HC Energie Karlovy Vary

Energie našla náhradu za zraněné, na západ míří A. Padělek a Bahenský. Ve Znojmě bude hostovat Mudroch

Vedení klubu HC Energie muselo o první reprezentační přestávce řešit nepříjemnou situaci ve svých útočných řadách. Vedle dvojice dlouhodobě zraněných forvardů trápí zdravotní potíže i další hráče. "Máme dva zraněné útočníky, kteří patří k našim klíčovým hráčům. Jedná se o Milana Krafta a Víťu Bílka. Navíc tři až čtyři další útočníci na tom nejsou zdravotně úplně nejlépe," vysvětluje GM klubu Miroslav Vaněk. Z tohoto důvodu proto do 8. prosince přichází na hostování Aleš Padělek. Opačným směrem putuje obránce Petr Mudroch (na snímku). Až do Štědrého dne pak v Karlových Varech dostane šanci mladý zástupce tradiční litvínovské školy Zdeněk Bahenský. Náhradou putuje na sever Čech produktivní dorostnec Martin Chocholáč. Profily obou nových hráčů připravujeme.

Karlovy Vary musely do svého kádru sáhnout především z důvodů velké marodky mezi útočníky. Podobné problémy má v současnosti i Znojmo v obraně, proto došlo k měsíční výměně Petra Mudrocha za Aleše Padělka. „Výkonnostní důvody v této transakci nehrají žádnou roli. My jsme nutně potřebovali útočníka, Znojmo na druhé straně projevilo zájem o obránce, přičemž mělo konkrétní zájem o Petra Mudrocha,“ popisuje průběh jednání s moravským celkem generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

Prozatím je výměna Petra Mudrocha za Aleše Padělka domluvena do 8. prosince, po tomto dni proběhnou další jednání o budoucnosti obou hráčů. GM klubu dále objasňuje, jakou roli by měla nová tvář v útočných řadách Energie hrát: „Alešovi se zatím letos příliš nedařilo, ale jeho kvality dobře známe, věříme, že bude platným hráčem našeho mužstva.“

Druhým novým energetikem je Zdeněk Bahenský. Urostlý jednadvacetiletý forvard patří k nadějím českého hokeje. Zúčastnil se světového šampionátu osmnáctiletých i dvacetiletých, předchozí tři roky strávil v zámoří. Po návratu do Litvínova ale příliš šancí nedostal a spíše vypomáhal v prvoligovém Mostu. Nyní přichází jeho příležitost v nejzápadnějším městě české extraligy. „Zdeněk je mladý útočník, který se letos vrátil ze zámoří. V extralize toho za Litvínov moc nenahrál. Chceme zjistit, jak na tom je, šanci určitě dostane,“ doplňuje Miroslav Vaněk informace o další posile.