Zadražil, Miškovský, Táborský. Asistence: Táborský, Tomeček, Gombár.
Proti urputně bránícímu soupeři se domácí těžko prosazovali, avšak utkání měli jednoznačně pod kontrolou. Přestože ve třetí části jednou inkasovali, své vítězství si energetici pohlídali.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída – 12. kolo

SC Kolínští Kozlové - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)
Branky:
Csamango, Zikmund. Asistence: Zikmund, Csamango, Čoudek.
Utkání začal lépe Kolín, který hostům zle zatápěl, ale bez brankového využití. Naopak Karlovarští z ojedinělého protiútoku dali branku. Ve druhé třetině se útoky přelévaly z jedné strany na druhou. Hosté byli lepší, ale nevyužili přesilovou hru pět na tři, což rozhodlo. Domácí ožili a výsledek otočili. Třetí třetinu Kolín jen bránil a vyrážel k rychlým protiútokům, které dokázal využít. Hosté bojovali, dřeli, ale neproměnili i ty nejvyloženější šance.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída – 12. kolo

SC Kolínští Kozlové - HC Energie Karlovy Vary 4:7 (2:4, 2:1, 0:2)
Branky:
Vrána 4, Opatrný, Michálek, Klíma. Asistence: Opatrný, Michálek, Krejsa, Klíma, Hanák, Vrána.
Energii se začátek utkání vydařil a v desáté minutě vedla již 3:0. Jenže domácí nesložili zbraně a do konce druhé třetiny dotáhli stav na rozdíl jedné branky. Ve třetí části byli opět lepší hosté a dokázali to pěknými kombinacemi, které zakončili brankami. Výborně zahrála první pětka v čele s Vránou - autorem čtyř branek.

Západočeský přebor elévů – 5. třída – 6. kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)
Branky:
Řezníček 2, Vrána J. 2, Rubeš, Kovářík. Asistence: Vrána J., Kodl, Řezníček, Schovánek.
Domácí vedli již 5:2, ale hosté dvěma rychlými góly ve 3. třetině utkání zdramatizovali. Poslední gól Karlovarských v závěru utkání rozhodl o vítězi.

Západočeský přebor elévů – 4. třída – 6. kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 6:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Branky:
Binias, Bečka, Vodička. Asistence: Troška, Krich.
Karlovarským nešla v utkání upřít snaha. Jenže hráli příliš individuálně a místy až křečovitě s respektem vědomi si kvality soupeře, se kterým ještě nikdy nevyhráli. Jejich výkonu chyběla větší spolupráce a uvolněnost.