HC Energie Karlovy Vary

Mladí slávisté potrápili žáčky, hodně radosti nadále přinášejí junioři

Další dva plné bodové zisky a návrat do čela extraligové tabulky přinesl uplynulý týden ve světě karlovarského juniorského hokeje. Nejstarší mládežnická kategorie přetlačila Pardubice a poté si nedělala velké starosti s dalšími Východočechy z Hradce Králové. Se stejnými soupeři dokázali, i když ne naplno, bodovat také dorostenci. Žáci měli tentokrát volnější program, což ovšem neznamená, že by jejich protivníci měli být slabší. Ba právě naopak. Žáčci Slavie Praha se proti energetikům vytáhli a sebrali takřka všechny body.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Moeller Pardubice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) Branky: Budínský, Tomiš. Asistence: Kuběna, Mareček, Topinka, Rohan.

Po celý zápas měli domácí starosti s koncovkou, naopak defenzivní hra Energie byla velice dobrá. Pardubice se kvůli nedisciplinovanosti svých hráčů připravily o možnost zvrátit zápas v závěrečné části, za což byly potrestány a inkasovaly na konečných 2:0.

HC Lev Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 2:9 (1:2, 0:4, 1:3) Branky: Zucker 2, Mareček 2, Bauer, Tomiš, Schmidt, Kuběna, Smolík. Asistence: Zmeškal 2, Schmidt 2, Tomiš, Satora, Kuběna, Boguský, Šnajdr, Topinka, Záhora, Zucker.

Utkání se podařilo rozhodnout hostům ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:0. V poslední části hru jen kontrolovali a karlovarští trenéři tak mohli zapojit do hry všechny hráče.

Extraliga dorostu

HC Moeller Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 4:3 po prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0) Branky: Fusek 2, Mistoler. Asistence: Chaljavin 2, Hudák, Ryžuk.

Karlovarští odvedli dobrou práci a odehráli venku po delší době velmi solidní utkání především s dobrým pohybem. O ztrátě dvou bodů rozhodla lacině inkasovaná branka v poslední části a proměněná přesilová hra domácích v prodloužení.

HC Energie Karlovy Vary – HC Lev Hradec Králové 4:1 (2:1,1:0,1:0) Branky: Kellner, Chaljavin, Mistoler, Chocholáč. Asistence: Hampl, Mistoler, Kellner, Schusser, Tomeček, Fusek.

Po zdařilém úvodu utkání se hosté dostali do utkání zpět díky sporné brance, ke které jí částečně pomohli momentální lehkovážností i domácí hráči. Nicméně utkání rozhodla třetí branka Energie, po které již soupeř na zvrat ani zkorigování stavu neměl. Energie tak naprosto zcela zaslouženě bodovala naplno.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:0

V utkání vynikající úrovně měli v 1. třetině domácí mírnou převahu, ale nedokázali se střelecky prosadit. Od druhé třetiny se aktivita začala přesouvat na hokejky hráčů Energie. Hosté měli řadu příležitostí, se kterými nedokázali efektivně naložit. Strhující tempo pokračovalo i v závěrečné části a byli to opět hosté, kteří měli k vítězství o krůček blíž. Maximálně vypjaté utkání prvního s druhým skončilo po závěrečné siréně hromadnou šarvátkou, do níž se zapojili téměř všichni hráči.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Ve vyrovnaném utkání byli Pražané hokejově šikovnější, na straně hostů byla větší bojovnost a obětavost. O výsledku rozhodlo lepší využití brankových příležitostí, ve kterých si slávisté počínali lépe. Hostům k úspěšné realizaci chyběl důraz před brankou Slavie.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 2:4 (0:3, 1:1, 1:0) Branky: Zikmund 2. Asistence: Csamango 2.

O osudu utkání se rozhodlo hned na jeho začátku. V osmé minutě vedli hosté již o tři branky. V dalším průběhu zápasu se sice mladíci Energie snažili s výsledkem něco udělat, bojovali, ale k bodům jim nepomohla ani minutu a půl dlouhá power play umocněná dvojitým vyloučením hostů.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 4:8 (1:3, 1:3, 2:2) Branky: Opatrný 3, Hanák. Asistence: Rubeš 2, Vrána, Řezníček.

Pohledný kombinační zápas s mnoha šancemi na obou stranách rozhodla lepší koncovka hostů. Domácí nemohli dát branku ani z těch nejvyloženějších šancí.