HC Energie Karlovy Vary

Reprezentovat republiku je čest, říká Lukáš Mensator

Karlovy Vary prožívají krásné období. Sice jsou ve fázi přípravy, ale to nic nemění na tom, že z devíti zápasů jen jeden prohrály a v jednom remizovaly. Navíc se v nominaci Aloise Hadamczika objevili hned tři hráči hájící barvy Energie. Jedním z nich je i Lukáš Mensator, který vychytal již čtvrtou nulu Západočechů v letošní přípravě.
K zápasu, který definitivně posunul Energii do semifinále, se nám vyjádřila další z letních posil Marek Melenovský: „Pro nás to byl dobrý zápas. Přijeli jsme sem vyhrát, což se povedlo. Cenné je, že jsme vyhráli s nulou. Příprava nám sedí a doufejme, že to vydrží do konce.“ Karlovy Vary vyhrály v Litvínově 3:0. Popravdě řečeno ani takovýto výsledek moc neodpovídá převaze, jakou se Energie prezentovala i přes náročný program, který během posledních devíti dnů měla: „Není to asi jen tím, že bychom byli více rozehraní, ale celková příprava ve Varech byla dobrá a ten pohyb na ledě je potom znát,“ říká střelec krásného gólu, když přebral kolmici na modré čáře a vymetl pavučinu v horním rohu Fialovy brány.

A jak tento gól viděl střelec ze svého pohledu? „Dostal jsem přihrávku. Musel jsem si hlídat modrou čáru abych jí nepřejel. Udělal jsem otočku, tři rychlé kroky a dal jsem mu to nad lapačku.“ Přesně pro takovéhle situace právě Melenovský měl posílit Energii. Podle jeho slov očekávání zatím v rámci možností plní: „Zatím jsem odehrál pouze tři utkání, protože jsem měl problémy s nohama a měl v nich záněty. V těch utkáních co jsem hrál, tak myslím, že očekávání naplňuji a uvidím, jak dlouho mi to vydrží.“

Dobrý výkon předvedl i jeden ze dvou nováčků v reprezentaci brankář Lukáš Mensator: „Chytalo se dobře, protože se vyhrálo a nedostal jsem gól. Jinak ten mančaft byl na ledě lepší. V polovině zápasu jsme si to trochu zkomplikovali, když jsme šli dvakrát do tří. Je ale důležité, že jsme v těch oslabeních nedostali gól a nenechali jsme Litvínov vrátit se zpět do zápasu.“

Právě při oslabeních Mensator ukázal, že se do reprezentace nedostal náhodou. Jak sám přiznal, to, že jeho jméno figuruje ve výběru trenéra Hadamczika, ho velmi potěšilo: „Tohle určitě potěší. Myslím si, že každý hráč, který je nominovaný, tak ho to těší. Reprezentovat republiku je čest a já se na to už týden těším a chci si to co nejvíce užít.“ Šance, že nastoupí do zápasu, podle něj moc velká není: „Je možné že vůbec chytat nebudu. Nechám to na trenérovi, ale abych pravdu řekl, tak moc šancí si nedávám,“ uzavírá mladý brankář.

Související články