HC Energie Karlovy Vary

Cíle máme každý rok stejné, říká trenér dorostu Karel Mlejnek

Nevděčná je role trenéra mládeže. Sotva se vám podaří najít optimální složení útoků a poskládat silný tým, již je tu nová sezona, největší opory postoupí o kategorii výše a do týmu naopak přibydou nezkušení nováčci. Veřejnost sice nejvíce hledí na tabulkové umístění, ale pro kouče dorostu existují jiné priority: "Především zde chceme udržet nejvyšší soutěž a také kvalitně připravit hráče pro juniorský tým. Až pak můžeme myslet na cíle, jako je postup do play off," říká Karel Mlejnek v našem předsezónním rozhovoru.
Jak proběhla příprava na suchu a jak jste s ní byl spokojen?
Jako obvykle jsme se zaměřovali na kondiční stránku a na posilování spolupráce a týmového ducha. Kromě zázemí stadionu jsme například každý čtvrtek využívali in-line dráhu na Rolavě, za což bych touto cestou chtěl poděkovat panu Pavlu Ondrejcsikovi, který tento areál má na starost. Dále jsme absolvovali letní soustředění jako obvykle v Nových Hamrech, kde se nám to osvědčilo. Hráči k přípravě přistoupili odpovědně a závěrečné testy nám potvrdily, že příprava měla smysl.

Jaké si kladete cíle pro novou sezonu?
Cíle máme stále stejné. Prvořadým úkolem je vždy udržet v Karlových Varech nejvyšší dorosteneckou soutěž. Dále se samozřejmě snažíme výkonnostně posunout co nejvíce hráčů tak, aby byli připravení nastoupit za juniory. Až když se nám toto podaří, můžeme myslet na takové cíle jako je postup do play off.

Jak jste zatím spokojen s hráči, kteří do dorostu přešli z „devítky“?
Musím říct, že mě příjemně překvapili. Především útočníci. Pokud jim vydrží forma, jakou mají teď v přípravných zápasech, pak to bude hodně dobré.

Mění se oproti loňsku nějak systém soutěže?
Systém se opět změnil. České a moravské týmy již nebudou hrát odděleně, ale došlo k jejich sloučení do jedné velké skupiny o 24 mužstvech. Zde se bude hrát každý s každým dvoukolově. Sestupovat by automaticky měly poslední tři celky bez ohledu na to, zda jsou z Čech nebo Moravy. Na jednu stranu jsme rádi za konfrontaci s moravskými kluby, ale klub také bude muset vynaložit více prostředků na cestování.

Příští týden vás čeká turnaj o pohár hejtmana, připravujete se na něj nějak speciálně?
Vyloženě na dobré umístění hrát nebudeme. Tento turnaj nám slouží především k tomu, abychom v mužstvu protočili co nejvíce hráčů, a udělali si tak představu o soupisce pro extraligu.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů v nové sezoně.