HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Orli tentokrát na kořist nezaostřili

Junioři: HC Energie - HC Znojmo 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Orel je znám svou dravostí. Znojemští Orli dnes také hráli docela dravě, zpočátku to dokonce vypadalo, že se jim dravost vyplatí. Ale stačí pár minut a vše je úplně jinak. Energie opět potvrdila, že svůj název nenosí nadarmo a soupeři jen tak nedá nic zadarmo. I přes poměrně vyrovnaný průběh nakonec energetici vysoko vyhráli, vítěznou branku zaznamenal Vít Budínský (na snímku).
Extraliga juniorů, 15. kolo, pá 19.10.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Znojmo
6:1
1:1, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 11. Dej (Topinka), 29. Budínský (Dej), 30. Kuběna (Schmidt), 47. Přindiš (Záhora), 51. Šnajdr (Majer), 53. Majer (Záhora) - 7. Kovalský (Pláněk).
Karlovy Vary: Panec, Hruška, Schmidt, Rohan, Zmeškal, Tomeček, Přindiš, Boguský, Jemeljanov, Novák, Mareček, Budínský, Kuběna, Šnajdr, Topinka, Dej, Rohan, Záhora, Sláma, Mistoler, Majer, Chaljavin.
Znojmo: Muller, Kacetl, Koza, Kouřil, Geryk, Pláněk, Blažek, Šindelář, Zítka, Latiner, Ferenčík, Barák, Duba, Alexa, Havlík, Trojan, Koblížek, Kovalský, Sajdl, Lechner, Šedý, Štindl.

Komentář k utkání

Orli ze Znojma měli zobáky pěkně ostré a pichlavé. Na soupeře neustále doráželi jako o život. Energie ale dokazovala, že sil má na rozdávání a soupeře s přehledem zvládala. Nicméně se Orlům povedlo hned v sedmé minutě skórovat. Za asistence Pláňka našel Kovalský tu správnou skulinu v bráně energetiků. Na odezvu se nečekalo nijak dlouho. Stav vyrovnal na začátku jedenácté minuty Rastislav Dej a moc se s pukem nemazlil. Brankář Znojma asi ani neměl tušení, jak se kotouč dostal do sítí. Stav byl vyrovnaný nejen počtem branek, ale i celkově. Obě mužstva dobře kombinovala a pohrávala si s pukem.

2. třetina přinesla navíc mnoho zajímavých akcí a bylo na gólmanech, který z nich bude mít lepší postřeh a podrží tak svůj tým. Lépe obstál energetik, jelikož brankář Znojma pustil za svá záda puk v krátkém rozmezí hned dvakrát. Jednou v 29. minutě střelu od Budínského a podruhé o 12 sekund později od Kuběny. Obě střely byly stylem rychlá rána plus opožděná reakce gólmana. Stav se tedy v krátkém čase výrazně změnil ku prospěchu Energie a bylo jen na Znojmu, jak se tomuto faktu postaví ve zbytku druhé a v celé třetí třetině. Jasné bylo, že jen tak se Znojemští vítězství nebudou chtít vzdát.

A s tímto rozhodnutím nastoupilo Znojmo do třetí třetiny. Snažili se hrát rychleji a více Energii mást. To ale samozřejmě nebylo nijak jednoduché. Energie byla pojištěná dvěma góly navíc, proto si také mohla dovolit bránit v klidu, leč vysoce efektivně. To byli energetici schopní prokázat čtvrtým gólem, jenž v 47. minutě střelil Přindiš. Stačilo kotouč nasměrovat mezi betony a bylo vystaráno. Jenže to zdaleka nebyl stav konečný. V 51. minutě dal pro jistotu branku Šnajdr a aby toho náhodou nebylo málo, tak za tři minuty doťuknul kotouč do sítě Majer. V leže jen tak popostrčil do puku a ten se došoural až za brankovou čáru. Oba týmy předvedly dobrou hru, o čemž sice nepoměr mezi brankami nesvědčí, ovšem příště se vše může obrátit.