HC Energie Karlovy Vary

Dračice vybojovaly bod v Berouně

Šestnácté kolo ženské extraligy žen přineslo na západ Čech příjemné překvapení. Přes početnou marodku si Dračice z výjezdu do Berouna přivážejí jeden bod za remízu 1:1. Hosty do vedení poslala už v 5. minutě Sabina Hajdová, domácím hokejistkám se podařilo srovnat 12 minut před koncem.
Extraliga žen, 16. kolo, ne 7.1.2007
Beroun
Karlovy Vary
1:1
0:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: Solničková - Hajdová (Fričová). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Zásahy brankářek: 15:11.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Hornová, Kotrbáčková Ivana, Wadowská - Husáková, Bauerová, Radostová, Vaňousová, Pöppelová, Hajdová

Komentář k utkání

V dohrávce 16.kola si Dračice přivezly z Berouna cenný bod. Na sestavě se podepsaly nemoci pro které nemohly nastoupit Kotrbáčková Soňa, Fričová Věra, Vlachová, Trampotová. Dobrý výkon podaly obě brankářky. První branku překvapivě vstřelily Dračice už v 5. minutě. V oslabení vybojovala Jana Fričová puk u branky, dlouhým pasem na útočnou modrou uvolnila Hajdovou, a ta pěknou střelou pod víko překvapila celý stadion. Stav 0:1 vydržel až do 48. minuty, kdy Solničková po individuální akci překonala nadvakrát Lukešovou. Celé utkání bylo neuvěřitelně vyrovnané. Obě družstva bojovala o každý puk a některé zákroky byly až za hranicí pravidel a rozhodčí je oceňovali dvouminutovými tresty.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K. Varů: Do zápasu jsme šli v hodně oslabené základní sestavě. Měli jsme pouze deset hráček, ale přesto jsme v zápase se silnějším a hokejovějším soupeřem uhráli krásný výsledek. Po zranění jedné hráčky jsme dokonce dohrávali na tři beky. Děvčata podala velice bojovný a obětavý výkon a zaslouženě si odvezla bod.