HC Energie Karlovy Vary

Věřím vždycky a věřil jsem i v Třinci, říká Zdeněk Venera

Karlovy Vary se konečně dostaly do play off. Bohužel, doplatily na nový model, který si vyzkoušel svoji premiéru. Nejblíže prvnímu bodu v sérii měla Energie poslední zápas v Třinci. Ten bohužel nezískala. S odstupem času a chladnou hlavou hodnotí poslední zápas v sezoně Zdeněk Venera.
Energetici přijeli na Moravu pendolínem, což si spousta hráčů pochvalovala. Někteří z nich se dokonce přiznali, že vlakem jedou po hodně dlouhé době. Zdeněk Venera po posledním utkání na domácím ledě poznamenal, že si to na Moravu jedou užít a že se hráči mohou cítit jako když jedou na prázdniny k babičce. A jak zápas začal, energetici do něj vlétli soustředěně, agresivně a nevyhnuli se jedinému kontaktu: “Všichni věděli, že jde do tuhého a že už není na co se šetřit. Trému jsme si vybrali už v prvním utkání doma, které nám moc nevyšlo. V šatně jsme se snažili mužstvo maximálně zmobilizovat,“ vybavuje si varský lodivod motivaci hráčů a pokračuje v hodnocení posledního utkání energetiků v sezoně, “první třetina byla oboustranně opatrná, žádné mužstvo si nevytvořilo gólové šance. Ve druhé jsme se museli bránit sérii šesti vyloučení v řadě a Třinec tím získal aktivitu. Oslabení jsme ubránili, Třinec ale přesto završil převahu vedoucím gólem. Ve třetí třetině jsme byli aktivnější a podařilo se nám vyrovnat. Přes dvě naše velké šance v prodloužení už se stav nezměnil a rozhodovaly nájezdy. V nich byli domácí o jeden gól úspěšnější.“

Obrázek hry, se až na výjimky jevil podobně, jako v předchozích dvou utkání, kdy Vary hrály a střílely, ale góly nedaly. O tuto činnost se postarali Třinečtí a poprvé a také naposled v této sérii vedli. Zdeněk Venera však cítil, čeho je jeho mužstvo schopné, a tak 20 minut před koncem, za stavu 1:0 pro Třinec, neházel ručník do ringu: “Věřím vždycky a věřil jsem i v Třinci. Srovnali jsme, v prodloužení jsme měli šance, moc nechybělo.“ A došlo na nájezdy. Bohužel Karlovarští ale Čechmánka ne a ne překonat: „Nájezdy cvičíme průběžně celou sezónu. To ale dělají různou formou všichni.“ Vysvětluje Zdeněk Venera. Právě tento kouč učinil geniální tah, který zřejmě zaskočil soupeře. Zraněný Josef Řezníček totiž stál celý zápas na střídačce v civilu a převlékl se pouze na nájezd: „Josef nemohl nastoupit do zápasu z důvodu zranění. Domluvili jsme se ale, že jednu rovinku zvládne a když dojde na nájezdy, tak půjde. Byl to náš nejspolehlivější exekutor. Do zápisu jsme ho napsali, stál celý zápas v civilu na střídačce a do výstroje se oblékl v průběhu prodloužení. Ukázalo se, že to nebyl špatný nápad. Bohužel ale zůstal v proměnění nájezdu osamocen.

Související články