HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Naději na postup si domácí udrželi. V pátek od 12:15 se rozhodne!

Junioři: HC Energie - Č. Budějovice 2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Dokonalý útěk z hrobníkovy lopaty dnes předvedli karlovarští junioři. Po prohře v Českých Budějovicích museli svěřenci Mikuláše Antonika bezpodmínečně zvítězit, aby zůstali nadále ve hře. Jenže Jihočeši byli opět mimořádně houževnatým soupeřem a jejich gólman Klestil navíc znovu čaroval. Když už se zdálo, že Energie dotáhne své snažení do úspěšného závěru, srovnali hosté minutu před koncem na 1:1. Prodloužení ale ukázalo sílu Karlových Varů! V 70. minutě poslal osmifinálovou sérii do rozhodujícího mače Rastislav Dej (na snímku). O postup se bude hrát v pátek od 12:15 znovu na karlovarském stadionu. Přijďte energetickou mládež podpořit svými hlasivkami, vstupné je zdarma!
Extraliga juniorů, OF2, čt 28.2.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
České Budějovice
2:1p
0:0, 0:0, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 49. Šnajdr (Schmidt), 70. Dej (Přindiš). Vyloučení: 11:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 279. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Karlovy Vary: Hruška - Schmidt, Přindiš, Tomeček, Bogunský, Tollinger, Zmeškal, Rohan, Šnajdr, Topinka, Hudák, Záhora, Kellner, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, Kuběna, Rohan.
České Budějovice: Klestil - Klement, Předota, Dietz, Zourek, Havran, Zíb, Ježek, Feferle, Zich, Stejskal, Ferebuer, Horák, Ťoupal, Polodna, Formánek, Rezek, Soudek.

Komentář k utkání

Energetikům dnes šlo o hodně. Buď prohrají a vypadnou už z osmifinále, nebo vyhrají a zahrají si rozhodující zápas druhý den. Do utkání vstoupili velmi aktivně, ale Mountfield se nedal zastrašit a v obraně byl celou první třetinu bezchybný. Největší šance domácích přišla ve dvanácté minutě, když Vít Budínský přihrával před bránu naprosto volnému Pavlu Kuběnovi. Jeho ránu však Klestil zneškodnil. Hrála se tvrdá hra a vylučovalo se na obou stranách. Po jednom zákroku zůstal na ledě ležet Ondřej Předota, a na trestnou lavici zamířil Rostislav Dej. Hosté však přesilovou hru nedokázali využít a ani se nedokázali usadit v útočném pásmu. Po návratu Deje z trestné se do hry položili domácí a před brankou Klestila bylo dusno. Dlouho to však netrvalo, protože sudí si všiml útočníka v brankovišti. Do šaten tak obě družstva šla za stavu 0:0.

Ve druhé třetině hrála obě mužstva spíše obranně než útočně. Jedinou příležitost měl ve 24. minutě Jan Topinka, který ujel českobudějovické obraně a řítil se sám na brankáře. Jeho střela však mířila nad branku. Jihočechy Tomáš Klestil zachránil hned několikrát, když vychytal všechny střely domácích útočníků. Na druhé straně Petr Hruška neměl příliš práce, i když párkrát se také zapotil.

To, že energetici mají před sebou pouhých dvacet minut na vstřelení vítězně branky, si uvědomili hned po vstupu na led. Sevřeli soupeře a hnali se z jednoho útoku na druhý. Jenže výtečného Klestila stále ne a ne přelstít. Ta chvíle přišla až ve 49. minutě, kdy Michal Tollinger našel zcela volného Martina Šnajdra, který z levého kruhu prostřelil Klestila a otevřel tak skóre utkání. Radost však trvala jen deset minut. Minutu před koncem utkání vstřelil Martin Zíb vyrovnávající branku. Západočeši tomu nemohli uvěřil, že si nedokázali pohlídat konec a bylo jim jasné, že teď půjde o vše.

Prodloužení přineslo více příležitostí než celé utkání dohromady. Aktivní byli jak domácí, tak i hosté a nikdo si netroufl tipnout jak utkání dopadne. Novou naději na postup do čtvrtfinále přinesl Varským Rostislav Dej, když přesně vystihl pohyb hostujícího brankáře a trefil kotouč do odkryté branky. Rozhodující zápas je na programu v pátek od 12:15. Hraje se opět na karlovarském zimním stadionu, nenechtě si ujít ani přímé informace o změnách stavu na serveru onlajny.cz!

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér K. Varů) : Bylo to těžké utkání. Rozhodlo jen pár chyb. Hodně důležité je, že jsme tenhle zápas vyhráli.

Milan Stárek (trenér Č. Budějovic) :Dnes se rozhodlo trošku se štěstím. My jsme srovnali se štěstím, a ten rozhodující gól byl také o štěstí. Hokej to byl v nadprůměrné úrovni. Zítra porazíme Vary, už se na to těším.