HC Energie Karlovy Vary

Energie v závěru zabojovala a s berlínskými medvědy remizovala

Four Points Cup: Eisbären Berlin - HC Energie 3:3 (1:0. 0:1, 2:2)
Karlovarští hokejisté vstoupili do bojů na drážďanském turnaji cennou remízou s předloňským mistrem Eisbärenem Berlín. Bod je cennější o to víc, že Západočeši v průběhu závěrečného dějství prohrávali už o dva góly. Pak ale během dvaceti vteřin využili německé nekoncentrovanosti Košťál a Skladaný (na snímku) a bylo srovnáno. I přes několik šancí na obou stranách při přesilovkách se skóre do konce nezměnilo. První branku Energie vsítil Petr Kumstát, v brankovišti hlídal svatyni Lukáš Mensator. Hodnocení trenéra Venery najdete v článku. Ve druhém středečním zápase deklasoval Norimberk Drážďany 8:0.
ŽIVĚ INFO O ZMĚNĚ STAVU: DRESDNER EISLÖWEN - HC ENERGIE od 19:00
Příprava, přát., st 15.8.2007
Berlín
Karlovy Vary
3:3
1:0, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky: 10. Busch (Hördler, Ustorf), 41. Quint (Weiß, Felski), 45. Smith (Braun, Gawlik) – 25. Kumstát (Němec, Skladaný), 47. Košťál, 47. Skladaný (Zucker). Rozhodčí: Harald Deubert. Vyloučení: 6:7, bez využití Diváci: 460. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3.

Komentář k utkání

Zdeněk Venera – Myslím si, že to dnes byl velmi kvalitní zápas s kvalitním soupeřem. V týmu Berlína bylo hodně Američanů. Soupeř mě hodně překvapil projevem hry. Čekal jsem hru založenou na důrazu a oni přitom předvedli velmi technickou hru. První třetina se nám moc nepovedla a prohrávali jsme 0:1. V druhé půli jsme byli jasně lepší. Lépe jsme bruslili a měli více gólových šancí. Bohužel soupeřův brankář chytal výborně. Měli jsme asi pět nebo šest nájezdů, ale on všechny pochytal. Dnes jsme měli určitě více tutovek, ale co se týče herního projevu je remíza zasloužená.