HC Energie Karlovy Vary

Ženy: S Kobrou do třetice všeho dobrého

Ženy: Kobra Praha - Karlovy Vary 3:4sn (2:1, 0:1, 1:1)
Po minisérii domácích zápasů čekal Dračice opět zápas venku, potřetí v sezoně se utkaly s Kobrou Praha. Tohoto soupeře dokázaly letos karlovarské hráčky již dvakrát porazit. Po první třetině však tentokrát po zásluze prohrávaly a až díky zlepšenému výkonu v dalším vývoji dovedly Dračice zápas do nerozhodného výsledku. V samostatných nájezdech je pak podržela brankářka Seemannová a bonusový bod vystřelila Sabina Hajdová.
Liga žen - skupina B, 7. kolo, so 20.10.2007
Kobra
Karlovy Vary
3:4sn
2:1, 0:1, 1:1
Branky: Kuželová, Prečová, Kovaříčková - Vylíčilová 2, Trampotová, rozhodující nájezd Hajdová. Asistence: Kuželová, Čapková - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Pöpperlová. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Bulejčíková 13 - Seemannová 26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.
Kobra: Bulejčíková - Čapková, Čtvrtníčková, Hamanová, Kocumová, Kovaříčková, Hýbnerová, Seidlerová, Krausová, Benešová, Černá, Kuželová, Václavíková, Šlégrová, Sazamová
Karlovy Vary: Seemannová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Pöpperlová, Hornová - Brichová, Bauerová, Vylíčilová - V.Fričová, Hajdová, Tumpachová - Vaňousová, Trsková, Trampotová

Komentář k utkání

Po třech domácích utkáních doma zajížděly Dračice na led soupeřek oslabené o Lukešovou, Wadowskou, Frkovou, Markovou a Vrchotovou. V první třetině měly více z utkání domácí Kobry. První branky přesto docílily Dračice, když Ivana Kotrbáčková vyvezla puk za branku, přihrála své sestře Soně na modrou a její vyraženou střelu doklepla Trampotová do sítě. Na odpověď domácích se čekalo necelou minutu. Vyrovnání zařídila po skrumáži před brankářkou Kuželová. Domácí hráčky ještě více zesílily tlak a zaměstnávaly dobře chytající Seemannovou, která tři sekundy před sirénou nezachránila před Prečovou.

Ve druhé třetině zlepšily Dračice forčeking i obranu před vlastní brankou. Kromě vyrovnání hry se 18 sekund před sirénou podařilo Vylíčilové vyrovnat i skoré. Začátek třetí třetiny vyšel Kobrám. Již 59 sekund po vhazování přihrála Čapková Kuželové, ta prodloužila na Kovaříčkovou a na její střelu byla dobře chytající Seemannová krátká. Od této chvíle se Kobry snažily rozhodnout a naopak Dračice vyrovnat. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, akce střídala akci. Vyrovnat se v 56. minutě podařilo Vylíčilové střelou od modré pod víko a zápas skončil po základní hrací době nerozhodně.

Svůj dobrý výkon v utkání potvrdila Seemennová v brance Dračic, když se jí podařilo zlikvidovat všechny tři samostatné nájezdy Kober v podání Kuželové, Čtvrtníčkové a Benešové. Domácí Bulejčíková chytila nájezdy Bauerové a Ivany Kotrbáčkové. Nestačila na blafák Hajdové.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: V první třetině přistoupily některé hráčky k zápasu vlažně, především špatným napadáním, pozdním přistupováním k soupeřkám a nedůsledností před vlastní bránou. Soupeř po první třetině zaslouženě vedl. Ve druhé třetině jsme hru o něco zlepšili a vyrovnali. Ve třetí třetině jsme již byli lepším a na nájezdy šťastnějším družstvem.