HC Energie Karlovy Vary

Žáci zaznamenali pořádný bodový přísun, prosadili se i junioři

Většina žákovských kategorií karlovarské Energie měla v uplynulém týdnu na programu dvě utkání a až na jednu drobnou výjimku zvládly hokejové naděje své zápasy na výbornou. Zabodovat se podařilo ve dvou utkáních i juniorům, kteří se nadále drží na druhé příčce své extraligové skupiny.

Extraliga juniorů

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 1:0 sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0) Třetí letošní derby“ přineslo velmi bojovný a vyrovnaný duel, ve kterém Karlovarští prohospodařili dvě přesilové hry pěti ku třem a v prodloužení přesilovku 4:3. Tyto faktory stály energetiky větší bodový zisk, protože v samostatných nájezdech byli domácí šťastnější.

HC Chemopetrol Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Branky: Polák, Mareček, Kuběna, Zucker. Asistence: Šnajdr, Satora, Zmeškal.
Energii nevyšla první třetina, ale od druhé části přidali její hráči na bruslení a začali domácí napadat při jejich rozehrávce. Aktivní hra přinesla šance a otočení skóre v jejich prospěch, jenže do přestávky litvínovští junioři ještě vyrovnali. V poslední části už se zdálo, že se bude prodlužovat, ale nestalo se tak. Pouhých 116 vteřin před koncem přetavil Zmeškalovu přihrávku Zucker ve vítězný gól. V tabulce je Energie druhá dva body za Slavií a bod před Kladnem.

Extraliga dorostu

HC Energie Karlovy Vary - HC Lasselsberger Plzeň 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky: Chaljavin, Hudák. Asistence: Chaljavin, Chocholáč, Ryžuk.
Domácí dokázali na začátku třetí třetiny smazat náskok soupeře a měli i na obrat v utkání. Bohužel netrefili poloprázdnou branku, pak nevyužili dva samostatné nájezdy, což je možná stálo bodový zisk. Plzeň dvě hrubé chyby karlovarských mladíků nekompromisně potrestala a odvezla si všechny body.

HC Energie Karlovy Vary - HC Chemopetrol Litvínov 2:3 sn (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0)
Branky: Chocholáč 2. Asistence: Mistoler.
V utkání se Energii nedařily přesilové hry, které oproti předvánočnímu období hrála hodně staticky a bez střelby. Možná to zapříčinil i fakt, že jí chyběli tři útočníci základní sestavy. Přesto proti soupeři, který měl ve svém středu momentálně tři hráče užšího kádru reprezentační sedmnáctky, dokázali vývoj zápasu strhnout na svoji stranu. Sedm vteřin před koncem šedesáté minuty při power - play ale soupeř vyrovnal a bod navíc získal v samostatných nájezdech. V tabulce ztrácí Energie na postupové šestí místo čtyři body.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:1, 0:4, 2:1)
Branky: Záhora 2, Vachovec 2, Sýkora, Winkler. Asistence: Záhora 2, Hluchý 2, Vachovec, Sýkora.
Favorizovaní hosté podali koncentrovaný výkon, vtipně kombinovali, byli zdravě agresivní a dokázali emočně vypjaté utkání s přehledem zvládnout.

HC Energie Karlovy Vary - IHC Písek 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky: Sýkora 3, Švec, Valše. Asistence: Kverka, Frk, Kovář, Červenka.
V urputném utkání se domácí proti zahuštěné obraně soupeře těžko prosazovali, spálili velké množství střeleckých příležitostí, a proto se museli o výsledek strachovat až do konce. Při střelecké chuti byl autor tří branek Tomáš Sýkora.

Žákovská liga starších žáků - 8 třída

HC Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Branky: Tomeček, Brodský, Táborský, Csamango. Asistence: Zadražil, Tomeček.
V nepříliš pohledném utkání měli hosté po celých 60 minut jednoznačnou převahu, kterou se jim nepodařilo brankově vyjádřit. Zoufalá koncovka a zároveň kvalitní výkon domácího brankáře zapříčinily pouhý čtyřbrankový rozdíl.

HC Energie Karlovy Vary - IHC Písek 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky: Tomeček 2, Vrána, Táborský, Brodský. Asistence: Troška 2, Svoboda, Grundler, Táborský.
Po vyrovnané 1. třetině získali domácí převahu, ve které předvedli několik pěkných hokejových akcí po nichž vstřelili branky a zápas tak dotáhli do vítězného konce.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 9:3 (3:2, 3:0, 3:1)
Branky: Zikmund 4, Vrána 2, Šaling 2, Bečka. Asistence: Ziegler 4, Bečka 2, Čoudek, Flégl, Kádě, Zikmund.
Domácí měli celý zápas pod kontrolou, sokolovské hráče jasně převyšovali a bylo jen otázkou, kolik branek jim vstřelí. Navíc hosté působili odevzdaným dojmem.

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 1:13 (0 2, 1:5, 0:6)
Branky: Bečka 4, Flégl 3, Zikmund 3, Kádě 3. Asistence: Šaling 2, Zikmund 2, Bečka 2, Černý, Kádě, Flégl.
Hosté se od začátku doslova zakousli do Jihočechů a vytvářeli si velké množství šancí, které narozdíl od jiných předchozích zápasů dokázali využívat. Písku od vysoké porážky nepomohlo ani střídání brankářů.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky: Opatrný, Rubeš. Asistence: Michálek, Rubeš.
Zápas rozhodla větší aktivita a důraz před brankami, který měli domácí lepší. Ve druhé třetině za nerozhodného stavu dali domácí branku, která byla dosažena rukou. Rozhodčí branku uznal, ale hráč domácích Opatrný jel za rozhodčím a přiznal se k tomu, že branka nebyla regulérně dosažena. Těsné vítězství Energie bylo vybojované, ale zasloužené.

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)
Branky: Rubeš 2. Asistence: Opatrný, Vrána.
Začátek zápasu měli Západočeši lepší, jenže své šance nevyužili a po zbytečných vyloučeních dostali domácí do zápasu, kteří naopak své šance gólově zužitkovali. Další průběhu utkání byl herně vyrovnaný, ale karlovarští hráči se dopouštěli nečekaných individuálních chyb, které dokázali Písečtí potrestat.

Západočeský přebor elévů - 5. třída

HC Mariánské Lázně - HC Energie Karlovy Vary 5:6 (1:1, 2:3, 2:2)
Branky: Rubeš 2, Fencl 2, Řezníček 2. Asistence: Rubeš 2, Schovánek, Kodl, Fencl, Parshakov.
Domácí vytěžili z minima šancí maximum gólů i proto byl zápas výsledkově vyrovnaný. Hosté dosáhli vítězný gól v poslední minutě utkání.

Západočeský přebor elévů - 4. třída

HC Mariánské Lázně - HC Energie Karlovy Vary 0:11 (0:2, 0:4, 0:5)
Branky: Vodička 3, Vildumetz 2, Rulík, Krich, Liška, Binias, Šesták, Jakubův. Asistence: Rulík, Chládek, Liška.
Utkání mělo jednoznačný průběh. Energie dostávala téměř celých 45 minut domácí pod tlak a s přibývajícím časem svoji převahu vyjádřila brankově.

Severočeský přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Chemopetrol Litvínov 8:3
Branky: Trapl 4, Smolka 3, Pajk.

Severočeský přebor v minihokeji - 2. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Chemopetrol Litvínov 9:5
Branky: Zeman 3, Nídl 2, Formánek, Šetek, Přibyl, Salva.