HC Energie Karlovy Vary

Ženy: S Neratovicemi opět vítězně

Ženy: K.Vary - Neratovice 9:2 (1:0, 4:1, 4:1)
V sedmém kole nadstavby narazily Dračice na své oblíbené soupeřky z Neratovic. Těm letos nikdy nevstřelily méně než osm branek a této tradice se držely i tentokrát. Po malátné první třetině se rozjel brankostroj domácích a pohodlný náskok umožnil, aby posledních deset minut odchytala Karolína Seemanová, která si tím odbyla svoji ligovou premiéru.
Extraliga žen, nadst., so 24.2.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Neratovice
9:2
1:0, 4:1, 4:1
Branky K.Varů: Hajdová 3, Trampotová 2, Bauerová, Vylíčilová, V.Fričova, J.Fričová. Asistence K.Varů: Hajdová, Trampotová 2, J.Fričová, Wadowská 3, Vaňousová 3, Pöpperlová 2, I.Kotrbáčková. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Zásahy brankářek: 20:43.
Karlovy Vary: Lukešová (50. Seemannová) - J.Fričová Jana, Hornová, I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Vylíčilová - V.Fričová, Bauerová, Radostová, Trampotová, Pöpperlová, Hajdová, Wadowská, Husáková, Vaňousová
Neratovice: Chromčíková - Černá, Janků, Loukotková, Černochová, Hrubá, Hrudková, Kopecká, Moravcová, Pištěková, Rovašová, Sejkorová, Šimánková, Teršová, Záhumenská, Pavlíčková, Krumpholcová

Komentář k utkání

Ve stínu předkola play off extraligy mužů odehrály Karlovarské Dračice své 7. kolo nadstavbové části ligy žen. Na svém ledě hostily hráčky Neratovic a potvrdily roli favorita. Hned ve čtvrté minutě Trampotová vybojovala puk v rohu, přihrála na modrou Wadowské a její střelu tečovala Hajdová mezi betony brankářky. Po této brance se Dračice až moc uklidnily a ve vlažném tempu dohrály třetinu. Za zmínku stojí nastřelené tyče v podání J. Fričové a Bauerové.

Druhou třetinu začaly Dračice se snahou rozhodnout, ale houževnatě bránicí Neratovice a jejich brankářka Chromčíková odolávaly až poloviny utkání, kdy střelu Jany Fričové brankářka pouze vyrazila a následná dorážka Trampotové skončila v síti. Tato branka oživila Dračice a ty dokázaly během dalších tří minut vstřelit tři branky. Nejprve Hajdová zužitkovala přihrávku Pöpperlové, pak Bauerová dokončila rychlou akci po ose Trampotová - Radostová střelou k levé tyči a na 5:0 svým třetím gólem upravila Sabina Hajdová, když doklepla do sítě přihrávku Pöpperlové. V 37. minutě využily Neratovice svou první přesilovou hru a Černá tečovala střelu Janků od modré.

Od začátku třetí třetiny Dračice zvýšily tlak na soupeřovu branku a skoré dále narůstalo. Na 6:1 zvýšila Vylíčilová za asistence Vaňousové a Wadowské, o minutu později Věra Fričová tečovala střelu Ivany Kotrbáčkové a netrvalo dlouho a Jana Fričová zužitkovala přihrávku Wadowské. Deset minut před ukoncem utkání přenechala Lukešová své místo v brance Karolíně Seemennové, pro kterou to byl první start v lize žen. Ještě než si stačila sáhnout na puk, využila Rovašová chyb v obraně domácích a ze samostatného úniku Seemannovou překonala blafákem. Dračice se od tohoto okamžiku více soustředily na obranu, přesto jejich brankářka musela do konce utkání ještě pětkrát úspěšně zasáhnou. V 52. min. zvýšila Trampotová po nahrávce Hajdové. Protože do konce utkání již byly obě brankářky úspěšné, zastavilo se skóre na 9:2.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů: Po nepříliš povedené první třetině se naše hráčky herně i střelecky zlepšily. S přibývajícím časem narůstalo i skóre a dosažené vítězství 9:2 jen potvrdilo poměr sil na ledě. Za druhou polovinu zápasu si hráčky zaslouží poděkování.