HC Energie Karlovy Vary

Po dvou porážkách Dračice opět zabraly

Ženy: Kobra - K.Vary 2:5 (1:1, 0:2, 1:3)
Po dvou týdnech vyplněných reprezentační přestávkou a v některých klubech i chřipkovou epidemií pokračovala extraliga žen pátým kolem nadstavby. Hokejistky Karlových Varů v něm hostovaly na ledě Kobry Praha. Přes matný výkon v úvodu třímaly otěže zápasu pevně ve svých rukou a po dvou neúspěších si opět připsaly vítězství. Třemi kanadskými body se o ně nejvíce zasloužily Jitka Bauerová a Jana Vylíčilová.
Extraliga žen, nadst., ne 18.2.2007
Kobra
Karlovy Vary
2:5
1:1, 0:2, 1:3
Branky K.Varů: Bauerová 2, Vylíčilová 2, Hajdová, Radostová. Asistence: Bauerová, Vylíčilová, Vaňousová, Trampotová, Fričová Věra, Wadowská, Kotrbáčková Ivana. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Zásahy brankářek: 33:14.
Kobra: Rohlíková - Čapková, Čtvrtníčková, Francová, Hamanová, Kocumová, Kovaříčková, Prečová, Roubíčková, Laštovková, Plecitá, Seidlerová, Krausová, Dusilová, Vondrušková, Pavlíčková, Kuželová, Sazamová, Kautská, Bulíčková
Karlovy Vary: Lukešová - Wadowská, Hornová, I.Kotrbáčková, Pöpperlová - V.Fričová, Bauerová, Radostová, Vylíčilová, Hajdová, Trampotová, Vaňousová

Komentář k utkání

Po reprezentační přestávce zajížděly Dračice na led Kobry Praha. Od začátku utkání se zdálo, že přestávka v zápasovém rytmu a chřipková epidemie ubraly Dračicím rychlost a důraz v osobních soubojích. Sice v poli měly po celé utkání převahu, ale spousta ztracených soubojů a nedůslednost dostala Kobry do utkání.

První branka padla ve 13. minutě po pěkné přihrávce Vaňousové z rohu před branku Vylíčilové, ta přenechala Hajdové a její střela k z kruhu byla nechytatelná. Vyrovnání přišlo v 18. minutě tři vteřiny před návratem vyloučené Bauerové. Tato hráčka odčinila své vyloučení v úvodu druhé třetiny, když naopak v oslabení vybojovala ve středním pásmu puk, rokličkovala mezi soupeřkami a nádhernou střelou do pravého horního růžku nedala brankářce šanci. Ještě ve stejné minutě Jitka Bauerová doklepla puk do sítě po kombinaci Wadowské a Věry Fričové.

Stav 1:3 vydržel až do konce druhé dvacetiminutovky. Do třetí třetiny vlétly Kobry se snahou o zvrat v utkání a ve 44. minutě snížily na 2:3. Dračice ovšem další drama nepřipustily a dorážkou Vylíčilové po střele Bauerové opět odskočily na rozdíl dvou branek. Pak již hru kontrolovaly a naopak v 59. minutě Vylíčilová zužitkovala přihrávku Trampotové za branku a rychlým pohybem okolo tyče překonala domácí brankářku. Půl minuty před koncem utkání ještě Radostová protlačila do sítě přihrávku Ivany Kotrbáčkové a upravila konečný stav 2:6.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů: Po velmi špatném výkonu v první třetině, kdy jsme především málo napadali a bruslili, jsme od druhé třetiny byli lepší družstvo. Zlepšeným výkonem jsme Kobru přehráli a zaslouženě vyhráli.