HC Energie Karlovy Vary

Mládež stále válí

I přes první porážku na domácím ledě dokázali karlovarští dorostenci udržet vedoucí postavení v extraligové tabulce. Stoprocentní pak byli junioři, kterým šest bodů pomohlo až na třetí místo mezi nejlepšími českými kluby na této věkové úrovni. Napilno měly také žákovské kategorie. S výjimkou nejmladších sehrály všechny v minulém týdnu dvě utkání a připsaly si několik cenných vítězství. Individuálně se výjimečně dařilo juniorovi Matěji Záhorovi (na snímku), jenž si o víkendu připsal čtyři kanadské body.

Extraliga juniorů

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:7 (0:1, 2:3, 0:3)
Branky: Záhora 2, Sláma, Rohan M., Zmeškal, Šnajdr, Mareček. Asistence: Sláma 2,Topinka 2, Záhora, Mareček, Šnajdr, Dej, Přindiš, Schmidt, Kuběna.
Od začátku utkání karlovarští mladíci zatlačili domácí do hluboké defenzívy, herně je zcela přehrávali a cílevědomě šli za plným bodovým ziskem.

HC Horácká Slávia Třebíč - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
Branky: Dej 2, Rohan T., Topinka, Mareček. Asistence: Šnajdr 2, Topinka, Sláma, Záhora, Zmeškal, Budínský, Kuběna.
Třebíč se od začátku soutěže drží v popředí společné tabulky a oba týmy předváděly po celý zápas kvalitní výkon. O konečné podobě zápasu rozhodly dva momenty. Především se Energii podařilo ustát obrovský tlak soupeře ve druhé třetině a v závěru utkání se jí podařilo vstřelit 3 góly. Výhra byla naprosto zasloužená.

Extraliga dorostu

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
Branky: Záhora 2, Hampl. Asistence: Liška, Putyera, Dlapa, Vaněk, Vachovec.
Soupeř se oproti prvnímu měření sil, ve kterém mu Energie nasázela osm gólů, představil s daleko organizovanější obranou. Za příznivého stavu 2:1 domácí po obrovské chybě brankáře hostí prakticky netrefili prázdnou branku, přičemž soupeř po využité přesilové hře 5 na 3 za stavu 2:2 téměř identickou chybu na druhé straně potrestal. Tyto momenty zřejmě rozhodly vyrovnané utkání. Dorostenci tak poprvé doma prohráli.

HC Energie Karlovy Vary - HC Horácká Slávia Třebíč 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Branky: Fusek, Sýkora, Vachovec, Záhora, Švec, Frk. Asistence: Vaněk, Flieger, Fusek, Chocholáč, Frk, Sýkora, Záhora.
Od počátku utkání nebylo pochyb o převaze Energie. Malá komplikace jí nastala ke konci první třetiny, kdy soupeř snížil. Rozhodující moment utkání nastal hned v první minutě střední části, ve které domácí zvýšili na rozdíl dvou branek a od té doby měli utkání plně pod kontrolou a vrátili se do čela průběžné tabulky.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

TJ SC Kolín - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky: Formánek 2, Táborský, Miškovský. Asistence: Táborský, Gombár, Formánek, Vrána.
Hostům vyšel úvod a již v 8. minutě vedli 2:0. Poté lehce ubrali na pohybu a domácí hru vyrovnali, nikoliv však skóre. Ve třetí části už se hra Energie opět zlepšila a její hráči dovedli utkání ke dvěma bodům, i když její výkon nebyl zdaleka ideální.

HC Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 2:2 (1:1, 1:0, 0:1)
Branky: Tomeček, Kubáč. Asistence: Zadražil.
Domácím se nepodařil vstup do utkání, chyběl jim pohyb a zbytečně složitou hrou se nedostávali do šancí. Po přestávce se hra „deváťáků“ výrazně zlepšila, avšak i přes velké množství šancí dosáhli pouze na bod, když ve třetí třetině svůj těsný náskok neudrželi.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

TJ SC Kolín - HC Energie Karlovy Vary 1:8 (0:3, 0:2, 1:3)
Branky: Brodský 4, Csamango 2, Svoboda 2. Asistence: Brodský 2, Šaling, Flegl, Duda.
V nepříliš pohledném utkání měli hosté utkání pod kontrolou především díky výborně bruslícímu L. Brodskému, autoru 4 branek a 2 asistencí.

HC Energie Karlovy Vary - HC České Budějovice 8:1 (1:0, 2:0, 5:1)
Branky: Brodský 3, Bečka 2, Zikmund, Vrána, Csamango. Asistence: Bečka 2, Vrána 2, Zikmund 2, Csamango, Svoboda, Grundler, Bouda.
Karlovarští vstoupili do důležitého utkání správně koncentrováni a motivováni, což se projevilo i na hře samotné. Dokázali hrát přímočarý hokej s tlakem do brány a zaslouženě se tak radovat ze skvělého výsledku proti silnému soupeři.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary - TJ SC Kolín 11:2 (2:0, 2:0, 7:2) Branky: Zikmund 4, Klíma 2, Opatrný, Vrána 2, Pavlík, Ziegler. Asistence: Ziegler 4, Vrána 3, Hanák 2, Klíma, Černý, Zikmund.
Hosté drželi s domácími první dvě třetiny pro ně přijatelný výsledek. Potom energetici spustili brankostroj, který se zastavil až na skóre 11. Po celé utkání domácí předváděli pěkný kombinační hokej plný šancí.

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 8:0 (0:0, 2:0, 6:0)
Hosté do poloviny třetí třetiny drželi s vedoucím týmem tabulky krok, kdy měli několik vyložených šancí, které nevyužili. Jihočeši byli naopak v koncovce důraznější a trestali každé zaváhání energetiků.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary - TJ SC Kolín 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) Branky: Binias 2. Asistence: Michálek, Červenka, Mikeš.
Karlovarští sehráli smolné utkání. Po celou dobu byli lepším mužstvem, ale doplatili na žalostnou koncovku.

HC České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 9:8 (4:2, 0:3, 5:3) Branky: Řezníček 2,Rubeš 2, Fencl 2, Kovářík 2. Asistence: Řezníček 3, Rubeš 2, Kovářík, Binias.
Střelecká přetahovaná, tak by se dal popsat průběh tohoto zápasu. Oba celky se střídaly ve vedení a v závěru byly blíže k bodům karlovarští žáci, kteří ještě šest minut před koncem vedli o dvě branky. Jenže závěrečnému náporu domácích se neubránili a nakonec neuhráli ani bod.

Západočeský přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - TJ Stadion Cheb 17:0 (6:0, 8:0, 3:0)
Branky: Hauzr 4, Hubáček 3, Vildumetz, Vodička a Šesták 2, Troška, Ozom, Süč, Salajka. Asistence: Ozom 3, Chládek a Vodička 2, Trošlka, Hanák, Vildumetz, Šesták.
Jen na jednu branku se hrálo toto utkání a otázkou bylo, kolik gólů domácí nastřílí.

Západočeský přebor elévů - 4. třída

HC Energie - TJ Stadion Cheb 25:0 (8:0, 9:0, 8:0)
Branky: Bečka J. 8, Trapl 6, Pajk 3, Trofimov 2, Kunc, Holešínský, Smolka, Rozhon, Václav, Parshakov. Asistence: Pajk 5, Chodounský 3, Smplka 2, Beer, Trofimov, Kunc, Bečka, Trapl, Rozhon, Parshakov.
Téměř každou druhou minutu padl gól do chebské branky.