HC Energie Karlovy Vary

Byl to úplně jiný zápas než ten předešlý, má jasno po čtvrté semifinálové bitvě František Skladaný

Do zápisu se sice brankou ani asistencí nezapsal, ale i tak byl platným a velmi aktivním hráčem energetiků. František Skladaný si play off užívá a sílu soupeře dobře ocenil, když České Budějovice dokázaly snížit stav utkání z 5:1 na 5:4. „S Budějovicemi se musí hrát šedesát minut, protože je to velmi kvalitní mužstvo,“ říká na adresu Mountfieldu slovenský útočník. Energie dnes vyhrávala již 5:1, ale tři branky Jihočechů ve třetím dějství pořádně zdramatizovaly téměř jasný zápas.
Dnes jste doma podruhé zvítězili a srovnali tak stav série na 2:2. Jak byste zhodnotil utkání?
Byl to úplně jiný zápas než ten včerejší. Chtěli jsme hrát do těla a přetlačit je. Bohužel oni se na to připravili a závěr utkání ještě zdramatizovali.

První třetina byla stejně jako včera vyrovnaná, ve druhé jste excelovali obdobně jako v úterý, ale třetí dějství bylo úplně jiné…
Proti mužstvu jako jsou Budějovice není zápas u konce dokud se neodpíská šedesátá minuta. Je to totiž velmi kvalitní a technické mužstvo, které dokáže zvrátit i stav 5:1.

Vnímali jste emoce ze strany budějovických fanoušků, kteří opustili svůj sektor a vystřelili raketu s papíry na ledovou plochu, ale i hráčů, kteří si stěžovali na třetí branku Energie?
Co se týká diváků, tak to jsem si vůbec nevšimnul. Když mužstvo prohrává o pár gólů, tak se snaží udělat vše proto, aby ten zápas dotáhli a zdramatizovali a bylo vidět, že se nevzdali.

V domácím prostředí jste se dostali do hry, která vám vyhovuje. Budete to samé chtít hrát i na ledě Mountfieldu?
V zápasech v Budějovicích nás překvapili tím, že se zaměřili na obranný hokej. Museli jsme se na to nějak připravit a myslím si, že jsme zlepšili přechod do pásma. Dá se říci, že s nimi dokážeme hrát vyrovnané souboje.

Začíná se množit obviňování některých hráčů Energie ze simulování. Při obou domácích utkáních jsme však některá zázračná ožití viděli i mužstvu Budějovic, co na to říkáte?
To vyplývá z fyzické hry. Když mužstvo hraje fyzicky, tak to druhé začne být nervózní a dělá zbytečné fauly. Myslím si, že to všechno bylo jen z nervozity.

Související články