HC Energie Karlovy Vary

Střelecké hody žákovských kategorií

Málokdy se v hokejových žákovských soutěžích urodí tolik divokých výsledků. Karlovarské naděje si ale v uplynulém týdnu pořádně seřídily palné zbraně, zapomněly na obranu a vydaly se bavit nejvěrnější fanoušky. Devět využitých přesilovek na ledě Písku například přiválo body deváté třídě, pořádná divočina byla k vidění i v zápasech šesťáků. Při jejich dvou utkáních padlo celkem 36 branek!

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 0:11 (0:5, 0:4, 0:2)
Branky: Záhora 2, Kverka 2, Funk 2, Švec, Frk, Sýkora, Škrdle, Vachovec. Asistence: Frk 3, Kverka 2, Funk 2, Sýkora, Vachovec.
Hosté předvedli rychlý a přímočarý hokej, který dokázali ocenit i domácí diváci, kteří jejich kombinačním akcím nejednou zatleskali. Zajímavostí zápasu je devadesátiprocentní využití přesilových her.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:6 (1:1, 0:0, 2:5)
Branky: Vachovec, Hluchý, Funk. Asistence: Záhora 2, Frk.
V utkání vynikající úrovně přišli domácí o body ve druhé třetině, ve které byli herně lepší, ale svoji převahu nedokázali vyjádřit góly, když řadu šancí doslova spálili. Za to je slávisté potrestali ve třetí části, kdy po chybách domácí defenzívy skórovali. Z celkového pohledu lze konstatovat, že utkání vyhrál tým, jenž své šance proměnil v góly.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 4:4 (1:2, 0:1, 3:1)
Branky: Tomeček, Zadražil, Lintemer, Táborský. Asistence: Táborský, Tomeček, Zadražil.
Ačkoliv se karlovarští žáci dokázali v zápase dvakrát dostat do dvoubrankového náskoku, vedení neudrželi. Příčinou byla jejich velká propustnost v obraně a nedostatečná adaptace na agresivní hru soupeře, a to nejen v tomto zápase. Dalším problémem utkání se staly situace, v nichž pomalý a často naivní přístup hostů doslova nabídl Písku brankové příležitosti, které jeho hráči bez problémů proměnili. I proto se domácí radovali ze zisku nečekaného bodu.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
Branka: Táborský.
Energetici po bezkrevné úvodní třetině přidali na svém nasazení a začali být hokejovějšímu soupeři důstojným protivníkem. Utkání vyšlo domácímu brankáři D. Rauscherovi, který pochytal řadu šancí hostů.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: Bečka 3, Flégl. Asistence: Csamango 2, Šaling, Kádě.
Domácí od byli začátku zápasu lepší jak v bruslení, tak i v koncovce a měli i lepšího brankáře. Tyto tři atributy rozhodly celé utkání.

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 6:2 (1:1, 4:0, 1:1)
Branky: Kádě, Csamango. Asistence: Flégl, Bečka.
O osudu zápasu rozhodla Slavia v prostřední třetině, ve které dokázala vstřelit čtyři branky v přesilovkách. Hosté se ještě snažili o bodový zisk, ale slávisté si již vítězství nedali vzít.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 9:7 (3:2, 5:3, 1:2)
Branky: Zikmund 4, Kalčík 2, Klíma, Ziegler,Vrána. Asistence: Ziegler 2, Opatrný 2, Michálek, Černý, Zikmund, Rubeš.
Domácí rozhodli o svém vítězství ve střeleckých dostizích lepším pohybem a přesnější koncovkou v prvních dvou třetinách, ve kterých získali rozhodující náskok. Pochvalu zaslouží celý tým, který hrál od prvního vhazování až do konce zápasu bez větších hluchých míst, což se hostům ve druhé části nepovedlo.

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 11:9 (2:3, 4:4, 5:2)
Branky: Zikmund 4, Opatrný, Pokorný, Pavlík, Vrána, Krejsa. Asistence: Vrána 3, Klíma 2, Opatrný 2, Krejsa, Ziegler.
Jakoby v zápase oba týmy neměly obranu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a nejvíce zaměstnanými hráči byli brankáři, kteří museli v součtu čelit sto pěti střelám! Karlovarští měli utkání slušně rozehrané, ale nechali se ve třetí části znervóznět nepřesnými výroky rozhodčích a neodolali tak v závěrečnému tlaku domácích, kteří strhli výhru na svoji stranu.

Severočeský přebor v minihokeji 4. tříd (2. finále)

HC Energie Karlovy Vary – HC Děčín 4:9
Branky: Vildumetz 2, Trapl, Chládek.
V prvním finálovém utkání uhráli Karlovarští výsledek 5:5, ale odveta na domácím ledě jim vůbec nevyšla. První prohrou v soutěži za celou sezonu obsadili konečné 2. místo

Západočeský přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Klatovy 14:3
Branky: Smolka 3, Pajk 3, Beer 2, Negutz 2, Chodounský, Tocik, Rozhon, Parshakov

HC Energie Karlovy Vary – HC Mariánské Lázně 18:3
Branky: Vildumetz 5, Smolka 4, Beer 3, Pajk 2, Bečka 2, Chodounský, Rozhon.

Západočeský přebor v minihokeji - 2. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Klatovy 9:2
Branky: Nídl 4, Zeman 2, Formánek 2, Prošek

HC Energie Karlovy Vary – HC Mariánské Lázně 11:3
Branky: Formánek 4, Nídl 2, Zeman, Šetek, Rozhon, Prošek, Salva