HC Energie Karlovy Vary

Velice slibný týden karlovarské mládeže

Pozornost by se měla ubírat především k nejstarší kategorii karlovarské mládeže, juniorům. Ti totž v minulém týdnu přepsali dějiny karlovarského hokeje, když postoupili do finále extraligy přes jednoho z favortiů soutěže - Spartu. Výrazně mužstvu pomohl Vít Budínský, který v každém ze třech zápasů zaznamenal přesnou trefu. V mladších kategoriích je už tímto týdnem dohráno, jen elevové ve čtvrtých třídách jsou suvereně v ligové tabulce první a kráčejí si pro prvenství v tabulce své věkové kategorii.

Extraliga juniorů – semifinále


1.utkání

HC Energie K. Vary – HC Sparta Praha 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Branky: Sláma, Boguský, Budínský, T. Rohan, Mistoler, Majer
Asistence: Dej 2, Topinka, Sláma, M. Rohan,

Energie se sice rychle ujala vedení, ale do poloviny zápasu tempo hry udávala Sparta, která si vytvořila řadu šancí, jenže její hráči nebyli schopni překonat skvělého Hrušku v domácí brance. To co se hostům nedařilo, využívat šancí, karlovarští využili do puntíku především v prvních dvou třetinách využili maximum. Třetí část byla již v režii Energie.

2.utkání

HC Sparta Praha – HC Energie K. Vary 5:4 v prodl. (1:0, 3:2, 0:2 – 1:0)
Branky: Záhora, Budínský, Kuběna, Topinka
Asistence: Kuběna, Schmidt, T. Rohan, Mareček

Dvakrát v utkání vedla Sparta o dvě branky, dvakrát se podařilo Energii vyrovnat. Podruhé to bylo dvě minuty před koncem základního času. Vyrovnané utkání se rozhodlo v prodloužení a o výhře domácích rozhodla velmi sporná branka domácích, kdy se puk po střele Vošmika odrazil zpět do hřiště, přesto ji rozhodčí uznali.

3.utkání

HC Energie K. Vary – HC Sparta Praha 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: Budínský, Schmidt
Asistence: Sláma

Rozhodující zápas o tom, kdo se ve finále utká se Zlínem, začaly oba týmy opatrně. Když se zdálo, že se oba soupeři odeberou poprvé do šaten za bezbrankového stavu, našel Sláma před sparťanskou brankou zcela volného Budínského, který se nemýlil. Od druhé části se tempo hry zrychlilo, což více vyhovovalo Energii, které jakoby měla více sil, čímž si vytvářela i více šancí než soupeř. Až do poslední minuty byli nejlepšími hráči oba brankáři, domácí Hruška a hostující Novotný. Postupovou pojistku trefil při power play Sparty vteřinu před koncem Schmidt.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída


HC Energie K. Vary - HC Chomutov 6:6 (2:3, 2:2, 2:1)
Branky: Bečka 2, Frk 2, Svoboda, Lintemer
Asistence: Frk, Grundler, Tomeček

Naprostá ztráta koncentrace se projevila na výkonu domácích. V posledním utkání sezóny hráli příliš individuálně, čímž se dostali do herní křeče projevující se především v koncovce. Energetici tak museli zachraňovat bod v závěrečné power play.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída


HC Energie K. Vary - HC Chomutov 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky: Šaling 3, Duda
Asistence: Bouda, Zikmund, Várna, Flegl, Csamango

Pouze čtyři využité přesilovky byly pozitivním momentem utkání, ve kterém obě mužstva předváděla hokej plný nepřesností.

Žákovská liga starších žáků - 7. třída


KLH Chomutov – HC Energie K. Vary 3:7 (1:3, 0:1, 2:3)
Branky:Klíma 2, Opatrný 2, Kodl, Řezníček, Černý
Asistence: Opatrný, Pokorný, Černý, Ziegler, Pavlík

Hosté poslední mistrovské utkání odehráli se střeleckou chutí. A když se k tomu přidal výborně chytající brankář Fečo, po zásluze si odvezli dva body.

Žákovská liga starších žáků - 6. třída


KLH Chomutov – HC Energie K. Vary 6:5 (3:2, 1:2, 2:1)
Branky: Mikeš 2, Kovářík, Vodička, Rubeš
Asistence: Binias 2, Jakubův, Parschakov

K poslednímu mistrovskému utkání přistoupili hosté s vervou vyhrát. Kluci bruslili, bojovali, ale o osudu utkání rozhodlo lepší proměňování šancí ze strany domácích.

Západočeský přebor elévů - 5. třída


HC Laselsberger Plzeň - HC Energie 8:4 (2:4, 3:0, 3:0)
Branky:Ozom a Vodička po 2
Asistence: Troška

Díky výpadku plzeňského brankaře vedli hosté ve 4.minutě už 4:0! Poté domácí brankaře vystřídali, zvýšili herní zodpovědnost a postupně náskok začali snižovat. Ve 2.a 3.třetině již byli jasně lepší a zaslouženě zvítězili.

Západočeský přebor elévů - 4. třída


HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie 2:9 (1:5, 1:1, 0:3)
Branky:Trapl 5, Bečka J. 2, Pajk a Smolka
Asistence: Pajk 2, Hanák, Smolka, Chodounský, Trapl, Rozhon a Holešínský

Po velmi dobrém výkonu si hosté odvezli vysoké vítězství z ledu 2. celku tabulky a potvrdili tak svou suverenitu v soutěži.