HC Energie Karlovy Vary

Chceme vyhrát alespoň jeden zápas ale pokusíme se vyhrát oba dva, burcuje Martin Baran

Kdo byl včera na zimním stadioně, jistě se již ve druhé minutě strachoval, aby utkání nebylo stejné jako to předešlé. Varští mládežníci totiž hned z kraje opět inkasovali a nevypadalo to dobře. Najednou přišla chvíle Martina Barana a bylo srovnáno. Právě autor vyrovnávací branky se s námi podělil o své dojmy.
Varští Junioři odehráli utkání v poměrně vysokém tempu a svůj výkon oproti posledním zápasu zlepšili: „Utkání bylo dobré. Z naší strany byla první třtina lepší než včera. Právě proto jsme vyhráli. Byli jsme víc nabuzení. Oni byli nervózní. Zapracovali jsme dobře v obraně a nějaké góly padly.“ Říká autor prvního gólu Martin Baran. Junioři stejně jako včera hned v úvodu prohrávali, ale Martin Baran dokázal brzy vyrovnat. “David Zucker mi to tam dal před bránu. Já udělal kličku do bekhendu a vstřelil gól.“ Začátek tohoto utkání byl alespoň co do výsledku hodně podobný. Celý zápas se ale podle hráče s číslem 17 vyvíjel v úplně jiném duchu: „Rozdíl to byl obrovský. Včera jsme byli nervózní, dělali jsme chyby a nedali jsme góly. Dneska nám to tam padalo a bylo to dobré.

Západočeši nakonec tento zápas vyhráli 5:3 a srovnali tak stav série na 1:1. S tímto stavem ale evidentně před zahájením čtvrtfinále nepočítali: „Nečekali jsme, že prohrajeme první zápas doma. Čekali jsme, že to bude trochu lepší, ale udělali nám trochu respekt tím, že dvakrát porazili 7:0 Budějovice.“ Podle tohoto šikovného útočníka to nevypadá, že by varští mladíci jeli na Moravu s přehnanými ambicemi, ale na druhou stranu nic nevzdávají: „Chceme vyhrát alespoň jeden zápas ale pokusíme se vyhrát oba dva.“ Říká Martin Baran odhodlaně.