HC Energie Karlovy Vary

Ohlasy trenérů k druhému utkání

Hokejové play off. Závěrečná část ligy, kde se střetávají nejlepší týmy extraligy. Zápasy plné nervů, soubojů, potyček, střel, hokejových akcí, kontroverzních rozhodnutí rozhodčích ale i radost, smutek a zklamání. Uplynulý zápas obsahoval všechny tyto parametry. A právě k tomuto utkání se nám vyjádřil domácí lodivod Zdenek Venera a asistent trenéra soupeře Jan Daneček.
K utkání, v němž padlo 27 trestů se začal vyjadřovat asistent třineckého trenéra Jan Daneček: “V dnešním zápase bylo strašně moc emocí. Varští dnes nastoupili tak, jak by domácí mužstvo mělo nastupovat. Byli důrazní a bylo na nich jednoznačně vidět, že chtějí zápas dovést do vítězného konce a podařilo se jim vstřelit dva góly.“ Výkon svého týmu nikterak nehodnotí. Ví, že nebýt přízně rozhodčích, kteří nechali Mudrocha ležet po zásahu puku do nosu, by jeho mužstvo stav 2:0 těžko obracelo: „Mezníkem dnešního utkání bylo, že se nám podařilo snížit na 2:1. Před tím došlo ke sporné situaci. Nevím, jak by to měli rozhodčí rozhodnout, ale rozhodli tak, jak rozhodli. Myslím, že to hodně ovlivnilo utkání. Ve třetí třetině jsme měli i trochu štěstí,“ poznamenává a zároveň smeká před výkonem soupeře. Ten rozstřílel Třinec 40:16 a mohutně se sápal po prvním bodu v sérii. „Vary chtěly za každou cenu rozhodnout utkání pro sebe a my jsme využili dvou nenápadných akcí ke skórování.“

Oba celky mají nyní den pauzu, kterou zřejmě využijí k odpočinku a přesunu. Ale to, že Třinec vede 2:0 a má doma dva mečboly Daneček jako výhodu nebere. Obě dvě utkání se hrají doma hůře. Stejně tak i Kladno, které hrálo doma se Znojmem, prohrává 2:0. Doma je tlak na mužstvo daleko větší a daleko hůře se potvrzuje ten výsledek, který jsme uhráli tady.“ Oba dva zápasy, měli Třinečtí maximálně polovinu střel než soupeř, ale zdá se, že tato taktika Ocelářům vyhovuje a nic nehodlají změnit ani před vlastním publikem, které je zajisté bude hnát dopředu. „Samozřejmě budeme zase stavět na výborném Čechmánkovi a budeme čekat, protože soupeř se bude muset tlačit dopředu a otevřít svoji hru. My na tom máme postavenou taktiku, umíme brejky proměnit a nepotřebujeme ani tolik šancí abychom zápas dotáhli do vítězného konce,“ uzavírá své hodnocení kouč Daneček.

Energie ani ve svém druhém vystoupení v play off nedokázala zvítězit a prohrála s Třincem 2:3. Domácí měli zápas slušně rozehraný když vedli již 2:0, ale třemi brankami dokázali Slezané zápas otočit. Utkání hodnotí trenér energetiků Zdeněk Venera. “Myslím, že jsme odehráli toto utkání lépe než včera. Co se týká herního projevu, tak je ten výsledek stejný. Třinec má dneska dva body a my nemáme žádný. Jak bylo již řečeno, tak ten první gól byl pro Třinec důležitý, protože soupeř vycítil šanci a dostal se do kontaktu. Druhý gól padl z chyby naší obrany v přesilové hře. Mám takový pocit, že nám to dnes nebylo nějak souzeno, protože jsme se na dvě branky strašně nadřeli. Vstřelili jsme dva góly a pak dostaneme ten kontaktní po takové situaci, kdy dostane hráč pukem do obličeje, a druhý také takový smolný. Třinec na tři góly potřeboval dvě šance a na naše dvě branky jsme jich potřebovali nějakých padesát, takže v tom byl dneska rozdíl. Jedeme do Třince dohánět dva body, ale mužstvo to určitě nevzdává a vidím tam i pozitivní věci. Například že včera jsme dali jeden gól a dneska dva (smích). Po zranění se dostává do formy Milan Kraft a myslím si, že podal výborný výkon. Pevně věřím v to, že se tu letos ještě sejdeme.“

První branka Ocelářů padla po kontroverzním rozhodnutí, které musel rozhodčí nejednou vysvětlovat. A televizní záběry prokazují, že domácí se zlobili oprávněně. Jeden z třineckých hráčů vystřelil od modré čáry prudkou ránu, která trefila Mudrocha do obličeje. Poté se podle televizních kamer odrazila k Sáblíkovi a následně ještě ke Štefankovi. Podle Milana Procházky je v pravidlech uvedeno, že pokud puk zasáhne hráče do oblasti hlavy, má být okamžitě přerušena hra. To se ovšem nestalo a sudí nechali situaci pokračovat. Po vsítění branky se nejeden hráč dožadoval vysvětlení, které bylo také podáno Zdeňku Venerovi. “Dostal jsem vysvětlení, že se to odrazilo od Petra Mudrocha do branky. Já jsem tam viděl ještě dorážku. Bylo to v televizi. Já jsem to v televizi neviděl. To si udělejte obrázek sami. Vysvětlil mi, že to šlo od hlavy přímo do branky. To bylo vysvětlení pana Husičky,“ komentuje celou situaci hlavní trenér energetiků.

Související články

A team HC Energie | ne 25.2.2007

Co říkají o druhém zápase statistiky?