HC Energie Karlovy Vary

Měli jsme mnoho vyložených šancí, které jsme neproměnili a to nás stálo celou sérii, vyjadřuje svůj názor a zklamání Libor Ustrnul

Sezona končí. Po prohraném utkání v Třinci se hokejisté Energie opět přesouvají do lázeňského města na západu Čech. K prodloužení série neměli hráči Karlových Varů daleko. Sice prohrávali 1:0, ale trefou Petra Kumstáta dokázali vyrovnat a v prodloužení se hrálo vabank. Nájezdy vyšly lépe Třineckým a ti si tak zahrají čtvrtfinále. Jedním z aktérů, který pravidelně nastupovalm, byl i Libor Ustrnul, se kterým jsme se telefonicky spojili do Třince.
Můžete zhodnotit utkání?
Prohráli jsme. Není co jiného dodat.

Byli jste blízko prodloužení série, protože zápas došel až na nájezdy. Určitě teď nepanuje dobrá nálada mezi hráči.
Tak nálada dobrá není. Opravdu nevím, co k tomu mám říct.

Opět se Vám nedařily přesilové hry. Čím to bylo? Hrála nějakou roli nervozita?
Myslím si, že jsme nervózní nebyli. Prostě to tam nepadlo. Nepadaly branky. Poslední tři zápasy, posledních dvacet zápasů nám to střelecky nešlo.

V tomto utkání jste nastupoval pravidelně. Užíval jste si ho?
Samozřejmě jsem si ho užíval. Je to lepší než hrát sedmého beka a pouze tam zastupovat. Člověk má takovou tu herní pohodu a když se to pokazí, tak to jde dál. Hrálo se mi o poznání lépe, když jsem pravidelně nastupoval.

Dvakrát jste se ubránili přesilové hře 5 proti 3. Povzbudilo to tým pro další dějství hry?
Spíš nás to více unavilo. Nevím jestli nás to povzbudilo, ale byli jsme rádi, že jsme nedostali góla, takže nás to z této stránky možná povzbudilo, ale dost nás to také vyčerpalo.

Prodloužení obě mužstva hrála vabank. Byla to taková taktika z vaší strany, protože jste si byli vědomi toho, že na nájezdy je Roman Čechmánek velmi dobrý?
Oni jsou ti brankáři všichni vyrovnaní. Sáblo je na nájezdy taky dobrý. Hráli jsme tak, abychom nedostali góla. Měli jsme tam mnoho vyložených šancí, které jsme neproměnili a to nás stálo celou sérii.

Třinečtí fandové na Vás pískali, pokud jste byl zrovna u puku. Vadilo Vám to nebo vás to naopak povzbuzovalo?
Vůbec mě to neznervózňovalo. Já jsem v tomto vyrůstal. Od 15 let jsem byl v Americe a tam je to běžné. Nějaké transparenty a takové mi hrozně pomáhají. Zvedne mi to náladu i psychiku. Lidi tam na mě řvou, jak jsem hrozný a špatný. Celý zimní stadion se ale baví o mně, takže asi tak špatný nebudu.

Sezona pro celý tým skončila. Je brzo na její hodnocení, ale přece…
V tomto momentu ji hodnotím celkem zklamaně. Těšili jsme se na play off a jít dál. Nevyšlo to. Celé úsilí od letní přípravy až po dnešní zápas je v pytli. Co jsme začali před deseti měsíci, tak začínáme znovu.

Už víte, co bude následovat po tomto zápasu kdy skončila vlastně sezona?
Vůbec nevíme. Něco nám k tomu řeknou. Jestli se bude dále trénovat, jestli budeme rehabilitovat.

Související články