HC Energie Karlovy Vary

Pavel Kuběna o svém prvním gólu: Měl jsem už lehkou práci

Energie se poprvé před nadcházející sezónou představila fanouškům. Soupeřem nebyl žádný notoricky známý tým, nýbrž ruský Orenburg. Celek pod vedením českého lodivoda chtěl jistě karlovarské mužstvo potrápit, ale na své konto si branku připsat nedokázal. Energie zvítězila a o jednu ze tří vítězných branek se postaral Pavel Kuběna, pro kterého byl tento gól prvním v A-týmu.
„Byl to první zápas v sezóně a myslím, že se nám docela povedl. Vlítli jsme do něj a tempo bylo dobré, především na začátku zápasu. Jen jsme mohli dát více golů,“ hodnotí úvodní utkání v přípravě Pavel Kuběna. Že to bylo pro mladého hráče utkání vyvedené, prozrazuje i zápis z utkání, kde se jeho jméno objevuje mezi střelci branek. „Je to jen příprava ale i tak je krásný pocit dát gól. Důležité je aby nám dobré výsledky vydržely a výkony šly nahoru.“ Sám si však myslí, že se na překonání brankáře příliš nepodílel: „Chtěl jsem se vracet, ale David Zucker tam vybojoval puk a nahrál ho Prochymu. Mezitím jsem šel před bránu a křikl jsem si na Prochyho a on mi to předložil do prázdné brány. Já už jsem měl lehkou práci.“

Ačkoliv Orenburg nehraje v Rusku nejvyšší soutěž, nebylo by rozumné soupeře podcenit. Každé mužstvo se chce v prvním představení uvést v nejlepším světle. „Připravovali jsme se na tento zápas stejně jako by to byl těžký soupeř. Vůbec jsme na to nekoukali. Chtěli jsme vlítnout po hlavě do prvního zápasu a nedat soupeři šanci.

Mladý ambiciózní hokejista však vidí své další šance v A-týmu realisticky a ani po prvním vydařeném utkání se nechystá polevit v přípravě. „Podle mě jsme na začátku a já budu makat. Udělám vše proto abych se tady udržel,“ uzavírá karlovarská naděje.

Související články