HC Energie Karlovy Vary

Nadstavbu zahájily Dračice vítězstvím

Ženy: K.Vary - Kobra 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Dalších osm zápasů čeká karlovarské Dračice v nadstavbové části extraligy žen a hned první jim vyšel na výbornou. Díky brance Jitky Bauerové porazily na domácím ledě nejtěsnějším možným výsledkem hráčky Kobry Praha. Brankářka Martina Lukešová si připsala třetí čisté konto v sezoně.
Extraliga žen, nadst., so 20.1.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kobra
1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branky a asistence: Bauerová (Hornová). Vyloučení: 1:5. Bez využití. Zásahy brankářek: 14:36.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Hornová, Kotrbáčková Ivana, Wadowská - Fričová Věra, Bauerová, Radostová, Hajdová, Husáková, Vaňousová
Kobra: Rohlíková - Čapková, Čtvrtníčková, Francová, Hamanová, Kocumová, Kovaříčková, Prečová, Roubíčková, Laštovková, Krausová, Dusilová, Vondrušková, Pavlíčková, Kuželová, Sazamová, Divíšková

Komentář k utkání

V 1. kole nadstavby zavítaly na západ Čech hráčky Kobry Praha. A nepřijely prohrát. V první třetině měly sice převahu Dračice při poměru střel 16:4 , ale blíže k brance byly soupeřky, když se jim v 8. minutě podařil samostatný únik. Ten ale Lukešová v brance domácích vychytala. Na druhé straně zazvonila horní tyčka branky Rohlíkové po střele Radostové.

Od druhé třetiny se utkání vyrovnalo a oba celky sváděly urputný boj. Ve 27. minutě byla vyloučena Jitka Bauerová, která po návratu z trestné lavice zužitkovala přihrávku Hornové a vstřelila vítěznou branku. Do konce utkání se bojovalo o každý puk, ale nutno podotknout, že velmi férově bez hrubých zákroků. Hráčky byly vylučovány za běžné zákroky v mele před brankou a při chybách střídání.

V 37. minutě už podruhé zněla halou tyč, za hlavu se mohla chytit domácí Wadowská. Ve třetí třetině si Dračice již nenechaly vítězství vzít, přestože soupeřky stále hrozily a v 55. minutě nastřelily tyč. Závěrečný velký tlak Dračic přerušil půl minuty před koncem oddechový čas Kobry, která pak dohrávala utkání bez brankářky. Ani to však na vítězství Dračic nic nezměnilo. Zásluhu na výsledku mají obě brankářky, které podaly výborné výkony. Domácí Lukešové se podařila třetí nula.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K. Varů: V herně velmi vyrovnaném zápase rozhodla o našem nejtěsnějším vítězství jediná branka po krásné akci a ještě lepším zakončení. Menší počet našich hráček byl nahrazen nasazením a bojovností, za což patří všem poděkování.

Hodnocení trenérů Kobry Praha: Vyrovnaný zápas, ve kterém obě družstva bojovala do poslední minuty. Na obou stranách byly hezké hokejové momenty. Škoda, že se nepodařilo vstřelit více branek.