HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Okna ze Zlína tentokrát nevysklena, zklamali i junioři

Dorost: HC Energie - HC Zlín 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Junioři: HC Zlín - HC Energie 8:0

Souboj dorostenců na ledě v Karlových Varech dnes vyšel lépe pro soupeře až z dalekého Zlína. V prvních chvilkách zápasu vše vypadalo slibně a asi by nikdo neočekával, že pro dnešek zůstane příděl branek pro domácí mužstvo na nule. Zato Zlínští dokázali během deseti minut uklidit puk do brány hned třikrát, čímž energetiky zaskočili. Ti se v průběhu 2. a 3. třetiny vzpamatovali, ale dorovnat rozdíl se jim nepovedlo. Vůbec se nedařilo juniorům, kteří ve Zlíně úplně zkolabovali a odvezli si nášup 0:8.
Extraliga dorostu, 18. kolo, so 27.10.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Zlín
0:3
0:3, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Šlahař (Valenta), 14. Kopún (Šlahař), 15. Holík (Merta) .
Karlovy Vary: Endal, Habal, Hluchý, Schopf, Šik, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk, Frk, Putyera, Flieger, Sýkora, Vaněk, Baar, Vachovec, Hampl, Chocholáč, Kverka, Fusek, Záhora.
Zlín: Kašík, Zavadil, Hampl, Zábojník, Zámorský, Valenta, Řezníček, Haloda, Horák, Smetana, Šlahař, Laciga, Káňa, Herman, Šoula, Vodný, Merta, Kopún, Holík

Komentář k utkání

Zápas začal na obou stranách bojovně. Mužstva šla do hry s plným nasazením a neměla problémy z kombinováním. Jako první vytěžili gól Zlínští, když v sedmé minutě dokázal Šlahař přelstít jak obranu, tak především brankáře Energie. To ještě nikdo nemohl vědět, že hosté ze Zlína budou dnes jediní, kterým se povede protlačit puk do brány. Energetici se snažili najít co nejrychleji odpověď, jenže se jim moc nedařilo. Hra se nevzdalovala od brány domácích, Zlín soupeře neustále tlačil a to se mu vyplatilo. Za první třetinu Zlínští vpravili do sítí Energie kotouč hned třikrát. V již zmíněné 7. minutě, dále pak ve 14. minutě Kopún vypálil od kruhu a o minutu později zajistil 3. gól střelou do ne zcela pokryté branky Holík. Asi by se této situaci předejít dalo, ale na tom už nezáleželo. Góly byly právem platné a Energie měla ještě 2 třetiny na to, aby mohla výsledek zvrátit.

O to se také od samého začátku druhé části hry snažila. Energetici byli více důrazní, více se vrhali do soubojů o kotouč, zkrátka snažili se hrát lépe, nežli v první třetině. Ale potřebovali ještě více štěstí v zakončení, nedařilo se jim skórovat, protože tomu se vždy dokázali Zlínští ubránit. Spíše to místy vypadalo, že inkasují opět energetici. Ale to se už nepovedlo. Ve druhé třetině nepadla žádná branka, i když by jich podle způsobu hraní mělo padnout co nejvíce. Místo toho padali na zem zlínští hráči. Dva z nich dokonce museli doprovodit spoluhráči na střídačku s určitě bolestivým zraněním.

Rozhodnout tedy měla poslední třetina zápasu. Respektive ne rozhodnout, stav 0:3 už byl rozhodující sám o sobě. Spíše se mělo ukázat, zda bude Energie schopná srovnat, či dát alespoň nějaký gól. A tak se nestalo. Herně se energetici se soupeřem mohli rovnat, ba dokonce v posledních dvou třetinách byli i o něco lepší. Smůlu měli na poli branek a tři možná i trochu zbytečné góly jim na tomto také rozhodně nepřidaly.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek, trenér Karlových Varů: Byť jsme do dnešního utkání nastoupili dobře, rozhodlo se v první třetině, kde nám soupeř během 10 minut dal 3 branky. Udělali jsme trochu větší bouřku v kabině a po zredukování na tři formace mužstvo přešlo na jiný stupeň a herně jsme utkání vyrovnali. Bohužel bez vstřelené branky jsme nemohli pomýšlet na srovnání výsledku.