HC Energie Karlovy Vary

Dorost: I ze 3. kola si Energie odnáší vítězství

Dorost: Energie - Olomouc 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Junioři: Znojmo - Energie 3:6
Dorostenci dnes hostili na ledě v Rybářích soupeře z Olomouce. Dokázali dodržovat taktické pokyny trenérů a nakonec přesvědčivě zvítězili. První a zároveň vítěznou branku utkání vstřelil Andreas Hampl. Úspěšný vstup do soutěže zaznamenali i junioři, kteří zvítězili ve Znojmě.
Extraliga dorostu, 3. kolo, pá 7.9.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Olomouc
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 15. Hampl (Vaněk), 22. Záhora (Frk, Vachovec), 28. Schusser (Funk), 51. Kverka (Valeš, Funk).
Karlovy Vary: Endal, Habal, Hluchý, Schopf, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Liška, Funk, Frk, Putyera, Fliegel, Sýkora, Vaněk, Baar, Vachovec, Hampl, Chocholáč, Kverka, Fusek, Záhora.
Olomouc: Motáň, Vrzala, Kreisel, Kvasnička, Karas, Jergl, Axman, Brandýs, Kvapil, Pezda, Skoček, Čada, Grézl, Klokoč, Mareček, Lehečka, Husák, Kroseska, Vaněk, Dopita, Nečesal, Málek.

Komentář k utkání

V zápase předváděla obě mužstva tvrdou hru. Asi tak deset minut byl souboj vyrovnaný, potom jakoby soupeř začal ztrácel dech.

Zřejmá tvrdá hra ze strany Olomouce se neslučovala se hrou, kterou úspěšně prosazovala Energie. V patnácté minutě střelil karlovarský Hampl za asistence Vaňka první branku. Ta jakoby už předznamenala další průběh hry. Ten byl rychlý a rázný. První třetina už žádnou branku nepřinesla.

Bylo jasné, že soupeř se bude ve druhé třetině snažit vyrovnat. Ale neměl šanci se dostat k puku. Stále se hrálo podle taktovky Západočechů. Důkazem byl druhý gól do branky hostů. Ten dal od levého kruhu, za pomoci Frka a Vachovce, Záhora. V 28. minutě dokázali domácí využít přesilovku a zvýšit tak na 3:0. Autorem gólu byl Schusser. To už se přeci jen týmu z Olomouce naděje na výhru snižovaly.

Energetici měli navrch. Soupeře si dokázali ohlídat v přípustných mezích a když už se podařilo protihráčům „ukrást“ puk, nikdy z toho nebylo více, než pár kliček před brankou.

Ve třetí třetině bylo k vidění pár „pošťuchovaček“, z nichž vzniklo několik zbytečných vyloučení na obou stranách. Poslední gól padl v polovině poslední třetiny. Kverkovi asistovali Valeš s Funkem a po přesné přihrávce vypálil přesnou ránu na bránu.

Poslední minuty se dohrávaly s vědomím výhry domácího týmu.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): Utkání se z obou stran vyvíjelo opatrně a takticky, naše první branka byla dost důležitá. Podařilo se nám proměnit i dvě přesilovky, s čímž jsme spokojeni. Soupeř byl tvrdý a houževnatý, stejně jako dva moravské týmy z předešlých kol.