HC Energie Karlovy Vary

Spokojenost je určitě velká, říká s radostí František Skladaný

Povedené utkání proti Slavii sehrálo celé mužstvo bez výjimky nějakého hráče. Mezi opory patřil jednoznačně František Skladaný, který si však nepřipsal ani jeden bod. Byl sice bez bodu, ale zato se výborně vracel dozadu a vypomáhal obraně. Jeho spoluhráč z lajny Marek Melenovský dokonce i vstřelil čtvrtou branku utkání. „Spokojenost je velká,“ řekl hned na začátku rozhovoru hráč s číslem 17 na zádech.
Energetici se dostali již brzo do dvoubrankového náskoku, který dokázali do konce první třetiny ještě zvýšit o jednu branku. Výbornou hrou v defenzivě podpořenou skvělým Sáblíkem udrželi čisté konto a v posledním dějství hry přidali v pořadí již čtvrtou branku do sítě soupeře. “Spokojenost je určitě velká. Poslední dva zápasy jsme prohráli a museli jsme tak trochu změnit přístup k tomuto zápasu. Soustředili jsme se na rychlost zpracování puku a hru do těla. Toho jsme se drželi a to bylo výsledkem zápasu,“ hodnotí spokojeně hráč třetí lajny František Skladaný.

Slavia dokázala zvítězit svá poslední dvě utkání vcelku jednoznačně 7:0 a 6:0. Již toto dávalo důkaz tomu, že zápas moc lehký nebude. Energie se však vyvarovala chybám a v defenzivě byla skvělá. “Bylo třeba dávat si pozor hlavně v obraně proti mužstvu, které nastřílí takový počet branek jako Slavia. Šli jsme do zápase také s tím, že víme, že máme dva velmi kvalitní brankáře a pokud se budeme držet disciplinovanosti tak bude zápas těžký i pro Slavii,“ prozradil úspěšnou taktiku na zatím vedoucí mužstvo extraligové tabulky.

Zatím všechna utkání odehrála Energie na čtyři pětky, teď musela přikročit ke kompromisu a trenéři Venera s Baďoučkem poslali do hry pouze lajny tři. Bylo cílem hned v první třetině vstřelit rychle nějaké branky a pak držet výsledek? “Cíl to nebyl. Začátek zápasu jsme chtěli spíše hrát dozadu, abychom nedostali rychlé branky. Hrou na tři lajny se hra jednoznačně zrychlí. Dostaneme se více do tempa.“

Málokdo čekal, že se Energie dostane již po třech minutách do dvoubrankového vedení. Proměněnými brejky se tak však stalo. Adam Svoboda si ještě ani jednou nesáhl na puk a už lovil kotouč dvakrát ze své sítě. “Opravdu jsem to nečekal. Už jsem byl u zápasů, kde během jedné minuty padly dvě branky, ale… Nečekal jsem to a bylo to jen a jen dobře,“ dává najevo radost z brzo vstřelených branek výborný bruslař.

Karlovým Varům se v posledních utkáních nedařily přesilové hry. V zápase s pražskou Slavii však ukázaly, že to může být silná zbraň. Jakmile energetici hráli přesilovou hru, v obraně Slavie byl poplach. “Začali jsme se přesilovým hrám trochu více věnovat. Je to asi tou střelbou na bránu. Musíme střílet na bránu, dorážet a clonit brankáři.“

Letošní sezonu začali energetici výborně. V první čtvrtině vždy bodovali a do utkání vstupovali většinou jako favorit. Po dvou prohrách na ledě soupeře tomu bylo však naopak. Slavie vede tabulku O2 extraligy a právě ona byla favoritem. “Určitě je to výhoda i nevýhoda vstupovat do utkání jako favorit. Někdy není zlé i prohrát, protože to mužstvo vzbudí. Byl to dnes velmi důležitý zápas po těžkých dvou utkáních, které jsme prohráli,“ objasňuje pozici favorita sympatický František Skladaný.

Související články

Reportáž | pá 26.10.2007

Na Slavii stačila jedna třetina