HC Energie Karlovy Vary

To, že mi říkají Rusáku? To mi vůbec nevadí, směje se Libor Ustrnul

Povedené utkání si na své konto připsali hráči Energie. V Plzni zvítězili 5:3 a zajistili si tak minimálně postup do předkola play off. Energetici ovšem neskládají zbraně a bojují o místo šesté, zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Aktérem střetnutí západočeského derby byl i urostlý obránce Libor Ustrnul. Trenéři ho nejvíce posílali na led na oslabení, která velmi dobře brání a čistí prostor před brankou.
Hola, hola, hola, play off už nás volá, mohou si skandovat jak diváci, tak i samotní hráči po zápase v Plzni. Lasselsberger vedl již dva nula, ale dokonalý obrat a bojovnost jim ukázala zač je toho správný západočeský tým. Karlovy Vary se staly „mistry západu“ když Plzni nedovolily uhrát ani jeden bod a Lasselsberger zakončí sezonu na velmi nehezkém 13. místě.

“Je dobře, že máme jistotu play off, ale my chceme vybojovat šesté místo. Podle ostatních výsledků jsme tam teď my a je to v našich rukách. Zápas jsme vyhráli, i když to ze začátku nevypadalo příliš dobře. Nehráli jsme to, co umíme. Obrátili jsme to a je to velmi důležité a v play off už jsme,“ neskrývá radost urostlý hráč obranných řad Energie. Otázkou pro mnoho diváků může být, proč Lasselsberger dokázal vést v utkání již 2:0, když se ocitá na 13. místě a Karlovy Vary se po tomto utkání sluní na velmi krásném místě šestém. “Určitě nás povzbudilo když jsme dali branku na 2:1. Dostali jsme první smolný gól z buly. Druhý gól padl a my jsme skoro vzápětí snížili. Dokázali jsme potom vyrovnat a už jsme se nezastavili.“

Libor Ustrnul je velmi využíván na oslabení svého mužstva. Velmi dobře čistí prostor před brankovištěm a dává tak Lukáši Sáblíkovi volný pohled na dění na ledě. “Když jdu na oslabení, tak tam nejde o čištění prostoru. Tam jde o to, abychom nedostali branku. Každý tým hraje něco jiného, ale já to hraju tak, abych nedostal branku.“

Velmi ožehavým tématem po utkání v Plzni mohou být fanoušci. Obzvláště pak fanoušci plzeňského Lasselsbergeru, kteří ještě před vhozením úvodního buly skandovali velmi vulgární výrazy směřované na adresu Energie a jejich fandů. “Já to neposlouchám. Ať si řvou jak chtěj. Já když jsem byl malý a chodil na hokej ve třinácti letech, tak jsem také řval podobné výrazy (mimo záznam uvádí několik příkladů) a dělalo mi to radost, takže ať si zařvou. Mně to nevadí. To, že mi říkají Rusáku? To mi už vůbec nevadí. (smích),“ vyjádřil se k fandění na stadionu urostlý bek.

Jedno z témat, na které jsme se s Liborem bavili bylo i téma Ustrnul vs. Hlaváč z minulého utkání na karlovarském ledě. Sparťanský Hlaváč si něco dovoloval na jednoho z našich hráčů a Libor Drtič Ustrnul se nebál zasáhnout. Vyjel ze střídačky a „kladivem“ atakoval svého protivníka. “Trenér už mi říkal sám. Pár zákroků tam bylo a už jsem byl tak naštvaný, že trenér říkal, že když tam něco bude, mám tam vjet. Třeba je potkáme v play off. Tam nejde o to, jestli jsem se chtěl bít nebo ne. Tam jde jen o ten respekt, aby si nic nedovolovali. Oni celý zápas dělají machry, jak se budou mlátit a nebo jak mají tvrdý tým a pak když na něco dojde, tak mají všichni v gatích. Dneska jsem byl taky připravený stát za svým týmem, za golmanem."

Související články

A team HC Energie | so 17.2.2007

Pro Lukáše Pecha sezona skončila