HC Energie Karlovy Vary

Junioři a dorost stoprocentní, žáci se přetahovali s Kladnem

Krásné dny a týdny prožívají karlovarští junioři. Nejenže se drží na prvním místě extraligové tabulky, navíc dokáží své soupeře přehrávat vysokým rozdílem. A to i přesto, že se jejich nejvýraznější osobnosti stále častěji objevují i na soupisce prvního týmu HC Energie. V uplynulém týdnu deklasovali junioři doma Litvínov a vysokou výhru si odvezli i z ledu Pardubic. Po třech kanadských bodech z obou střetnutí si připsal Martin Šnajdr. Do boje o play-off se plným bodovým ziskem vrátili i dorostenci. Cenné body si připsaly také některé žákovské výběry v duelech se silným Kladnem.

Extraliga juniorů

HC Energie K. Vary – HC Litvínov 7:2 (4:0, 1:1, 2:1)
Branky: Šnajdr 3, Zucker 2, Sláma, Mareček. Asistence: Zmeškal 2, Sláma 2, Schmidt 2, Baran, Boguský, Bauer, Šnajdr.

Domácím vyšla první třetina excelentně a vyhráli ji zcela jednoznačně. Přestože hosté vysoko prohrávali, byli především ve druhé třetině velice nepříjemným protivníkem a řadu výborných šancí i díky skvělému Bendovi v brance Energie, nevyužili. Ve třetí části si Energie vysoký náskok pohlídala a dvěma krásnými góly uzavřela skóre zápasu.

HC Pardubice - HC Energie K. Vary 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky: Sláma 2, Mareček, Bauer, Kuběna. Asistence: Šnajdr 3, Bauer 2, Budínský 2.

Důležité pro vývoj zápasu bylo, že Karlovarští přestáli úvodní tlak domácích a navíc se jim podařilo vstřelit důležitý úvodní gól. Dalším zlomovým bodem byla pětiminutovka ve třetí části, během které Energie vstřelila tři branky a definitivně zlomila snahu domácích o bodový zisk.

Extraliga dorostu

HC Chemopetrol Litvínov – HC Energie K. Vary 1:4 (0:2,0:1,1:1)
Branky: Vachovec, Kroupa, Hudák, Chocholáč. Asistence: Záhora, Chocholáč, Tomeček, Hudák.

Karlovarští měli výborný vstup do utkání a první třetinu vyhráli o dvě branky. V dalším průběhu zápasu hru kontrolovali a je jen škoda, že se jim nepodařilo udržet čisté konto, ke kterému chybělo pouhých 12 vteřin.

HC Energie K. Vary – HC Moeller Pardubice 6:2 (1:1,2:1,3:0)
Branky: Kellner 2, Kroupa, Chaljavin, Vaněk, Chocholáč.

Asistence: Mistoler 2, Tomeček 2, Rohan 2, Hudák, Kroupa, Putyera, Chaljavin.

Dvě třetiny byl zápas zcela vyrovnaný se šťastnějšími domácími, kteří před třetí částí měli brankový náskok. O konečné podobě zápasu rozhodly proměněné početní výhody, které karlovarští mladíci sehráli parádně. Energie se ziskem tří bodů s týmem z předních pater tabulky vrátila do boje o postup do play off. Zatím je v tabulce sedmá.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Rabat Kladno - HC Energie K. Vary 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Branky: Sýkora 2, Frk, Kverka. Asistence: Valeš 2, Vachovec.

Karlovarští deváťáci předvedli vynikající výkon, který byl založený na kvalitním pohybu, organizaci v defenzivní činnosti a bojovnosti. Přestože hosté museli zvládnout četná oslabení, dokázali se v nich ubránit a po zásluze se radovat ze zisku dvou bodů. V tabulce jsou K. Vary druhé, jen dva body za vedoucí Slavií.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Rabat Kladno - HC Energie K. Vary 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Branky: Červenka, Brodský. Asistence: Formánek, Miškovský.

Hosté odjížděli na led největšího favorita soutěže bez svého nejproduktivnějšího útoku, přesto podali bojový výkon. I přes porážku byli ve značně nekompletní sestavě důstojným soupeřem. V utkání předvedli výtečný výkon oba karlovarští brankáři, Honzík i střídající Rauscher, ale prohře nezabránili. V tabulce patří 8. třídě 5. příčka.

Žákovská liga mladších žáků - 7.třída

HC Energie K. Vary – HC Rabat Kladno 4:5 (1:2 , 1:3, 2:0)
Branky: Tomeček 2,Flégl 2. Asistence: Zikmund 2.

Vinou nemocí museli Karlovarští hrát proti silnému soupeři jen na dvě pětky, což byl pro ně velký handicap. Přesto sehráli s výbornými Kladeňáky vyrovnaný zápas a nebýt neproměněných šancí, zřejmě by si se silným soupeřem sáhli minimálně na bod. V tabulce patří 7. třídě průběžné 5. místo.

Žákovská liga mladších žáků - 6.třída

HC Energie K. Vary – HC Rabat Kladno 5:4 (2:1, 1:1, 2:2)
Branky: Vrána 3, Klíma, Řezníček. Asistence: Opatrný 3, Klíma, Řezníček.

Utkání začalo z obou stran v rychlém tempu, ve kterém hosté výborně napadali karlovarskou rozehrávku. Domácí s tím měli dlouho potíže, ale pokud se jim podařilo z obranného pásma soupeře překombinovat, vytvářeli si dobré pozice k zakončení, které dokázali zrealizovat. Velkou vůlí a chutí kvalitního soupeře porazit, nakonec utkání dotáhli do vítězného konce a připsat si velmi cenné vítězství. V tabulce patří karlovarským šesťákům 4. místo.

Severočeský přebor v minihokeji - 3. třída

KLH Chomutov - HC Energie K. Vary 2:8
Branky: Vildumetz 3, Smolka 2, Bečka, Pajk, Kotraba.

KLH Chomutov - HC Energie K. Vary 18:5
Branky: Formánek 2, Nídl 2, Zeman.