HC Energie Karlovy Vary

Hokejový dárek pod stromeček

Pokud máte vy nebo lidé ve vašem okolí rádi hokej, máme pro vás tip na vánoční dárek! Na internetové adrese www.marken.cz existuje obchod, kde se jeho autoři pokusili vytvořit opravdový hokejový ráj. Naleznete tam nejkompletnější přehled všech knih, DVD, videokazet, her či kalendářů s hokejovou tématikou v České republice.

Nejlevnější ze všech

Drtivou většinu novinek v žádném kamenném ani internetovém obchodě levněji nekoupíte. Největšími hokejovými hity podzimu jsou knihy oslavném hokejovém rodě Dynastie Holíků za 197 Kč (v obchodech obvykle 228 Kč), Ročenka ledního hokeje 2006 za 154 Kč (běžná cena 155 Kč), DVD Extraliga 2005/06 za 369 Kč (běžná cena je 429 Kč), zpověď syna hokejové legendy Můj táta byl Ivan Hlinka za 136 Kč (běžná cena je 169 Kč) či kniha Velké okamžiky ledního hokeje za 298 Kč (běžná cena je 329 Kč). Tuto knihu napsal jeden z nejlepších českých novinářů píšících o hokeji Pavel Bárta, který dlouhá léta působil jako tiskový mluvčí reprezentace. Unikátním pohledem do hokejové historie je dvoudílná publikace Kauza Zábrodský – Na oltáři komunismu za 295 Kč (běžná cena je 329 Kč) a Zapřené Generace: Obětovaní šampioni za 325 Kč (běžná cena je 329 Kč). Autorem knihy je hokejový historik Jiří Macků, který nikdy nic nepřikrášluje.

To nikde jinde nekoupíte

Druhou kategorií položek v obchodě Marken.cz jsou položky, které už nové prakticky nikde jinde nekoupíte, protože jsou v obchodech zcela vyprodány. Do této kategorie patří třeba životopis třetího nejlepšího českého hokejisty 20. století Vladimíra Zábrodského Říkali mu šéf za 169 Kč, životopis bývalého trenéra Sparty Júlia Šuplera Hokej moja vášeň za 349 Kč. Nikde už neseženete ani hokejový trhák na DVD Slapshot (s českými titulky), kde září Paul Newman (349 Kč). Knihou o mimořádné lidské vůli je životopis excelentního obránce Miloše Holaně, který překonal boj s leukémií – Město naděje za 199 Kč. Nikde už také neseženete nové Ročenky ledního hokeje 2003, 2004 a 2005, které máme na skladě za 154 Kč. Obtížně kdekoliv seženete DVD z dílny slavného hokejového trenéra Luďka Bukače Modernizovaná výuka ledního hokeje za 439 Kč, které patří v oboru k nejlepším na světě a bylo oceněno i na trenérském sympoziu v americkém Rochesteru. Na skladě máme i všechny historické DVD a VHS, které dokumentují jednotlivé hokejové sezóny u nás od roku 1998 (od sezóny 1998/99 do 2001/02 jde jen o VHS). Životopis Jana Gusty Havla: Hokejový Vivaldi u nás stojí jen 159 Kč.

Hokej ze všech koutů republiky

Další kategorií knih jsou hokejové knihy či ročenky se silně regionální tématikou, z nichž se do celostátní distribuce dostane jen několik nejvýznamnějších. Na skladě tak máme knihy o historii Sparty Praha – Naše krev je Sparta za výjimečných 399 Kč, Kladno hokejové za 490 Kč, jihlavskou knihu Půl století legendy (240 Kč), zlínskou Zlatou cestu aneb 75 kroků na vrchol, která je doplněné DVD (celkem 490 Kč), litvínovskou kroniku Černá Žlutá za 530 Kč, Historii pardubického hokeje za 450 Kč, třebíčské vzpomínání Hoši, děkujeme za 190 Kč, Zlatou knihu znojemského hokeje za 290 Kč či třeba také Osudy hokeje na Hodonínsku za 290 Kč. Nechybí ani spousta ročenek, mnohdy i historických. Na skladě máme všechny sparťanské ročenky od roku 2002, dále pak karlovarské, budějovické, liberecké, pardubické či třeba novojičínské ročenky. Na skladě máme i sešit 70 let plzeňského hokeje (100 Kč) či fotoalbum plzeňského hokejového fanouška Čekání na zlato za 269 Kč (běžná cena je 279 Kč), což je jedna z nejnovějších položek. 12. prosince se chystáme spustit prodej knihy o 60 let chomutovského hokeje.

Mimořádné slevy

Řadu knih či DVD prodáváme s mimořádnými slevami. Za neuvěřitelných 49 Kč prodáváme videokazetu, která vzpomíná na tažení plzeňských hokejistů do semifinále play-off v sezóně 2003/04, DVD pak stojí 79 Kč. Mimořádnou slevu ze 799 Kč na 369 Kč dostanete při nákupu obrovité Kroniky mistrovství světa v ledním hokeji 1920-2005. Za pouhých 200 Kč si můžete na DVD připomenout Návrat budějovických hokejistů zpět do extraligy, videokazeta stojí netradičně více – 220 Kč. Knihu připomínající mistrovství světa v roce 2004, které křtilo pražskou Sazka Arenu, Jsme mistři bez zlata máme v prodeji za 99 Kč (původní cena 345 Kč). Hokejové karetní hry s plzeňským a pardubickým motivem, které se setkaly s mimořádným zájmem veřejnost doprodáváme za 169 Kč (původní cena 369 Kč). Výraznou slevu dostanete i na první díl výukové série Učíme se lední hokej, která vyšla ve třech dílech (1. díl za 270 Kč, další díly za 340 Kč). O 51 korun levněji než v obchodech máme též výbornou publikaci Luďka Bukače Intelekt, učení, dovednosti a koučování.

Naprosté unikáty z Kanady, USA, Lotyšska či Slovenska

Na Marken.cz si můžete koupit i naprosté unikáty. Většinou však musíte sáhnout hlouběji do kapsy. Na osmi DVD si můžete připomenout unikátní sérii zápasů z Canada Cupu 1976 (dovoz z Kanady, za 3900 Kč – lze přehrát i v českých přístrojích, poslední tři kusy na skladě) či tři finálové zápasy Canada Cupu 1987 mezi Kanadou a Sovětským svazem (dovoz z Kanady, 1999 Kč – lze přehrát i v českých přístrojích, poslední čtyři kusy na skladě). Zde zářili Wayne Gretzky a Mario Lemieux a o těchto utkáních se říká, že byly to nejlepší, co lední hokej ve své historii nabídl. Některé další unikátní DVD z Kanady je pak možné přehrát pouze v počítačích – čtyřdiskový Detroit Red Wings (2999 Kč), Pohár Lorda Stanleyho (999 Kč) či Čest a kuráž: Tvrdí chlapi v NHL (1399 Kč). Fajnšmekry potěší i lotyšské DVD se třemi nejpamátnějšími zápasy lotyšského národního týmu v historii. Souboje s Kanadou (MS 1997), Ruskem (MS 2000) a Běloruskem (MS 2000), které si pamatuje celý hokejový národ, jsou k dostání za pouhých 420 Kč. V prodeji máme i slovenské videokazety Majstri (499 Kč – popisuje titul z Petrohradu) či Bronz nad zlato (499 Kč, Helsinky). V prodeji máme i ročníkové DVD popisující to nejlepší ve švýcarské a švédské lize. V prodeji máme i oficiální programy z mistrovství světa ve Vídni 2005 (100 Kč), Rize 2006 (110 Kč) či program z mistrovství světa juniorů do 18 let (50 Kč), které se v roce 2005 uskutečnilo v Plzni a Českých Budějovicích. Na skladě nechybí ani celá řada slovenských knížek.

Hokej pro ženy

Na skladě máme i některé hokejové romány pro dívky, připomeňme především román Hokejky od Milady Večeřové (169 Kč) či dvě knihy Steklačovy hokejové trilologie Dáda a spol. (259 Kč) a Holky z první pětky (150 Kč).

Hokejový ráj: Všechno, na co si vzpomenete

Poslední kategorií našeho hokejového ráje je antikvariát. Zde najde zapálený fanoušek některé relativně levné knihy, ale i naprosté unikáty, jejichž cena se leckomu může zdát přemrštěná. Slavné vydání knihy Jan Kalista Hockeyista z roku 1935 od Emila Holaně je k mání za 899 Kč. Oficiální videokazeta dokumentující návrat českých hokejistů z Nagana stojí dokonce 2000 Kč (máme na skladě jediný kus). Životopis slavného obránce Františka Pospíšila Kapitán je k mání za 110 Kč, Zlatá kniha hokeje za 299 Kč. Na skladě máme ale dalších skoro sto padesát unikátních antikvariátních knížek. Včetně starých ročenek. V antikvariátu platí, že čím více položek máme na skladě, tím nižší je jejich cena. Jen v případě, že máme položku na skladě pouze jednu, vystoupá cena přes 500 Kč. Pak si totiž knihu koupí jen opravdu zapálený nadšenec a navíc prestiž našeho obchodu stoupá, neboť naším cílem je opravdu mít na skladě všechno.

Kultovní knihy mimo hokej

Celkem na skladě máme 491 převážně hokejových knih, z těch nehokejových vybíráme jen opravdové třešničky na dortu – třeba Fotbalovou horečku od Nicka Hornbyho za 159 Kč či Bosákovy publikace Finále na dosah a Jak jsem potkal šampióny (po 249 Kč). Dárek pro vás Každý, kdo si objedná knihy či DVD za více než 300 Kč, dostane od nás zdarma nástěnný hokejový kalendář s Jaromírem Jágrem v hlavní roli z roku 2005 (případně si může vybrat slovenskou variantu kalendáře).

Objednejte si u nás

Zveme vás do našeho virtuálního obchodu na www.marken.cz. Položky můžete objednávat i telefonicky na čísle 777 044 960 či na emailové adrese obchod@esports.cz. Zboží zasíláme na dobírku či po předchozí platbě na účet 710591001 /2400. Ve výjimečných případech je pak možné zboží vyzvednout v pražské T-Mobile Areně či vám zboží můžeme předat v Plzni před vrátnicí ČEZ Areny u příležitosti domácích zápasů Lasselsbergeru.

Pomůžete hokeji

Výtěžek z listopadového a prosincového prodeje na marken.cz použijeme ke zkvalitnění technického zabezpečení oficiálních webových stránek vašeho klubu a on-line přenosů ze tří nejvyšších soutěží v ledním hokeji, fotbale a on-linů ze slovenské extraligy. Děkujeme vám, že nakoupíte právě u nás.
Tým eSports.cz