HC Energie Karlovy Vary

Týden mládeže ve znamení gólově bohatých derby

KARLOVY VARY - Stejně jako v případě A týmu postavil los dorostenecké a juniorské extraligy v uplynulém týdnu energetiky před prestižní západočeské derby. Junioři po dvou třetinách prohrávali, neskutečným finišem v podobě šesti branek ale nakonec strhli vítězství na svoji stranu. Dorostenecké derby se tak jednoznačně nevyvíjelo a doputovalo až do samostatných nájezdů, v nichž se radovali Plzeňští. Bod si v tomto utkání energetici připsali i zásluhou tří bodů Valerije Chaljavina. V článku vám tradičně přinášíme kompletní výsledkový servis karlovarské mládeže.

Extraliga juniorů – 21. a 22. kolo

HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky:
Mareček. Asistence: Topinka.
Ve vyrovnaném utkání nastal rozhodující okamžik v poslední třetině, kdy se hostům nepodařilo proměnit několik vyložených šancí, což se jim krutě vymstilo. Podle nepsaného pravidla “nedáš dostaneš” minutu a půl před koncem inkasovali druhou branku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 7:2 (1:1, 0:1, 6:0)
Branky:
Kuběna 2x, Sláma 2x, Tomiš, Zucker, Budínský. Asistence: Budínský 2x, Baran 2x, Šnajdr, Bauer, Tomiš, Mareček, Kuběna, Zucker.
V derby se střetla v aktuální tabulce třetí Energie s druhou Plzní a oba týmy předvedly špičkový hokej juniorské kategorie. Z pohledu domácí Energie byla velice důležitá druhá třetina, ve které při přesilových hrách soupeře 4:3 a 5:3 inkasovala „jen“ jednou a podařilo se jí otupit agresivní hru soupeře. V poslední třetině pak Karlovarští soupeře přehrávali a po vyrovnání rychlými brankami srazili svěřence trenéra Rulíka do kolen.

Extraliga dorostu – 21. a 22. kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC Bílí tygři Liberec 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky:
Mistoler, Chaljavin. Asistence: Tomeček, Mistoler.
Energie po úvodní herně nepovedené třetině paradoxně vedla. V dalším průběhu zápasu se lepšila a postupně přebírala iniciativu, ale přišlo dvojí vyloučení a vyrovnání Liberce ve dvojnásobné přesilové hře. V poslední části hosté potrestali dvě hrubé individuální chyby a odskočili na rozhodující náskok. Domácí sice ještě snížili, ale vyrovnat se jim již nepodařilo.

HC Lasselsberger Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 7:6sn (2:3, 1:1, 3:2 - 1:0)
Branky:
Mistoler, Chaljavin, Hudák, Chocholáč, Ryžuk, Funk. Asistence: Mistoler 2, Chaljavin 2, Kellner, Chocholáč, Hudák, Kroupa.
Karlovarským na ledě vedoucí Plzně vyšel parádně úvod utkání, když ve třetí minutě vedli 3:0. Domácí se dostali zpět do zápasu díky přesilovým hrám, ve kterých v soutěži dominují, což čtyřikrát potvrdili i v tomto utkání. Přesto na straně trenérů Energie převládala po utkání spokojenost se získaným bodem, který byl dílem fantastického výkonu brankáře Hrušky podpořeném bojovností a houževnatostí celého týmu.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída – 16. a 17. kolo

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branka:
Valeš. Asistence: Kverka.
Karlovarští v utkání zklamali a domácí podcenili. Hra patnácti "hokejových profesorů" postrádala nasazení, herní disciplínu, a proto utkání skončilo jejich nečekanou, ale zaslouženou porážkou.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:2 (2:0, 0:1, 0:1)
Branky:
Sýkora 2. Asistence: Winkler 2, Frk.
V utkání vynikající úrovně se hrál rychlý a kombinační hokej. Domácí vedli po první části 2:0 a po celý zápas předváděli příkladné nasazení, ale chybou minutu před koncem se připravili o cenné vítězství.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída – 16. a 17. kolo

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky:
Táborský 3, Formánek, Tomeček. Asistence: Zadražil 2.
Zodpovědný výkon karlovarské 8. třídy na píseckém ledě přinesl zaslouženou výhru. Hosté lépe bruslili, kombinovali a dokázali trestat chyby soupeře.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branka:
Zadražil. Asistence: Tomeček.
Energie sehrála s vynikajícím soupeřem vyrovnanou partii. Slávisté působili hokejovějším dojmem, domácí se presentovali enormní bojovností. Z ledu nakonec odešli poraženi avšak se vztyčenou hlavou.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída – 16. a 17. kolo

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 9:1 (5:0, 3:0, 1:1)
Branky:
Csamango 3, Brodský 2, Flégl, Čoudek, Svoboda, Šaling. Asistence: Čoudek 2, Šaling 2, Brodský 2, Svoboda 2, Flégl.
Domácí od začátku zatlačili hosty do jejich obranné třetiny a výsledkem rasantního nástupu do zápasu bylo pět branek v písecké síti v rozmezí deseti minut. Zbytek utkání byl nadále v jasné režii domácích, kteří si připsali vysoké vítězství.

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 6:4 (1:0, 1:3, 4:1)
Branky:
Flégl 2, Šaling, Zhmutskyy. Asistence: Čoudek 2, Černý,Zikmund.
Utkání plné osobních soubojů dopadlo lépe pro Slavii. Hosté bojovali, rvali se o vítězství, ale nevydrželi ve třetí části se silami, a to rozhodlo.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída – 16. a 17. kolo

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 2:2 (0:0, 2:1, 0:1)
Branky:
Zikmund,Hanák. Asistence: Opatrný,Klíma.
Energetici se od prvního vhazování usadili ve třetině hostů a výborným pohybem si vytvářeli šance, ale v koncovce byli nepřesní. Jak se později ukázalo, jejich neproduktivita je stála vítězství. Ve druhé třetině jejich tlak neochaboval a výsledkem byly dvě krásné branky. Jenže toto vedení do konce třetiny neudrželi, když si vteřinu před přestávkou nechali dát branku. Hosté vycítili šanci bodovat a v polovině třetí třetiny vyrovnali. I přes ztracený bod předvedli Karlovarští nejlepší výkon v dosavadním průběhu soutěže.

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 3:3 (0:0, 1:0, 2:3)
Branky:
Opatrný 2, Krejsa. Asistence: Vrána 2, Krejsa.
Utkání začali lépe Slávisté, ale od poloviny první třetiny srovnali Karlovarští krok. Do vedení šli v polovině utkání domácí. V úvode třetí třetiny hosté vyrovnali, ovšem domácí jim opět odskočili, tentokrát již na rozdíl dvou branek. Energetici přesto nesložili zbraně a pět minut před koncem bylo opět srovnáno.

Západočeský přebor elévů – 5. třída – 10. a 11. kolo

HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branka:
Kodl. Asistence: Vrána.
V úvodní třetině měli více ze hry Karlovarští, přesto v jejím závěru vstřelil gól soupeř. Tento gól nalomil nasazení hostů a Sokolovští toho využili. Konečné rozhodnutí nakonec přinesla neúspěšná karlovarská power play, ve které domácí vstřelili 3. branku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mariánské Lázně 6:4 (0:3, 3:1, 3:0)
Branky:
Parshakov 2, Bláha, Fencl, Křhký, Mikeš. Asistence: Schovánek 3, Kovářík, Parshakov.
Hostům patřila jednoznačně úvodní část, kterou i zaslouženě vyhráli. Od 2. třetiny se však obraz hry radikálně změnil a takřka ztracené utkání dovedli domácí do zaslouženého vítězství.

Západočeský přebor elévů – 4. třída – 10. a 11. kolo

HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka:
Trapl. Asistence: Vildumetz.
Oba týmy čekaly na branku hodně dlouho, když nade všemi hráči vyčnívali oba brankáři. Rozhodující gól padl až 4 minuty před koncem utkání a vstřelili jej zaslouženě Karlovarští, kteří si během zápasu vytvořili více brankových příležitostí.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mariánské Lázně 10:0 (4:0, 2:0, 4:0)
Branky:
Bečka 3, Mikulecký, Troška, Jakubův, Hauzr, Vildumetz, Trapl, Šesták. Asistence: Bečka, Šesták, Vildumetz, Trapl.
Utkání mělo jednoznačný průběh o čemž svědčí i poměr střel 51:3.

Západočeský přebor v minihokeji – 3. třída

HC Mariánské Lázně – HC Energie Karlovy Vary 1:15
Branky:
Chládek 4, Parshakov 4, Kunc 3, Smolka 2, Beer, Tocik Jan.

HC Klatovy - HC Energie Karlovy Vary 1:13
Branky:
Smolka 8, Chládek 2, Kunc 2, Beer.

Západočeský přebor v minihokeji – 2. třída

HC Mariánské Lázně – HC Energie Karlovy Vary 0:13
Branky:
Nídl 5, Maloušek 2, Jiskra 2, Salva 2, Čschlovský , Prošek.

HC Klatovy - HC Energie Karlovy Vary 1:3
Branky:
Nídl 2, Salva.

Severočeský přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Louny 20:1
Branky:
Hanák 8, Pajk 4, Plachý 2, Kotraba 2, Chodounský, Zeman, Holešinský, Formánek.