HC Energie Karlovy Vary

Mladíci a letní posily posunuli Energii do semifinále

Pohár: Litvínov - HC Energie 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Další povedený zápas si na své konto připsali karlovarští hokejisté v posledním kole skupinové části letního poháru. Na litvínovském ledě zlomili odpor domácího Chemopetrolu brankami Grofa a Pavla Kuběny (na snímku) z 23. minuty. I v dalším průběhu byli energetici aktivnější, z brankoviště navíc vše jistil výtečný reprezentant Mensator. Poslední pojišťovací trefu přidal ve třetí dvacetiminutovce Marek Melenovský. Energie tak vyhrála pohárovou skupinu A a postupuje do semifinále Tipsport Hockey Cupu, ve kterém se utká na jihu Čech s Českými Budějovicemi.
Příprava, TsC, st 22.8.2007, Zimní stadion Litvínov
Litvínov
Karlovy Vary
0:3
0:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: Grof (Hluchý), Kuběna (Brňák), 46. Melenovský (Hluchý). Rozhodčí: Bolina - Rozlílek, Mertlík. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 580. Průběh utkání: 0:3.
Litvínov: Fiala- Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Poživil L., Gýna, Punčochář, Kubát - Kubinčák, Reichel, Maxa, Bahenský, Černý, Trávníček, Jánský, Lukeš, Sklenička, Zima, Rindoš, Bednařík.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Zmeškal, Grof, Duben, Hanzlík, Brňák, Kumstát, Skuhravý, Košťál, Bílek, Kraft, Skladaný, Melenovský, Kristek, Hluchý, Zucker, Pech, Kuběna.

Komentář k utkání

Kdo z fanoušků Karlovarské Energie by měl o výkon svého týmu obavy z důvodu úterního nelehkého klání z Chomutovem, měl by strach zbytečný. Energie v úvodní dvacetiminutovce působila velmi vyrovnaně a odpočatě. Kdežto Litvínov, který měl v úterý zápasové volno, jakoby vykazoval známky únavy projevující se například v nepřesnosti přihrávek. Hned od úvodních minut měla více ze hry Energie. V sedmé minutě dostal, na modré čáře čekající Zucker, přesnou přihrávku a jeho samostatnému nájezdu na Fialu již nestálo nic v cestě. V zakončení však nebyl dostatečně důrazný a Fiala jeho střelu vytěsnil levým betonem. Následoval protiútok v podání domácích, ale žádná větší šance se z něj nakonec nevyklubala.

Aktivnější hru obou týmů odstartovala až zmiňovaná akce Zuckera. Díky nepřesnostem na hokejkách Litvínova měl v desáté minutě Fiala plné ruce práce, když se před ním při oslabení domácích rozložila pětka v zeleném a po celé dvě minuty v podstatě neopustila obrannou třetinu mužstva ze stadionu Ivana Hlinky. V okamžicích, kdy se hra přeci jen na chvíli přesunula na opačný konec ledu a fanouškům domácích na tvářích pomalu rostl úsměv, byl velmi rychle zmražen buď přihrávkou, která tápavě hledala svého adresáta nebo kvalitním zákrokem hostujícího obránce. V 16. minutě se Litvínov nakonec osmělil k výpadu na karlovarskou branku. Úkolu se zhostil Trávníček jenž si však sám proti Mensatorovi vylámal zuby. Třetinu uzavírala drobná šarvátka po závaru před Fialou.

Úvod druhého dějství však začínal ve svižnějším tempu. Již ve 23. minutě se otevíralo skóre zápasu po brance Grofa. Ten si ještě dosyta vychutnával svou radost když se lavička zelených zvedla podruhé. Kuběna zvyšoval na 2:0. Litvínov nepadl do kolen, ale naopak se snažil soupeři oplatit stejnou mincí. Ale ani nyní se nepodařilo puk propašovat za záda karlovarského muže s maskou. Ve 30. minutě darovala Energie Litvínovu šanci na srovnání. Během několika vteřin se vrátka trestné lavice Energetiků otevírala dvakrát. Nejprve na lavici provinilců usedl Kraft a společnost mu odešel dělat za zdržování hry Brňák. Domácí mužstvo projevilo snahu skóre upravit, ale překážkou jim byl výborně chytající Mensator. O pár minut později si na chvíli odešli odpočinou opět dva hráči z města termálních pramenů. A téměř z identických důvodů. Němec za podražení a Melenovský za zdržování hry. Jenže ani v tento okamžik Mensator nechyboval. Naopak v závěru oslabení musel Trávníček řešit situaci před Fialou faulem. Ve druhé třetině se výkon Litvínova zlepšil, na rozvlnění sítě hostí však nestačil.

Hra domácích se každou dvacetiminutovkou lepšila, ne však dostatečně. Ve 46. minutě se pohledným gólem do šibenice blýskl Melenovský a na světelné tabuli svítil již stav 3:0 pro hosty. Závěrečná třetina přílišný komentář nepotřebuje, téměř kopírovala druhou. Energie s přehledem kontrolovala hru a Litvínov ve svých šancích, které se nabízely spíše jen během přesilových her troskotal na Mensatorovi.Výraznějším momentem už byla pouze hromadná mela v 58 minutě, když již bylo rozhodnuto. Ačkoliv se Litvínovu nedá upřít vynaložená snaha, na Energii to tentokrát nestačilo.

Související články