HC Energie Karlovy Vary

Po třech zápasech Dračice padly

Ženy: K.Vary - Pardubice 1:3 (1: 1, 0 :1, 0:1)
Třetí kolo nadstavby odehrály karlovarské hokejistky netradičně v Ostrově, prostředí zdejšího nového zimního stadionu jim ale štěstí ani střeleckou mušku nepřineslo. Branka Marcely Wadowské z úvodních minut poslala sice domácí do vedení, Pardubice však dokázaly v dalším průběhu skóre otočit. O závěrečný tlak se pak Dračice připravily zbytečnými fauly a v oslabení naopak inkasovaly potřetí. V dalším kole si mohou reputaci napravit na ledě Berounských Lvic.
Extraliga žen, nadst., so 27.1.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Pardubice
1:3
1: 1, 0 :1, 0:1
Branky K.Varů: Wadowská. Asistence K.Varů: I.Kotrbáčková, Hajdová. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Zásahy brankářek: 32:30.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Hornová, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa - Fričová Věra, Bauerová, Hajdová, Radostová, Wadowská, Vaňousová, Husáková, Trampotová
Pardubice: Bečevová - Bartoníčková, Kolářová, Padevětová, Vosyková, Malinská, Cílová, Kopecká, Cimburková, Siantová, Kalhousová, Palaščáková

Komentář k utkání

Ve třetím kole nadstavby zavítaly Karlovarské Dračice se svým soupeřem z Pardubic na nový zimní stadion do Ostrova. Do utkání pro nemoc nebo zranění nenastoupily Pöpperlová, Vlachová a Vylíčilová. Po celé utkání byly Pardubickým vyrovnaným soupeřem a ve třetí třetině měly i převahu, čemuž odpovídá poměr střel 14:5. Bohužel doplatily na svou nedisciplinovanost.

Utkání zahájily Dračice náporem. Ve 3. minutě Hajdová vyhrála buly, Ivana Kotrbáčková vystřelila do brankářky a vyražený puk Marcela Wadowská umístila k tyči. Vyrovnání se Pardubicím povedlo v 16. minutě, kdy Malinská přihrála Cílové na modrou, a ta se střelou k pravé tyči nemýlila.

Do druhé třetiny nastoupily pardubické hráčky se snahou utkání rozhodnout. Poměr střel 8:16 o tom svědčí. Vítěznou branku docílila Padevětová individuální akcí, kdy z vlastní třetiny projela kolem pravého mantinelu, objela branku až do prostoru mezi kruhy a střelou nad ledem k tyči překonala výborně chytající Lukešovou.

Ve třetí třetině překvapily Dračice velkým tlakem na branku hostí s poměrem střel 14:5. Bohužel brankářka hostí Bečevová vždy stála na svém místě a pokud ne, bylo při ní i potřebné štěstí. Tlak Dračic postupně gradoval až do 56. minuty, kdy byla pro nedovolenou hru tělem vyloučena Ivana Kotrbáčková a následně pro podražení Bauerová. Ve třech se sice domácí ubránily, ale v následujícím klasické, oslabení inkasovaly. Po rychlé kombinaci Pavedětová, Cimburková a Malinská poslední jmenovaná doklepla puk do sítě. Bylo sympatické, že se Dračice s tímto výsledkem nechtěly smířit a až do závěrečného hvizdu bojovaly a dokázaly si vytvořit několik šancí. Štěstí ale nebylo na jejich straně.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů: V zápase s Pardubicemi naše hráčky opět podaly bojovný výkon. Družstvo podržela také naše gólmanka. Přesto jsme na body nedosáhli. Šance, které jsme si vypracovali, bohužel děvčata, na rozdíl od soupeřek, nevyužila. I přes porážku si zaslouží celé družstvo poděkování za výkon.