HC Energie Karlovy Vary

Žáci zářili na dětské olympiádě, junioři v extraligových soubojích

Skutečně výborný týden má za sebou karlovarská hokejová mládež. Žákovské kategorie měly volno od ligových soutěží, aby mohly reprezentovat svůj region na Hrách III. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, kde reprezentanti Karlovarského kraje po vítězství v základní skupině vybojovali konečné třetí místo. Skvěle se vedlo i juniorům, kteří vyhráli obě svá utkání. K tomu dopomohl zejména návrat extraligou ošlehané dvojice Dej (na snímku) – Kuběna, která si v utkání na pardubickém ledě připsala po hattricku.

Extraliga juniorů

HC Energie Karlovy Vary - BK Ml. Boleslav 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: Kuběna, Šnajdr, Topinka. Asistence: Budínský 2, Šnajdr, M. Rohan.
Bez nemocného trenéra Antonika čekal na karlovarské juniory těžký zápas, který ale zvládli. Především se soustředili na výborně fungující defenzívu, což se jim podařilo a v nervózním závěru, ve kterém hosté snížili, měli chladnější hlavy a vzápětí kontrovali třetím gólem.

HC Moeller Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 3:8 (1:2, 1:4, 1:2)
Branky: Dej 3, Kuběna 3, Topinka, Záhora. Asistence: Budínský 3, Kuběna, Tollinger, Topinka, Majer.
Domácí byli oslabeni o některé hráče a naopak hostující asistent Kostourek se mohl spolehnout na hráče, kteří alternují v A-mužstvu Energie. A obě posily, Dej s Kuběnou, byly hlavními hvězdami zápasu. Oba hráči vstřelili hattrick a nejvýrazněji se zasloužili o důležité vítězství.

Extraliga dorostu

HC Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 7:6 SN (1:1, 3:2, 2:3 - 1:0)
Branky: Fusek 2, Kverka, Putyera, Vachovec, Vaněk. Asistence: Fusek 2, Baar, Škrdle, Putyera, Vaněk, Sýkora, Schusser, Kverka.
V utkání oba soupeři vyrobili spousty chyb a bylo doprovázené výsledkovými zvraty. Hosty např. nepoložila inkasované branka v poslední vteřině 2. třetiny, což je výsledek psychické síly týmu a mužstvo zaslouží pochvalu za obrat v průběhu poslední části na 4: 6 v jejich prospěch. Jenže tento nadějný stav nedokázali udržet do konce, kdy se domácím podařilo po 60 minutách zremizovat a následně vyhrát penaltový rozstřel.

HC Energie Karlovy Vary - BK Ml. Boleslav 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Branky: Vaněk 2, Kverka, Vachovec, Baar. Asistence: Hampl 2, Baar, Vachovec, Záhora, Putyera.
Z počátku zápasu byli domácí vlažní, ale od druhé části již vývoj zápasu převzali do svých rukou a vytvořili si dostatečný náskok až 5:0. Poté umožnili soupeři dvěma góly korigovat. K zamyšlení je fakt, že v obou zápasech karlovarští mladíci v samotném závěru zápasů inkasovali shodně dvě branky.

Žákovská liga – 6. – 9. třída

Žákovská liga se tento týden nehrála, protože probíhaly Hry III. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, na kterých se zástupci Karlovarského kraje v hokejovém turnaji prezentovali velice dobře. Vyhráli základní skupinu a v konečném pořadí obsadili krásné 3. místo.

Západočeský regionální přebor elévů - 4. třída

DDM Rokycany - HC Energie Karlovy Vary 1:9 (0:2, 1:4, 0:3)
Branky: Bečka J. 3, Hanák, Václav, Chodounský, Vildumetz, Zeman a Smolka. Asistence: Smolka 2, Zeman, Chodounský, Pajk, Hanák a Beer.
I přes vysoké vítězství se karlovarským hráčům hra příliš nedařila. Úzká plocha byla výhodou pro většinou bránící se domácí celek.

Rokycany pátou třídu nemají, proto se utkání těchto tříd nehrálo.

Severočeský přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 4:10
Branky: Prošek 4.

SK Kadaň – HC Energie Karlovy Vary 4:3
Branky: Parshakov, Chodounský, Kellner.

Severočeský přebor v minihokeji - 2. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov 4:6
Branky: Chodounský, Parshakov, Kunc, Zeman.

SK Kadaň – HC Energie Karlovy Vary 4:14
Branky: Šik 5, Maloušek 3, Doubek 2, Novotný 2, Bartoš, Čechlovský.