HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Ne vždy se musí dařit

Další náročný týden mají za sebou mládežnické kategorie. Junioři tentokrát vyšli z obou duelů s předními celky soutěže bez bodu. Těžkou práci měli také dorostenci. Ti se museli obejít bez deseti hráčů základní sestavy a po porážce v Plzni se vybičovali k výhře 2:0 nad silnou Slavií. Pochvalu zaslouží zejména bezchybný gólman Vladislav Habal (na snímku). Naopak výborně se dařilo nejmladším žákovským kategoriím.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary – HC Lasselsberger Plzeň 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)
Branky: Mareček 2, Sláma. Asistence: Mareček, Rohan M., Schmidt, Sláma.
Oba přední týmy soutěže předvedly v derby rychlý a důrazný hokej. Plzeň byla ve vyrovnané hře lepší v proměňování gólových příležitostí, kdy po celý zápas měla vždy o dva góly navrch. Energetici se snažili, ale pokaždé, když se přiblížili ve skóre, hosté opět odskočili.

HC Mountfield Č. Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 2:0 ,1:1)
Branky: Rohan T., Budínský. Asistence: Záhora, Majer, Mistoler.
Karlovarské opětovně trápila koncovka, kterou ještě „podpořily“ zbytečné chyby v obraně a ty domácí dokázali ve druhé části trestat.

Extraliga dorostu

HC Lasselsberger Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Branky: Frk. Asistence: Kverka.
Proti celku ze samého vrcholu extraligy dorostu chybělo hostům 10 hráčů základní sestavy a jejich absence se ukázala nenahraditelná.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield Č. Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: Vachovec 2. Asistence: Frk 2, Kverka.
Ve stejném složení jako v Plzni, tedy bez 10 hráčů základní sestavy, museli domácí nastoupit proti dalšímu silnému soupeři. V utkání měla výkonnost domácích stoupající křivku s každou třetinou. Vynikajícím způsobem mužstvo podržel brankář Habal. Energie odehrála velmi dobře především 3. třetinu. Hráčům patří pochvala za touhu po vítězství necelých 24 hodin po výrazné prohře v Plzni.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – KLH Chomutov 2:6 (0:3, 0:2, 2:1)
Branky: Řezníček, Kalčík. Asistence: Řezníček.
Hosté se představili s velmi urostlým týmem a výborným gólmanem. Fyzická převahu Severočechů slavila v utkání úspěch, domácí měli totiž velký respekt ze soupeře, což se projevilo především v prvních dvou třetinách. Potom se sice osmělili, ale to už bylo pozdě.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – KLH Chomutov 5:5 (1:0, 3:2, 1:3)
Branky: Rubeš, Kovářík, Fencl, Vodička, Křehký. Asistence: Kovářík 2, Rubeš, Fencl.
Po třech předešlých porážkách konečně karlovarská 6. třída odehrála dobré utkání, kdy především úvodní dvě třetiny soupeře přehrávala, ale využila minimum šancí. To se jako handicap ukázalo ve třetí části, ve které dokázal Chomutov vyrovnat.

Západočeský přebor elévů - 5. třída

HC Energie Karlovy Vary - TJ Stadion Cheb 26:0 (6:0, 13:0, 7:0)
Branky: Hauzr 5, Hubáček 4, Krich 3, Vodička 3, Vildumetz 3, Troška 2, Jakubův 2, Homolka 2, Salajka a Kabyl. Asistence: Hauzr 4, Krich 2, Jakubův 2, Troška, Vildumetz, Kübelbeck, Salajka, Kabyl, Homolka.
Kolik gólů celkově domácí vstřelí, to byl jediný otazník zápasu.

Západočeský přebor elévů - 4. třída

HC Energie Karlovy Vary - TJ Stadion Cheb 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: Pajk, Smolka, Rozhon. Asistence: Kunc, Chládek.
Hosté se předvedli jako houževnatý tým, který dobře bránil a měl velmi dobře chytajícího brankáře. Díky tomu uhrál nečekaně přijatelný výsledek.