HC Energie Karlovy Vary

Proti Neratovicím rozhodly Dračice již v první třetině

Ženy: Karlovy Vary - Neratovice 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Poslední z bloku tří domácích zápasů v řadě odehrály karlovarské hokejistky v sobotu proti týmu Neratovic. Dračicím se povedla především úvodní třetina, kterou po trefách Hajdové, Trampotové a Vylíčilové vyhrály 3:0. Přes množství šancí na obou stranách se pak už skóre měnilo jen jednou, a domácí tak oplatily soupeřkám porážku z prvního letošního střetnutí.
Liga žen - skupina B, 6. kolo, so 13.10.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Neratovice
3:1
3:0, 0:0, 0:1
Branky: Hajdová, Trampotová, Vylíčilová - Šimánková. Asistence: Wadowská, Bauerová, I.Kotrbáčková, Trsková - Záhumenská. Vyloučení: 2:6, navíc Lišková OT. Bez využití. Zásahy brankářek: Seemennová 19 - Chromčíková 42. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Karlovy Vary: Seemannová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Wadowská, Hornová - Vylíčilová, Bauerová, V.Fričová, Marková, Pöpperlová, Hajdová, Vaňousová, Trsková, Trampotová, Brichová, Tumpachová

Komentář k utkání

Po předchozím nevydařeném utkání se Karlovarské Dračice nenechaly soupeřkami z Neratovic zaskočit byť v brance chyběla opora Lukešová. Její náhradnice Seemannová však podala dobrý výkon. Od začátku hry domácí svým zodpovědným přístupem a obětavým výkonem nedaly soupeřkám mnoho příležitostí k ohrožení branky. Naopak soustavným tlakem a dobrou souhrou si vytvářely příležitosti samy. V 7. minutě Hornová zahrozila, ale její střela skončila na tyči. Skóre se poprvé změnilo v 8. minutě, kdy Bauerová zavezla puk do rohu a její přesnou přihrávku z první doklepla do sítě Hajdová. O půl minuty později Trsková přihrála z rohu na modrou Wadowské a její střelu odraženou od tyče Trampotová dopravila za záda Chromčíkové. Ve 14. minutě Ivana Kotrbáčková opět bezvadnou přihrávkou od mantinelu našla Vylíčilovou proti jejíž střele se nestačila brankářka přemístit. Stav 3:0 vydržel do konce třetiny, i když se domácí dožadovaly uznání gólu ještě v 17. minutě, kdy Pöpperlová objela branku a pod brankářkou zastrčila puk.

Ve druhé třetině obě brankářky udržely čisté konto. Nejblíže ke vstřelení branky byla neratovická Rovašová, jejíž střela skončila na tyči. Na druhé straně se ve velké příležitosti ocitla domácí Ivana Kotrbáčková, ale její samostatný nájezd brankářka zlikvidovala.

Do třetí třetiny nastoupily Dračice se snahou stav udržet, ale s vědomím, že se soupeř bude snažit utkání zvrátit. Velkou příležitost nevyužila Wadowská 19 vteřin po vhození buly, ale její střela se odrazila od tyče ven. Neratovice vsadily na urputnou obranu a rychlé brejky. Jeden z nich využila Šimánková ve 44 min. Další šance hostů si však Dračice již pohlídaly, naopak skóre mohla ze samostatného úniku ještě navýšit Hajdová.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů: Po herně i střelecky vydařené první třetině, kterou jsme vyhráli 3:0, se hostující tým zlepšil a do konce zápasu byl našim hráčkám vyrovnaným soupeřem. Pochvalu si zaslouží celé družstvo za bojovnost.